發新話題

秋風起, 又係時候野外露出了~

回覆 13# 的帖子

yours seems different from 總版主's...yours are torch, right?
BTW, u need them always outside and at home?
I seldom use flashlightsx!!

引用:
原帖由 gtoray 於 14-11-2012 03:48 發表

夜媽媽拎曬d架生出嚟真係有心~
我對sf已經冇曬興趣了...

btw. 支 m60cs 咩評價?
有性趣
T60CS
價錢公道(千五千六咁上下,我就買平左,12xx)
散熱好Turbo長開都唔會熱到離譜, 夠硬淨
Low/Mid夠光得黎又夠耐用(60hr/9hr)
表面做工好唔在講, 拍得住surefire, 間野出名好做工, 好過Fenix, Jetbeam等等(Jetbeam支PC10勁易花...重要收我500大洋, 以後唔再買)
個底可以放底座叉電(見人見智, 我用無保護板試過燒左電池架Fuse, 要土炮搭橋加絕緣底部,反正我拆電出黎叉)
遠射程度一般(3萬lux), 勝在夠闊視野, 露營用幾OK, 因為唔係成日要望遠既, 反而散D重幫到睇野
我個人評價,如果唔計遠射(我對射程吹毛求疵, 因為電筒友當玩玩具就全推射程,不理電量散熱光班等等) 我比85分
扣左少少係High mode時發出wii wii聲(inductor whine), 不過turbo 同high其實一樣, 所以無乜影響
支野你可以想像為,勁過私家車車頭燈, 上單車用, D人會讓路比你
----------
D舊既surefire係巧合下收返黎既, 絕版N耐都收到, 叫做緣份啦

引用:
原帖由 gtoray 於 14-11-2012 03:50 發表

你屋企成日停電?
一來懶得開燈, 二來我鐘意玩電筒,所以我d fd都話我sot sot地

回覆 17# 的帖子

so professional

引用:
原帖由 kai_matt 於 14-11-2012 03:58 發表
so professional
我呢d細雞野黎架炸, 外國d人重癲...
香港都有人玩,不過比起外國少好多,因為無天災,少需要

引用:
原帖由 潛陣水 於 14-11-2012 03:57 發表

一來懶得開燈, 二來我鐘意玩電筒,所以我d fd都話我sot sot地
..................
U only?  Or the whole family.........

回覆 20# 的帖子

All flashlights in my home are those on my guns.......
whatever x!!

引用:
原帖由 kai_matt 於 14-11-2012 03:53 發表
yours seems different from 總版主's...yours are torch, right?
BTW, u need them always outside and at home?
I seldom use flashlightsx!!
求其一支加個水樽(或透明得黎易反光既野都得,食物盒等等)就變得臨時營燈

引用:
原帖由 kai_matt 於 14-11-2012 03:59 發表

..................
U only?  Or the whole family.........
淨係小弟, 家人不受毒

回覆 24# 的帖子

Luckily
haha

引用:
原帖由 潛陣水 於 14-11-2012 03:56 發表

T60CS
價錢公道(千五千六咁上下,我就買平左,12xx)
散熱好Turbo長開都唔會熱到離譜, 夠硬淨
Low/Mid夠光得黎又夠耐用(60hr/9hr)
表面做工好唔在講, 拍得住surefire, 間野出名好做工, 好過Fenix, Jetbeam等等( ...
射射詳盡評價

我都回敬你一張家傳之寶

附件

14-11-2012 04:05

土炮營燈
為左容易表達, 經過處理, 平時唔會咁暗

附件

14-11-2012 04:07

回覆 26# 的帖子

So large
what is the effective range?

引用:
原帖由 gtoray 於 14-11-2012 04:05 發表

射射詳盡評價

我都回敬你一張家傳之寶
OMG M6身加配件
願聞其詳
-----------
T60CS T40CS係兩支我認為性價比極高既筒之二, 兩支合作, 遠射散光耐力樣樣齊, 真係雙劍合壁

回覆 10# 的帖子

本周末連續兩天可觀獅子座流星雨,最佳觀測時間為周六和周日凌晨1時至天亮前。

天象館指出,著名的獅子座流星雨今年極盛期將出現在11月17日傍晚6時前後,中國各地可觀測兩次(兩天)。最佳觀測時間為11月17日和18日的凌晨1時至天亮前。

這兩天凌晨觀測由於沒有月光的影響,觀測條件十分理想,且恰逢周末。理論上每小時可目視流星數量十幾顆,但實際上每小時可能僅看到幾顆。

from Yahoo News

發新話題