發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

香港都有一定數量玩家嘅
不過奈何小弟高中生一名, 料就唔多夠再拗, 只會愈講愈錯,
死牛一便頸都冇好下場
只係上黎討論下
感謝各位師兄指教

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 14:33 發表
香港都有一定數量玩家嘅
死牛一便頸都冇好下場
只係上黎討論下
感謝各位師兄指教
唔好介懷

無你地班新力軍。。。。。可來有將來呢。。。。我刀係睇長線。。。。只不過年紀唔同。。。。見到既野當然唔同

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 10:25 發表

簡單D講:男人有條陽具就有機會用來強姦(尤其在印度...),咁係咪要剪晒佢先至安樂呢....?

Happy shooting!
都唔明點解一定要用刀泥做比喻,刀算係日用品,正常用既時間都比AIRGUN多.
你仲好笑,男人有條陽具都可以拎泥講,天生既野泥,而AIRGUN係消費品,根本就唔可以放埋一齊講.

引用:
原帖由 K0711 於 7-4-2013 15:16 發表

都唔明點解一定要用刀泥做比喻,刀算係日用品,正常用既時間都比AIRGUN多.
你仲好笑,男人有條陽具都可以拎泥講,天生既野泥,而AIRGUN係消費品,根本就唔可以放埋一齊講.
你既意思即係話刀對我地既日常生太重要,所以就算斬死人都唔理啦,點都要keep住
玩具鎗只係要嚟玩,所以禁左佢都唔洗手軟,反正冇得玩唔會死

係咪咁呀?

回覆 198# 的帖子

你唔好淨係講Airgun, airsoft都一樣, 一樣傷得人, 要講一齊講

引用:
原帖由 胡夏虎威 於 7-4-2013 14:33 發表
香港都有一定數量玩家嘅
死牛一便頸都冇好下場
只係上黎討論下
感謝各位師兄指教
又不要咁講,其实師兄與呢個群组既人皆係發心正面的,值得欣赏的…只不过—時想得未夠全面,偏激左D而已
Happy SHOOTING
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 K0711 於 7-4-2013 15:16 發表

講得好!十分好…咁WARGAME同AIRSOFT亦不是生活必须品…亦不是好似您條陽具一樣喺一定要存在的東西,咁要禁咪—齊禁晒佢LAW…好冇?!
仲有,眾多玩/收藏AIR GUN既人當中有幾多%有用來射過人同動物呢?但玩AIR SOFTGUN 既人又有幾多用來射人?我想超过60%以上…(打WARGAME唔係射人嗎?)
咁可唔可以夾硬話打WARGAME/AIRSOFT暴力过玩AIRGUN呢可?!哈…

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 2-4-2013 15:17 發表
自己唔好老脾。。。公司岩岩搞。。。重諗住去參加改善吓D修養

紅黑間條衫個位 RO 叫羅定中...
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 rho837 於 2-4-2013 16:07 發表
射.177氣槍! 又難又悶!
應該咁講, 上過堂, 要打一槍 9 環以上的唔難, 但打 60 槍都要 keep 住 9 環以上的就真係難, 因為支槍真係幾重, 仲要單手伸長黎打, 仲要打 60 發, 隻手少的耐力都唔掂.....
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 33tt 於 2-4-2013 15:35 發表

嘩! 這公司福利真好,又十分關顧員工身心 ! 是否在南華會進行?
應該係葵盛 www.hkshooting.org.hk

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2013 15:24 發表

你既意思即係話刀對我地既日常生太重要,所以就算斬死人都唔理啦,點都要keep住

係咪咁呀?
刀係必需品,玩具槍唔係
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 7-4-2013 16:42 發表

刀係必需品,玩具槍唔係
請看#202.....

仲有D事可能D小朋友係唔知嘅....卅幾年前香港市面冇咁多歐美AlR GUN比您輕易買到,連日本仔入GAS 嘅AIRSOFT GUN都未有,大家都係玩SS-9000之類手拉AIRSOFT GUN,但果陣一樣有大把友仔痴缐改大力射爆人地窗口、射爆汽車大銀幕,射狗、射傷人,改到穿4分木板都仲得!軍醫以前在屋邨、新界親自見聞都唔少,一定多過而家D新聞!不過果陣唔興郁下就報警,傳媒亦冇咁炒作而已....咁點解唔禁晒啲AIRSOFT GUN呢可...?難道而家發生嘅叫事實,以前嘅歷史就可以不理....?!

Ps:就算近幾年,打街場比人連發鑲珠嘅例子亦唔係無發生,果D都係AIRSOFT喎.....唔禁晒佢?!

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2013 15:24 發表

係咪咁呀?
呢個係事實。。。。。正如彈弓刀。。。蝴蝶刀。。。鐵蓮花。。。手銬。。。指公銬。。。忍者式飛標。。。唔算係民生日用品。。。。都已定性列為攻擊性武器

日本人出產連發式既汽槍玩具。。。本身以膠做主体。。。主打外型比例像真。。。改裝火刀有限。。。但時移勢逆。。。金屬身、管、組件。。。隨手可買。。。要改枝.22 openbolt出泥。。。又有幾難?。。。後座力細。。。結構單純。。。穿透力大。。。。禁就禁。。。政府唔會手軟。。。。香港既產品公司。。。。生產只做外國都夠做。。。。理鬼你香港牙!

引用:
原帖由 chris1 於 7-4-2013 15:30 發表
你唔好淨係講Airgun, airsoft都一樣, 一樣傷得人, 要講一齊講
GOOD....!

發新話題