發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

總之講到底。。。。。有無人會用4.5mm & .22 既氣槍打自己????

應該無。。。因為大家都知會發生乜野事!

有心要用哩類彈來傷人/射人。。。點刀會有渠道賣到/揾到!

唔玩哩類彈既人。。。就算擺滿成間鋪都係痰罐仔/鋼珠。。。都唔會去賣/望!

所以罷賣係起唔到乜野作用。。。。大把強國人去KWS入貨/訂貨!

引用:
原帖由 K0711 於 8-4-2013 10:17 AM 發表

Daisy 840,95同RED RYDER 係 Youth Rifles泥,你都知係10歲以上小童玩GA WO,另外果幾支都係打CO2.
可能我講得唔清楚LA,其實我想講既係Full Power Air Rifles.
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.ph ...
朋友仔,而家係有D "有心人" 針對有關4.5mm的東西,你又何需特別指出 airgun 系內的分支有youth rifle 和 co2 和 bla bla bla.....呢? 總之係 4.5或金屬彈 他們就已界定為十惡不赦之物 !

引用:
原帖由 K0711 於 8-4-2013 10:17 發表

Daisy 840,95同RED RYDER 係 Youth Rifles泥,你都知係10歲以上小童玩GA WO,另外果幾支都係打CO2.
可能我講得唔清楚LA,其實我想講既係Full Power Air Rifles.
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.ph ...
1.咁啱daisy840、95b、RED RYDER軍醫都買過....都係打鋼珠,有何問題?可能小弟重YOUTH掛! ,FULL power AIR GUN...原行降左火就唔再係FULL POWER啦!所以講來講去問題係D友仔係要玩非法火力同傷人,比乜鎗佢都有本是改非法的,要D人有病要去非法就一定有方法搞非法,而唔係打乜彈嘅問題....!要針對個別鎗型號,而唔係針對鋼珠、鉛彈,咁重難搞,點分的咁細微呢...。

2.用得氣槍犯罪嘅人未必係有上本站嘅師兄....
ps:諗野咪咁簡單....據軍醫幾拾年經驗:有時果D口口聲聲問您咩唔打到打老鼠、鳥仔、貓狗....果D人絕大多數得把死人聲,到頭來大多數未必會做,返而變態有病真係用來犯案果D先靜靜雞唔出聲,呢類人有幾多?絶少數law...學Tango兄講,用得AIRGUN犯案D人自己一定有渠道買鎗、改鎗...尤其用幾皮野一支PCP來犯案果D(軍醫都唔捨得係香港買PCP...),軍醫打死唔信會係小朋友同新手求其入鎗店買支玩下嘅人嘅所為...對呢D人,最好係加重刑罰!

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

鐵證如山:
AIRSOFT GUN 、膠珠仔唔危險?請問呢D係乜嘢鎗、乜野彈....???
http://m.youtube.com/#/watch?cli ... &has_verified=1

http://m.youtube.com/watch?v=uYPre6UW-XQ&feature=related

http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=cbvPkexCtq8
不正確使用、非法火力就乜都死!馬上停止玩鎗嘅門戶之見,正知正見,醒一醒...健健康康地玩鎗吧!

附件

8-4-2013 12:52

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

幾廿年前D人用SS-9000去射人貓狗雀。。。。又孖彈弓又揾腳“柴“泥上鏜。。。D塑膠冬菇彈咪一樣加釘加大頭針~~~! 。。。。D未成熟或心理病既人。。。。要去造。。。。佢點都有方法去造/改造。。。。就算枝槍係全膠。。。。刀打到你入哂。。。。。根本唔關氣槍同金屬彈既事。。。。香港比玩under2J算係咁。。。。係日本。。。。。。自己諗啦

引用:
原帖由 tango1997 於 8-4-2013 13:15 發表
幾廿年前D人用SS-9000去射人貓狗雀。。。。又孖彈弓又揾腳“柴“泥上鏜。。。D塑膠冬菇彈咪一樣加釘加大頭針~~~! 。。。。D未成熟或心理病既人。。。。要去造。。。。佢點都有方法去造/改造。。。。就算枝槍係 ...
中晒...

引用:
原帖由 tango1997 於 8-4-2013 13:15 發表
幾廿年前D人用SS-9000去射人貓狗雀。。。。又孖彈弓又揾腳“柴“泥上鏜。。。D塑膠冬菇彈咪一樣加釘加大頭針~~~! 。。。。D未成熟或心理病既人。。。。要去造。。。。佢點都有方法去造/改造。。。。就算枝槍係 ...
不需要9000, 只是$2X~3X的"老鼠槍", 已經冬菇彈加大頭針la.........

引用:
原帖由 queen 於 8-4-2013 13:57 發表

不需要9000, 只是$2X~3X的"老鼠槍", 已經冬菇彈加大頭針la.........
其實唔洗冬菇彈...童年時百厭起上來用支”水松塞鎗”一樣加大頭針的...

其實要指出6mm 有幾危險唔洗講咁遠,當年打22有幾傷有幾大力大家心知肚明,仲未計打co2嗰喲......

到電槍年代,谷盡去到幾大力大家晤會唔知,仲有電氣化.......

根本個發起人就係有心要將喲衰嘢推晒落4.5度,根本唔會理6mm本身根本比4.5更危險!!!!!你話一枝可連發嘅超焦槍危險定只可半自動嘅槍危險吖.......

同佢講道理,算把啦......

引用:
原帖由 queen 於 8-4-2013 14:18 發表
其實要指出6mm 有幾危險唔洗講咁遠,當年打22有幾傷有幾大力大家心知肚明,仲未計打co2嗰喲......

到電槍年代,谷盡去到幾大力大家晤會唔知,仲有電氣化.......

根本個發起人就係有心要將喲衰嘢推晒落4.5度,根本唔會理6mm本身根本比4.5更危險!!!!!你話一枝可連發嘅超焦槍危險定只可半自動嘅槍危險吖.......

同佢講道理,算把啦...... ...
十分認同呢幾句, 個d 人仲要講到人地幾甘惡, 自己又幾甘善良...<<---快頻仲要大力wor...

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 queen 於 8-4-2013 13:57 發表

老鼠槍 。。。。。係咪成碌鴉片煙槍咁款。。。。用泥噴殺虫水嗰枝?

根本唔理性
又6mm,又4.5,又鋼珠、鉛彈
要射傷人好難咩?
0.8j都得啦
射水都傷人啦

根本係人問題
菜刀用黎殺人定正當用途係人決定
最近不停有殺父母案
唔走去反菜刀?
菜刀家家都有,仲危險啦

加刑係最好,因為唔會影響一般守法的人
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

睇完題目, 有以下感想:
用菜刀要反孖人, 因為孖人是好很鋒利的!

千祺唔好禁刀阿, 我重打算考慮購入CGF既名刀

Mic Mic Wong
仲有! 同民建聯既曾大講過下、又同荃灣工商聯講過、睇下有無幾會同佢地開會講下呢個問題

Mic Mic Wong
始終法律既野問下有政黨背景既人會好得多! 仲有我有朋友係律師公會同醫學協會既人~ 呢幾日問下佢地有無興趣為呢件事出一分力~

Copy from the FB group....

Mr. mic_hk...why you contact 民建聯 ar.............

發新話題