發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 T-800 於 6-4-2013 02:48 發表

新台幣......

Happy shooting!
食蕉啦~

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 02:49 發表

食蕉啦~
要皇帝蕉,吾要大蕉...唔該..

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 jacko 於 4-4-2013 14:11 發表
我都有加入呢個反鋼珠group, 但我其實只反對在一般槍鋪賣, 我認為應該有一間正苦認可嘅鋪頭賣, 而買呢類鋼珠/槍嘅人要攞牌, 雖然對喜愛玩呢類槍嘅師兄係麻煩左, 但始終係小數, 又可保障正常 ...
認同, 鋼珠,鉛彈, 啖罐仔, 基本上原裝已用呢啲彈既槍都唔可以對向人,
如果呢類槍/彈周街都買到又容易入手,心智未成熟既人,上網求期搵搵資料都知道呢類既槍原裝力勁,易改大大大力,
用既彈傷害大, 有心做壞事就會拎呢啲黎做好似上次個單,
至於BBgun原裝係用6mm/8mm膠珠,正常人唔會買個類彈改比把槍用, 同埋比起上面個類改大大大力難好多, 所以唔可以撈埋一齊講,

小弟認為最合適方法都係買賣上面個堆彈要登記/拎牌,加重刑罰,就嚇走好多心智未成熟既人,一來可以繼續玩個類槍,
二來可增加阻嚇性和入手難度,減低出事機會

最後都係個句: 自律 ,一刀切乜自由都冇,合適限制係好事,正如購買BBgun都建議要有歲數限制

引用:
原帖由 T-800 於 6-4-2013 01:16 發表

玩具槍鋪內出售金屬彈、同玩家使用金屬彈都絶對沒錯的....用來做乜才是問題所在....

PS:有意識上:WARGAME專用AIRSOFT GUN 比金屬 AIR GUN 更有問題...因為金屬AIR GUN 根本不是設計來給您射人的(毎 ...
其實我覺得係到留言既師兄都對鎗(both AIR GUN and AIRSOFT GUN)都有多少認識,個人覺得點解我地會話AIRGUN 會比較有問題只係因為支AIR 鎗只係泥香港既時候 SET左落UNDER 2J,要做既只係重置係佢就可以打到2J 以上,睇返個說明書一支GAMO CFX 重置完可以打到15~20J,點講一支airsoft都打唔到咁大力.
而且改airsoft gun係要對改鎗有一定既認識先做到,一般新手根本冇可能做到過2J既,所以業界都有責任唔好改D過2J既鎗LO.

BTW 如果一個有經驗既人自己改到咁大力之後去打人既話,叫佢去死LA

引用:
原帖由 T-800 於 6-4-2013 02:45 發表
老二兄,橫掂您刀反鉛彈,軍醫抵諗D八舊水同您收左佢la....費事比果班”會友”繳您械收歸國有la....

200% 認同

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 02:37 發表

我係唔會話我目的之一係為左自high~既~!
Load蛋抹槍。。。然後自轟。。。跟住用止血帶扎住。。。清理現場。。。然後叫白車。。。。

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 02:41 發表

搬緊屋... 而新地方無咁長地方...
搬去邊?九龍牙?

引用:
原帖由 tango1997 於 6-4-2013 14:40 發表

搬去邊?九龍牙?
都係港島地方, 下次見到面話你知...

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 14:59 發表

都係港島地方, 下次見到面話你知...
搬去同羅round?畢國?。。。。嗰度多G竇啊

引用:
原帖由 K0711 於 6-4-2013 11:12 發表

其實我覺得係到留言既師兄都對鎗(both AIR GUN and AIRSOFT GUN)都有多少認識,個人覺得點解我地會話AIRGUN 會比較有問題只係因為支AIR 鎗只係泥香港既時候 SET左落UNDER 2J,要做既只係重置係佢就可以打到2J 以上 ...
不如話支玩具M4換返槍管等等零件就可以射5.56

清者自清
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

什麼都不說, 見圖

附件

7-4-2013 00:18

Airsoftupgrade Wing Wong
群組名就改唔到,
要誤會嘅可以繼續誤會,
想了解我地理念嘅可以繼續了解,
唔想了解嘅我亦唔會勉強大家,
不過希望各位保持冷靜,
去到任何討論區都保持克制,
始終係人地嘅地方,
人地有人地嘅立場,
無必要同人地爭拗,
係度呻下笑下咪算囉,
我地唔好衝動,
自亂陣腳,
成立初期,
外界未明我地理念,
誤解少不了,
一切都可以調解磨合,
我地亦要作出適度調整,
找出方向,
做正確嘅事,
如果我地做錯嘅,
糾正,

無錯嘅,
堅持。
that's all!
----------------------------------
bullshit!

發起人的Logic根本有問題
不反對就等於支持
同電訊奸商有咩分別?

有人被9add要退群就踢人一腳話多謝支持鉛彈, 老實講話佢on_怕佢嬲

引用:
原帖由 tango1997 於 6-4-2013 16:03 發表

搬去同羅round?畢國?。。。。嗰度多G竇啊
原型畢露

發新話題