發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 queen 於 4-5-2012 09:51 發表

nono....溶舍 is in Kowloon City.....beside 食為先
敢問各位記吾記得有上海街有間賣裝備的鋪頭?太耐吾記得左名.......
23-8-2010  Manila, Philippine
Never forget

引用:
原帖由 MANKF 於 4-5-2012 20:11 發表
我成套英軍Gear都係西灣河大和執返尼!記得好平!係唔係唔過一百呢
早期小弟服務正苦個陣......隊尺碼比D師兄弟.....佢地係君步入面車...30皮衫...30皮褲(掃把花)

引用:
原帖由 輝輝130 於 5-5-2012 00:38 發表

敢問各位記吾記得有上海街有間賣裝備的鋪頭?太耐吾記得左名.......
鄧輝記

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 00:40 發表

鄧輝記
Sorry 上海街幾多號?
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 00:45 發表

Sorry 上海街幾多號?
sorry...唔記得
汁左十幾年

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 01:10 發表

sorry...唔記得
汁左十幾年
小弟住西九龍多年細時聽得多,位置係邊呢?

細時D師兄下次帶我去.....下次,下次,下次可以∼∼我一次都末去過死末!

油麻地,上海街,近D咩街近D咩鋪頭?

唔該師兄!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 01:24 發表

小弟住西九龍多年細時聽得多,位置係邊呢?

細時D師兄下次帶我去.....下次,下次,下次可以∼∼我一次都末去過死末!

油麻地,上海街,近D咩街近D咩鋪頭?

唔該師兄!
咁上下啦 ......好似唔係呢一段.....應該向北走..油麻地段..好多買廚具(酒樓用品)

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 01:34 發表

咁上下啦 ......好似唔係呢一段.....應該向北走..油麻地段..好多買廚具(酒樓用品)
我細時小學附近點解我無留意到

偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 01:39 發表

我細時小學附近點解我無留意到
唔係呀......應該前D既油麻地......我記得付近有東亞銀行

回覆 163# 的帖子

不是.

最早期那一帶最多的就是長生店,官財鋪,及打齋,做路際等.
記得由百老匯戲院開始到廣華街,再去到W8那邊都有(W8那邊到現在都還有幾間).
最主要就是有廣華醫院.
再說給你們聽.現在家道商場那垃圾站那位置,以前就是做義莊的.
到後來廣華醫院慷建,加上那邊開始發展,那些底店鋪就開始轉去第二到做了.

但長生店無做後,又轉左做咩呢(都唔係賣槍及玩具)?
明日再說....

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 00:40 發表

鄧輝記
鄧輝記.....喺新填地街喎, 窩打老道向旺角方向行, 第一個街口前, 帆布鋪側........

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 01:34 發表

呢間....好似係....萬國.....(唔太肯定)

引用:
原帖由 queen 於 5-5-2012 02:34 發表

係呀.....皇太后 .....係有間叫萬國架...地址就

不過我記得係個firend帶禾去.....但毛湖印象....好似要行樓梯上樓先去到間鋪

引用:
原帖由 queen 於 5-5-2012 02:34 發表

禾鄉下仔NT人.....好小出九龍.....佐敦油麻地我以前成日搞亂

引用:

鄧輝記
Tango兄 應該吾係鄧輝記,記得果間鋪係係旺角果邊,係一個轉角位.....
以前三gun係戲院後果時大年初一都開,我第一枝mp5k就係年初一買。
23-8-2010  Manila, Philippine
Never forget

發新話題