發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 hugo 於 10-4-2013 21:47 發表
夠喇!唔該唔好再搞喇,你介意我都要講,你都幾廿歲人話你天真定冇腦....好搞唔搞搵政黨搵議員黎搞,話晒你都係槍界一份子,你都知玩槍絕對唔係大眾玩意,更不是生活所需,至於大眾點睇玩槍既心照喇掛,佢地要搵支持 ...
一個人出發點有問題, 或有私心, 或為左既得利益, 佢所作的事/佢的立場都會有問題, 或都帶有既得利益.

城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

我真係唔明。。。。太疑惑了

禁一D一路以來平民百姓用係國際比賽既口徑airgun既子彈。。。。而唔係禁6mmBB彈?
究竟家陣全世界性既比賽係用緊 .177 .22 口徑彈 定 係6mm口徑既BB彈?x!!

Airgun國際性射擊比赛既人用4.5mm
Airsoftgun地區性射擊賽事就用6mmbb彈
打wargame既人就著左九成半以上既人用6mmbb彈

打國際性airgun射擊比赛。。。。。就打紙靶
打地區性airsoft比赛。。。就打金屬靶&紙靶
打wargame唔洗我講大家都知。。。。係打人
跟據以上既推論。。。。。。唔係禁槍。。唔係禁彈。。唔係禁射擊。。係禁打wargame

大家有無見過世運會射箭,射槍,標槍。。。。係射人泥分勝負嫁

講講下想玩鉛彈tim

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2013 22:39 發表
講講下想玩鉛彈tim
鉛彈確係好玩:唔過2J十分安全!鉛彈好淋身,打中硬嘅物体唔會好似鋼珠BB、膠BB咁四圍反彈,穿透力亦夠低,但行來福線夠準確,雖然無HOP up打唔太遠(講合法火力而言...),但近距離(10m以內)其集彈性十分之高,非BB鎗所能及,用於室內精確射靶一流!最重要係本身設計唔係用來射人,十分和平....

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

一年前當有人送我Anschutz 1403時,我想過:
1.全DIY一支6mm比賽槍
2.買一支曳曳比賽樣鉛彈槍

最後止步.
我始終認為:

玩鉛彈槍
1.要有地方玩
2.要有fd一齊玩
3.支野要大力小小打到比賽ranger

玩6mm
1.改得貴
2.不穩定
3.side心機兼練壞手勢

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2013 22:39 發表
講講下想玩鉛彈tim
中鉛毒

夠睇你寫野"葉"眼

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2013 00:26 發表

中鉛毒
玩鉛彈的師兄都應該知道玩完鉛彈要洗手先好食野.
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 magichour 於 13-4-2013 01:01 發表

Thanks師兄。。。正確 。。。but禾意思係佢開始中鉛彈槍毒

玩完鉛彈要洗手?!

引用:
原帖由 magichour 於 13-4-2013 01:01 發表

不錯....一定要洗手....

happy shooting!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-4-2013 10:39 PM 發表
講講下想玩鉛彈tim
Soviet兄,合法鉛彈槍好好玩㗎,你都試下啦 !!

引用:
原帖由 33tt 於 13-4-2013 01:50 發表

Soviet兄,合法鉛彈槍好好玩㗎,你都試下啦 !!
不過就合法AIR GUN而言,標準平頭.177鉛彈較為重左少少(0.5Xg-0.7Xg...),對1.8j-1.9j力鎗是較為吃力的,真係最多只適宜打10米内...想再打遠些少?最好找到D軽身少少(0.3xg-0.4xg)既合金鉛彈可能比較好D....

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2013 01:08 發表

Thanks師兄。。。正確 。。。but禾意思係佢開始中鉛彈槍毒
get 錯 meaning 添..

引用:
原帖由 T-800 於 13-4-2013 02:57 AM 發表

不過就合法AIR GUN而言,標準平頭.177鉛彈較為重左少少(0.5Xg-0.7Xg...),對1.8j-1.9j力鎗是較為吃力的,真係最多只適宜打10米内...想再打遠些少?最好找到D軽身少少(0.3xg-0.4xg)既合金鉛彈可能比較好 ...
對對對 ! 所以在家玩是最好不過 ! 所以我通常等家裡沒人,在家中拉條最長的直線,由一邊射向另一邊,好有難度㗎,因為通常要避開 D牆角或櫃邊之類,十分過㽼 ! 一個唔覺意打中牆身...... 哈哈哈哈 ... 立即落街買英泥油漆..... 鬼叫地方淺窄咩 !!

發新話題