發新話題

皇室成員訪港

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-6-2012 16:44 發表
但係中國領導人來到香港,有邊次唔係示威?

真係一朝天子一朝臣。。。

點解要回歸。。。唉。。。
U ARE RIGHT
6月30見~

事頭婆

有個貴族朋友在硬幣背後
青春不變名字叫做皇后
每次買賣隨我到處去奔走
面上沒有表情卻匯聚成就

這個漂亮朋友道別亦漂亮
夜夜電視螢幕繼續舊形象
到了那日同慶個個要鼓掌
硬幣上那尊容變烈士銅像

知己一聲拜拜遠去這都市
要靠偉大同志搞搞新意思
會有鐵路城巴也會有的士
但是路線可能要問問何事

我一路睇 一路唱
http://www.youtube.com/watch?v=I ... ure=player_embedded

就咁睇相想當年事頭婆既保安同依家天朝主子訪港差咁x遠既.....
天朝班官有冇種好似鐵婊子咁無遮掩咁坐電車出巡呢....

引用:
原帖由 kimkileo 於 20-6-2012 21:38 發表
就咁睇相想當年事頭婆既保安同依家天朝主子訪港差咁x遠既.....
天朝班官有冇種好似鐵婊子咁無遮掩咁坐電車出巡呢....
可能唔係天朝班官冇膽,而可能係有班擦鞋仔怕死.
可能o架咋,可能o架咋,可能o架咋

回覆 19# 的帖子

果日一定好多漒水狂徒
正如大家所見
香港落漒水既情況一直有目共賭

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-6-2012 16:44 發表
但係中國領導人來到香港,有邊次唔係示威?

真係一朝天子一朝臣。。。

點解要回歸。。。唉。。。
你錯了~到家陣仲係上一朝D臣

回歸咁耐無樣好, 15年養左班垃圾高官

唔通又到左歷史巨輪的下一個 --- 交接點 ???

好似慢慢蘊釀一股力量 " 反明復青 "  

之後又到下一個交接點  " 反青復明 "  

交接點 閒閒地幾佰年玩一次, 一世人唔會見到有兩個 交接點 咁快呱

引用:
原帖由 keane 於 21-6-2012 22:01 發表
唔通又到左歷史巨輪的下一個 --- 交接點 ???

好似慢慢蘊釀一股力量 " 反明復青 "  

之後又到下一個交接點  " 反青復明 "  

交接點 閒閒地幾佰年玩一次, 一世人唔會見到有兩個 交接點 咁快呱
未必,很多人都唔想回歸

引用:
原帖由 B20_hk 於 21-6-2012 22:23 發表

未必,很多人都唔想回歸
係呀 ...

有人仲意任職外國公司, 管理好, 副利好, 假期多, 人工高.

有人仲意任職華資公司, 同聲同氣, 夠團結, 有歸屬感. ( 咁狗咬狗骨呢樣野, 不排除亦會發生 )

個人學歷, 素質, 經歷, 命運 ... 因人而異 ---- 人各有志 啦

其實英女皇咁樣見到自己d國旗比人倒掛會有咩感覺?

皇家空軍

事頭婆快d返黎打救我地啦
我地唔要共朝國民教育,雙非嬰,蝗虫,貪污高官,保皇政黨,選舉種票,有毒食品,殘體字,食人領匯,垃圾高鐵....

以前嘅官唔係唔貪,不過佢地都有心攪好呢個地區,而家嘅官貪得只顧自己荷包........

引用:
原帖由 rolex 於 22-6-2012 01:23 發表
事頭婆快d返黎打救我地啦
我地唔要共朝國民教育,雙非嬰,蝗虫,貪污高官,保皇政黨,選舉種票,有毒食品,殘體字,食人領匯,垃圾高鐵....
直接入英藉不就好了?
就算強國走了,我們又能怎樣?獨立?回歸英國?還是由聯合國托管?
我個人覺得現在的問題未必只是“天子“問題這麼簡單,我相信事頭婆回歸也未必幫得了我們很多,因為香港人變了,由“拚搏肯做,有責任心“變成“事事伸手,推卸責任“了,因為我眼見“衣著光鮮的伸手乞丐“愈來愈多。

發新話題