發新話題

WXx showroom services

商場上從來適者生存,消費者選擇多的是,何須計校分分秒秒…
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 MK~ 於 3-2-2013 11:59 發表
第一,早落閘我認為係好正常

做過零售都知,每日要數錢,埋數,落薄等等,搞親冇半個鐘都三個字
而公司上落班時間就等於門市開門時間
遲收當OT,公司要補水,天堂自然唔開心,長期下去就會唔敢報咁多OT鐘
遲收 ...
你第二個POINT真係牽強左D
你自己都識講崗位問題
人地樓主講明係女售貨員
售貨員唔識SELL野,咁應該識D乜?到時職務又符合職銜?
就算唔係售貨員,搵返同事幫手又有幾困難?
話晒個SHOWROOM都係一間零售店
成間鋪無個人幫到客,會唔會離譜左D?
NO COMPROMISE!

引用:

做過零售都知,每日要數錢,埋數,落薄等等,搞親冇半個鐘都三個字
遲收當OT,公司要補水,天堂自然唔開心,長期下去就會唔敢報咁多OT鐘
遲收 ...
你講既都不無道理
不過就似乎要求比較低左D

WxC 問題不在於service or 員工, 係在於WxC根本對門市銷售      
全無興趣, 門市存貨小之又小, 買小小野又要訂又要等幾日再上去.

我知WxC 網上外銷賺好多但係都要照顧下本地生意架!

引用:

遲收 ...
Respond to ur first point:
We can't say u r wrong or WGC is wrong....
yea, those procedures take time...
but it's Black & Write written down that the closing time shd be 8pm
BTW, plz take a look at Ehoxxy; they state that the closing time is 7pm; but usually, you can do shopping when u arrive at 6:55pm and they will tell u to take ur time and enjoy shopping.
This is what we called---SERVICE.

引用:
原帖由 happypony 於 3-2-2013 22:18 發表
WxC 問題不在於service or 員工, 係在於WxC根本對門市銷售      
全無興趣, 門市存貨小之又小, 買小小野又要訂又要等幾日再上去.

我知WxC 網上外銷賺好多但係都要照顧下本地生意架!
Main point!

回覆 19# 的帖子

所以上到佢話冇貨就唔好買,寧願貴D都去第2度買

1)但係我試過1100點上到去未開,隔一個鐘1200上去,剛先見員工先開門,咁又合唔合理呢?
2)員工態度完全欠缺即極,入到去不但唔理你,問嘢又唔想答,你推我,我推你答,大家都唔想LO!
3)一句到尾啦,做得好就唔會咁多人彈啦,其實我都想知管理層知唔知咁多人有不滿意見,定係去到下層就比人delete Post呢?
最後,小弟上述的全屬事實及個人中立意見!

引用:
原帖由 MK~ 於 3-2-2013 12:55 發表
冇呀
仲有得回覆
無得Reply喇

宜家我俾錢買嘢仲要我明查暗訪完先去得?
唔營業叫咩營業時間?要埋數改營業時間到七點半囉!
諒解乜嘢?真係你老闆咩

樓主, 為人為己, 根據版規, 請不要公開店舖真實名字

引用:
原帖由 潛陣水 於 3-2-2013 22:46 發表
樓主, 為人為己, 根據版規, 請不要公開店舖真實名字
我都忘記左....

老實講,我次次上到去都係冷清清,完全唔似一個位於旺角的門市。
人氣都無幾多,如果真係做得好,點會係旺角中心位置都甘樣先?
唔好同我講話要上14樓所以唔就腳呀!
再上多四層樓人地咪人來人往!
當一個兩個三個人話呢間鋪做生意手法有問題,
可能係個人主觀因素,但係好多師兄都有相近情況發生過。
就好明顯係果間鋪自己問題。
如果佢係唔在意零售,就不如摺左個旺角甘貴租的門市,
專心去火炭個倉做佢網上生意吧!

引用:
原帖由 RCman 於 3-2-2013 22:55 發表
老實講,我次次上到去都係冷清清,完全唔似一個位於旺角的門市。
人氣都無幾多,如果真係做得好,點會係旺角中心位置都甘樣先?
唔好同我講話要上14樓所以唔就腳呀!
再上多四層樓人地咪人來人往!
當一個兩個三個 ...
如果唔做零售,可以轉做批發
咪可以開五點收七點,繼續打機繼續hea

回覆 27# 的帖子

LIKE=]

引用:
原帖由 matthong 於 3-2-2013 22:34 發表
1)但係我試過1100點上到去未開,隔一個鐘1200上去,剛先見員工先開門,咁又合唔合理呢?
2)員工態度完全欠缺即極,入到去不但唔理你,問嘢又唔想答,你推我,我推你答,大家都唔想LO!
3)一句到尾啦,做得 ...
遲開工早收工係管理差無人理

發新話題