發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 5-5-2012 13:15 發表
高氏大廈,特警裝備專門店

老闆金句:好野黎嫁!7.62鋼芯子彈!

後期去左太子做酒吧!
CY?
http://blog.yahoo.com/SBSDouglas

悟空回水廉,假猴招兵馬.敬世話西遊,道盡五千年.

引用:
原帖由 tango1997 於 6-5-2012 20:05 發表

我刀係聽聽埋埋架炸.....我25歲炸
軍醫岩岩28歳.....

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

其實我最記得係約莫......91-92年度, 喺勝利道嗰頭近垃圾站個位, 有間裝修好靚, 專賣....極貴嘢(定係閹槍呢....)嘅鋪, 枝技5k起跳..........

但開唔夠一年就..................................

仲有當年喺雅蘭地下嗰時嘅18/f, 賣枝橡筋火神.........

而家樂個間...........好似............無乜嘢賣.........

回覆 196# 的帖子

殺手雄,後尾佢喊欄買咗架飛虎Land Crusier

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 6-5-2012 21:12 發表
90年代中天悅廣場有一間鋪,用泡菜國L85A1外殼,用marui Famas波箱,內置電池!

當年好西利!
唔記得天悅有幾間賣玩具槍了, 好似兩間左右? 有印象的就係有賣custom, 搬去灣仔前的聯合角.
眼光光~

引用:
原帖由 queen 於 7-5-2012 02:23 發表
其實我最記得係約莫......91-92年度, 喺勝利道嗰頭近垃圾站個位, 有間裝修好靚, 專賣....極貴嘢(定係閹槍呢....)嘅鋪, 枝技5k起跳..........

但開唔夠一年就........................... ...
係呀,間野好正.
有除MG34,M2都有,及超多全身屬cap手/長槍外.
最記得係枝應該係用Hudson Cap AK改為射BB的Galil ARM.
全鋼,利害.

引用:
原帖由 mike-mike 於 7-5-2012 09:20 發表

唔記得天悅有幾間賣玩具槍了, 好似兩間左右? 有印象的就係有賣custom, 搬去灣仔前的聯合角.
我去過—次,得一間!個老闆玩開英佬野!
偽君子!永遠虛偽!

引用:

但開唔夠一年就........................... ...
垃圾站附近個間入面的展品, 記得係家樂個間都見過, 同一間??
眼光光~

引用:

師兄! 呢間野叫乜名! 就係1991年! 我行經"勝利道嗰頭近垃圾站"見到有枝M92F(馬奴仙/臣)model gun, 及別一支M11(馬奴仙/臣)cap gun! 當時實在太 買左番屋企! 幾年都冇再去. 但再去就冇左!

近期搬屋, 拾番呢兩支槍! 送左比個係度識既師兄.

好想知間鋪叫乜名! 事實上佢裝修到都好以外國啲真槍掂!

引用:
原帖由 dorchester 於 7-5-2012 02:23 發表
早幾年官非纏身
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 dorchester 於 7-5-2012 02:23 發表
係唔係紅色Land Crusier 車頂個 scaffolder 被移除咗嗰部。
http://blog.yahoo.com/SBSDouglas

悟空回水廉,假猴招兵馬.敬世話西遊,道盡五千年.

91-92年左右炮台山MTR對面天橋底有間槍鋪,無記錯應該係"古"代,當年密林哥已經係鉈槍看鋪。

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-5-2012 10:34 發表
91-92年左右炮台山MTR對面天橋底有間槍鋪,無記錯應該係"古"代,當年密林哥已經係鉈槍看鋪。
可能重有收埋係腳眼既蜜臨飛刀

是咁的,我好想哩post收做精華

有無師兄記得98年左右皆旺地牢,有間鋪好多獅子牌裝備賣,有一期仲賣埋used Trijicon ACOG。
當年小弟初初出黎做野軍費唔多,對住d珍品得個睇字。

發新話題