發新話題

深水埗汝州街的末日避難所

香港人想像力咁高點解D港產片咁爛

引用:
原帖由 Lolanto 於 21-12-2012 14:28 發表
香港人想像力咁高點解D港產片咁爛
咁多大六老番。。。。邊個拍?。。。。蝕到阿媽刀唔認得。。。。唔夠胆投資!

好一篇深度文
即時俾咗幾個港女睇
恥笑下佢地嘅愚昧

引用:
原帖由 loveless 於 21-12-2012 12:56 發表

佢痛心社會既控訴比政棍/才子/刁民高十九幾班...
真正從基層出發,痛民之所想,
住半山飲紅酒又吾駛排ipad mini點知民間疾苦

這也是我常常去膠登睇文章既原因

咁大個人都冇諗過帶條女去籠屋扳隔房做·······

此腳本應該開拍奪命金2

回覆 20# 的帖子

開房都係幾廿蚊一粒鐘
點會去板間房做.....

引用:
原帖由 kai_matt 於 22-12-2012 00:27 發表
開房都係幾廿蚊一粒鐘
點會去板間房做.....
幾廿蚊粒鐘D房有窗咖 ~

引用:
原帖由 tango1997 於 21-12-2012 23:43 發表
此腳本應該開拍奪命金2
奪命金入圍威尼斯影展, 代表香港2012奥斯卡外語片競選作品, 參展多倫多國際影展, 聖塞巴斯蒂安電影節, 總之乜展都有份.

o甘把炮奪命金最後香港票房埋單幾多? 800萬.
"我老婆唔够秤2之我老公唔生性"上映到11日票房係800萬.

引用:
原帖由 ohnavi 於 21-12-2012 18:11 發表

真正從基層出發,痛民之所想,
住半山飲紅酒又吾駛排ipad mini點知民間疾苦

這也是我常常去膠登睇文章既原因
民間疾苦?

引用:
原帖由 loveless 於 22-12-2012 12:10 發表

奪命金入圍威尼斯影展, 代表香港2012奥斯卡外語片競選作品, 參展多倫多國際影展, 聖塞巴斯蒂安電影節, 總之乜展都有份.

"我老婆唔够秤2之我老公唔生 ...
禾就係話用個劇本拍泥祼獎。。。。咁多老番唔望賺大錢。。。。

引用:
原帖由 tango1997 於 22-12-2012 12:19 發表

禾就係話用個劇本拍泥祼獎。。。。咁多老番唔望賺大錢。。。。
老番解釋唔到"那些年"6千幾萬票房

不過中外如是, 2011年套Margin Call講Lehman爆煲, 用上2個影帝一線班底, 美國票房都只係得6百幾萬....

引用:
原帖由 loveless 於 22-12-2012 12:10 發表

"我老婆唔够秤2之我老公唔生性"上映到11日票房係800萬.  
唔拍商業片, 預左冇票房
不過我覺得奪命金真係幾好睇

嗰種有害射線
叫磁能線
師兄有冇發現

引用:
原帖由 wingwing2174 於 23-12-2012 16:43 發表
嗰種有害射線
叫磁能線
師兄有冇發現
禾建到你身邊。。。。充滿磁能線

發新話題