24 12
發新話題

大六激光槍

引用:
原帖由 loveless 於 12-11-2012 09:36 發表
呢種DEWs非殺傷武器, 2005年已經開始浦頭, 到2010年各國紀律部隊都開始使用, 到依家美國用緊, 英國派發緊, , 歐洲有用緊, 以色列用緊, 連阿富汗都用緊. 平既見一千幾百美金開始有交易, 中價系統見起步標價5萬幾英磅, ...
咁就要睇下佢地係咪真係有佢咁講既功能了 ...

賣得貴唔緊要,最怕實際每枝只係造價一千,但賣十五萬,其中十四買萬係回佣 ...

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-11-2012 14:15 發表
市民係咪可以帶塊鏡做盾牌
真係唔好講笑~ 如果我帶幅反光黑超或鏡片等等, 有無可能射返比開槍果位呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 12-11-2012 15:20 發表

真係唔好講笑~ 如果我帶幅反光黑超或鏡片等等, 有無可能射返比開槍果位呢
反光黑超應該冇乜用.
基本上呢種槍只不過係用緊 Surefire 最初既理念: 強光電筒~ 令你不能直視光源, 否則會短暫時間失去視力.
只係呢D用上激光, 有效"射程"可去到幾百米, 再用上各種光學設計, 令貴價系統"射"出黎既, 係可以大到10呎x10呎既激光網幕,可以同一時間針對一群人.

有冇得用鏡去反射, 就唔知咯.
但其實這並不重要. 呢D貴價玩具, 只係文明同法律下既道具. 受管控群眾若然破解而繼續前進, 只係俾左執法者足夠既法律理據, 可以用上更重型的架生去打沉佢地.

引用:
原帖由 mkmonkey 於 12-11-2012 14:47 發表

咁就要睇下佢地係咪真係有佢咁講既功能了 ...

賣得貴唔緊要,最怕實際每枝只係造價一千,但賣十五萬,其中十四買萬係回佣 ...
唔係咁樣點掠水

如果人地揸住塊鏡....

引用:
原帖由 starfox 於 12-11-2012 20:15 發表
引用:
原帖由 亞爾多 於 12-11-2012 14:15 發表
市民係咪可以帶塊鏡做盾牌
唔好無視我d發言丫

引用:
原帖由 starfox 於 12-11-2012 20:15 發表
咁即係比藉口佢地用真槍

引用:
原帖由 loveless 於 12-11-2012 15:55 發表

係俾左執法者足夠既法律理據, 可以用上更重型的架生去打沉佢地
我鐘意你呢句 ...... ....殺呀.....

好好油水
今晚打老虎

24 12
發新話題