發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

引用:
原帖由 T-800 於 3-9-2012 00:16 發表
其實為何人類心目中的外星人總是:蜥蜴人、半人半獣、大頭株儒人、鉄血戦士般的恐怖.....為何不可以是很美麗、可愛、乾淨.......的呢?

happy shooting!
據稱我地所謂既神係有靈無形的生命體,已經進化超過50億年,蜥蜴人係呢種生命靈體創造的第一種有形生命體,其實蜥蜴人都分好多種,總之係泛指人首蛇身、蛇首人身,或者其他動物通過基因改造的生命體,所以古埃及經常有獅、牛、狼、狗頭人身的雕像,呢啲全部可能係所謂神的無形靈體所創造既失敗之作,因為蜥蜴類物種最適應大自然界的特殊環境,所以在進化論中亦是最少變化的物種,所以蜥蜴是外星人種中很主流的一種物種,反而類人類(即係我地)既適應力偏低,要育過大幅進化(其實有可能係經大幅基因改造)先可以適應宇宙世界既千變萬化居住環境,所以類人類並非宇宙的主流物種,這方面黎講頗合乎邏輯..........
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 JBL 於 3-9-2012 00:08 發表

要修到八地菩薩或以上先至可以,唔係講咁易.......
如果單就能知某一段時間的過去未來就昜d.......
軍醫認識有些修行者可以出神超越某一段地域,去到其他法界之中,但很難完全控制,比較不安全...這可能是累世積聚的修為.....但要真的超越時空還是要四聖界以上才可以....

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 alan512 於 3-9-2012 00:22 發表

因為好多人都受到電影o既影響,但又唔係冇道理,發現美洲新大陸之後d歐洲佬點對d土著

題外話:呢個外星人又點睇
http://www.youtube.com/watch?v=KdHUQtnJsyQ
呢種就係灰人,當然灰人亦分為好多種,來自不同的星座,不過共同點係灰人係經過非常多次基因改造出黎既生物,與本來的形態几乎亳無關係,不分男女,屬單性繁殖的克隆人種,所以有形無靈,大部份無法理解人類的感情、思想,有好強的念力控制能力........當然,呢啲都係自稱接近美軍檔案的人士所講,信不信由你.........
專殺興風作浪的小人

引用:
原帖由 T-800 於 3-9-2012 00:16 發表
其實為何人類心目中的外星人總是:蜥蜴人、半人半獣、大頭株儒人、鉄血戦士般的恐怖.....為何不可以是很美麗、可愛、乾淨.......的呢?

因為人對未知的野都有恐懼,同恐懼掛勾的野都唔方好野
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

咁過癔!Man in black 係時候出馬救地球!

引用:
原帖由 JBL 於 3-9-2012 00:23 發表

經典所記載合資格嘅高階修行人肉身由呢個世界去極遠方嘅另一世界完全無難道,快過光速,稱為神足通,為宇宙的六種神通之一,
層次低一d嘅肉身去唔到,要係甚深禪定中運個精神身去.......
正解...
還有的是:他心通、宿命通、天眼通......等等

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 alan512 於 3-9-2012 00:14 發表

第八識呢樣野真冇幾個人得... 但我想知去到呢個境界超越時空有冇咩限制
第八識不同於八地菩薩...第八識毎個人都有,是毎個人累世記憶的大倉庫,稱為阿頼耶識.....

如果人人都可以穿梭時空世界會唔會好亂?

引用:
原帖由 T-800 於 3-9-2012 12:46 AM 發表

第八識不同於八地菩薩...第八識毎個人都有,是毎個人累世記憶的大倉庫,稱為阿頼耶識.....

Sorry,可能我搞亂左~又學到野
希望你係100米之外睇到La

引用:
原帖由 alan512 於 3-9-2012 00:51 發表

Sorry,可能我搞亂左~又學到野
不敢、不敢...研究下姐...

引用:
原帖由 T-800 於 3-9-2012 00:46 發表

so complicated.........

引用:
原帖由 kenchan3037 於 3-9-2012 00:50 發表
平行宇宙
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 alan512 於 3-9-2012 00:22 發表

因為好多人都受到電影o既影響,但又唔係冇道理,發現美洲新大陸之後d歐洲佬點對d土著

題外話:呢個外星人又點睇
http://www.youtube.com/watch?v=KdHUQtnJsyQ
呢套保羅睇左
好好笑!

引用:
原帖由 kenchan3037 於 3-9-2012 00:50 發表
其實呢個問題應該我地自已都答得到,除左傻既同乞膠既話自已係由未來返來
我諗無人見過所謂既未來人,如果真係有時空旅者,理應我地自已每人身處既地方同一時間有三個時空出現:過去現在未來,
時空旅者可以在同一地點同一時間同時出現無數個自已,有可能嗎?只要帶時光機就得喇
但好可惜,新聞無講過朋友無聽過自已未見過

最大問題係如果我可返返去過去的話我只需帶幾個number就可以左變自已人生,咁大把人咁玩啦,再唔唔係就帶d現代武器返古代,統治世界都仲得
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 pz6666 於 3-9-2012 00:27 發表

據稱我地所謂既神係有靈無形的生命體,已經進化超過50億年,蜥蜴人係呢種生命靈體創造的第一種有形生命體,其實蜥蜴人都分好多種,總之係泛指人首蛇身、蛇首人身,或者其他動物通過基因改造的生命體,所以古埃及 ...
咁外星人應該要似蟑螂多d
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題