發新話題

解放軍輕兵器及"中華神盾"

支微衝巧靚仔喎

引用:
原帖由 nishi 於 1-5-2012 21:29 發表

兩位MP姐姐似乎只係路過...頂盔就不要問了我也不知道XD
我今日見到有糾察又有憲兵, 於是捉住佢地問究竟憲兵同糾察有咩分別, 佢意思是軍隊只有糾察, 但因為在香港駐軍關係, 所以叫憲兵!

附件

2-5-2012 16:04

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

好高大的憲兵!

附件

2-5-2012 16:05

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

佢仍然係咁好身材

上年軍地軍營S身型...不過相頭就

附件

2-5-2012 17:53

2-5-2012 17:53

引用:
原帖由 EIN 於 1-5-2012 14:28 發表

咁點解當有主權爭議,要派架漁政船而唔係派架軍艦?其實佢性質上係咪好似美國海岸防衛隊咁?
類似,但我國漁政上武裝就

引用:
原帖由 tango10 於 2-5-2012 16:04 發表

我今日見到有糾察又有憲兵, 於是捉住佢地問究竟憲兵同糾察有咩分別, 佢意思是軍隊只有糾察, 但因為在香港駐軍關係, 所以叫憲兵!
我都影左D糾察大佬...(45度影埋去架~)
仲有特戰隊既大姐(聽前面班友講佢係女隊員),似乎佢都有聽呀SANTI勞教佢45度影相WOR~

附件

2-5-2012 21:03

2-5-2012 21:03

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 2-5-2012 21:03 發表

我都影左D糾察大佬...(45度影埋去架~)
仲有特戰隊既大姐(聽前面班友講佢係女隊員),似乎佢都有聽呀SANTI勞教佢45度影相WOR~
我見佢地條胸帶是海軍陸戰隊,唔知同唔同戰隊?

引用:
原帖由 tango10 於 2-5-2012 21:14 發表

我見佢地條胸帶是海軍陸戰隊,唔知同唔同戰隊?
班特戰隊(連埋後面帶CAP帽果班)應該係附屬係隻艦上面既陸戰隊隊員吧...
糾察是海軍的人,應該所屬不同~
縮縮北行鳥 =口=

我見佢地都曬到好乾, 艦上生活唔容易!

引用:
原帖由 EIN 於 1-5-2012 14:20 發表
其實漁政船同普通軍艦(即係驅逐艦/巡防艦)分別大唔大....一向都想問呢個問題好耐 ,兩者性質上有咩分別
漁政講得難聽即係香港既海事處

引用:
原帖由 EIN 於 1-5-2012 14:28 發表

咁點解當有主權爭議,要派架漁政船而唔係派架軍艦?其實佢性質上係咪好似美國海岸防衛隊咁?
因為某條國際ONJ法例一個地方由某國家擁有/估據達50年果達地方就係佢的
而漁政船因為船上冇任何武器 而且係用作監視海上用途 但戰艦上有乜同埋同黎做乜都唔洗講喇
如果一個國家用一隻有武器既戰艦對另一個國家手無縛雞之力既監察船開槍你估果個國家會點做?等同軍人對平民開槍一樣 當然打佢鑊金
而派出去同菲佬軍艦對峙無非係為左引菲佬開槍 對方開完槍中國咪快活過神仙咪派兵打佢鑊金囉 而依家就黎滿50年菲佬壓力爆煲開槍都係遲早既事
中國要打實夠佢打嫁 但你知美國佬永遠搞事 中國無喇喇開槍緊係唔掂當 但人地開槍就 派兵都有藉口
漁政船講得難聽就係炮灰 好聽就係香港海事處

另外講多樣 依家中國係公海同菲律賓玩得好過癮 船有分大細 法拉利有分快慢 中國依家專搵啲高航節既船開盡TURBO係菲船側邊駛過 大船既浪花當然勁 一下駃過當然...一下淺晒過去

如果有師兄去左5月1下午果場應該會見到堆陸軍
見到既心中應該有樣野彈左出黎
中國陸軍真係全部好似鄉下出黎 連少校都係
但係海軍呢 起碼城市人 但丫頭就戴眼鏡...點解?(因為係大學讀專科囉

引用:
原帖由 aizikovitz 於 2-5-2012 22:38 發表
但係海軍呢 起碼城市人 但丫頭就戴眼鏡...點解?(因為係大學讀專科囉
呢個真是無得假! 成條船無論硬件, 軟件, 管理都是現代科學的精華, 全都是需要按制文化的知青專材!

引用:
原帖由 aizikovitz 於 2-5-2012 22:38 發表
我淨係去左上午果PART
陸軍就淨係見到個拍片既通訊兵
不過感覺上個個海軍兵睇落都醒醒目目咁,
呢點都有D意外~
縮縮北行鳥 =口=

回覆 28# 的帖子

俄式系統

發新話題