發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 queen 於 5-5-2012 02:34 發表

呢間....好似係....萬國.....(唔太肯定)
尼個位置要上樓鋪,嫁係豢館,之前九十年代係”國際美術用品”我第一枝噴筆同佢買!

八十年真係無印象...

唔該哂皇后!
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 輝輝130 於 5-5-2012 08:19 發表

Tango兄 應該吾係鄧輝記,記得果間鋪係係旺角果邊,係一個轉角位.....
以前三gun係戲院後果時大年初一都開,我第一枝mp5k就係年初一買。
好似係國泰戲院,最後一套95年”哥斯拉最後一套”

因為去三根
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:51 發表

因為去三根
咁最早一套戲呢

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:35 發表

尼個位置要上樓鋪,嫁係豢館,之前九十年代係”國際美術用品”我第一枝噴筆同佢買!

八十年真係無印象...

唔該哂皇后!
佐敦係有一間買軍品既店.....係叫國際 ......

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 08:51 發表

因為去三根
幾多年就唔記得.....最記得當年溝左條女....佢岩岩祼到介奶紙....就要去睇全港第一套三級片(剛立三級制)....國泰ABC買飛....轟動一時......我地坐頭5行中位.....最估唔到既係頭四行幾乎全部刀係女.....套戲叫"壁麗莎的情人"....係本港電影史上第一套三級片 .......真係之前睇咁多套同類型既片最堅既一套.....居然有毛睇......重特寫女主角個塊田比枝裝左滅聲器既槍插入個P度玩了槍.......散場開燈後見到頭四行D女雞咁腳走......應該好多刀係幾個姊妺一齊泥睇 ....OL....中女...乜都有D

回覆 185# 的帖子

咁我後生過你少少

果套經典

我想問枝滅聲攞出黎有冇煙出呢?
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 10:44 發表

佐敦係有一間買軍品既店.....係叫國際 ......
唔係呀位置係邊
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:48 發表
咁我後生過你少少

果套經典

我想問枝滅聲攞出黎有冇煙出呢?
唔記得籮

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:50 發表

唔係呀位置係邊
答案同上

大冰97~98左右佐敦道立信大廈巷仔>廣華街明X隔離>仁安巷仔>最後今時今日個位
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:59 發表
大冰97~98左右佐敦道立信大廈巷仔>廣華街明X隔離>仁安巷仔>最後今時今日個位
去過立信真係唔知.....九七後有幾年唔係香港

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 11:59 發表
我記得細個時(超過三十年囉) , 佢在大角嘴開商場開舖架!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 5-5-2012 12:06 發表

我記得細個時(超過三十年囉) , 佢在大角嘴開商場開舖架!
太子我聽過 大角咀就第一次前輩
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 tango1997 於 5-5-2012 12:05 發表

去過立信真係唔知.....九七後有幾年唔係香港
立信果時佢個女重有睇檔 以前靚D
偽君子!永遠虛偽!

好多年之前在家樂商場一樓亦有間叫啊米公司.
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

發新話題