發新話題

警訊 不當使用汽槍

引用:
原帖由 ohmydie 於 18-3-2013 19:41 發表

系警訊宣揚氣槍安全時show紅氣 有何意思?
同埋個"主席"講wargame迷時話追求大火力以增加射程又系咩意思?
愈大力愈長射程, 係其他因素保持不變下, 你可以反對嗎?
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

想問下咁多位師兄...
請問呢副係咩野防彈眼鏡???
新野??^^
我都想買副,又防彈又近視!!

附件

18-3-2013 19:59

Special Weapon And Tactics

引用:
原帖由 tinyau1134 於 18-3-2013 19:55 發表

SORRY,小弟有少少表達不清楚
我既意思係增加距離有好多種,點解一定要講力度增加距離方法

引用:
原帖由 tinyau1134 於 18-3-2013 19:55 發表

當然是
問題在於講野個人講呢翻說話
容易令人解讀為"所有打wargame既人都會改高火力以提高射程"
可以睇睇07:20~07:40
"如果我地去戶外玩wargame呢,通常我地想射得遠d呢,就講求個power"

wargame運動既弱點就係始終並無一個wargame組織
比其他人所謂"指指點點"(我實在諗唔到其他動詞 請見諒)

引用:
原帖由 army09 於 18-3-2013 20:01 發表

SORRY,小弟有少少表達不清楚
我既意思係增加距離有好多種,點解一定要講力度增加距離方法
我都同意你既講法,其實增加射程可以用物理方法去做到。。
基本上平時打wargame以水平方向開槍為多,想射程更遠可以把槍頭向水平以上45度角射出,是最遠射程
Special Weapon And Tactics

呢條片唔係比d hardcore airsofter 執錯處睇ga!

依家有條官方片教d旦散唔好亂來

我唔明挑佢支”紅色”樽同副眼鏡做乜野?

引用:
原帖由 ohmydie 於 18-3-2013 20:03 發表

當然是
容易令人解讀為"所有打wargame既人都會改高火力以提高射程"
"如果我地去戶外玩wargame呢,通常我地想射得遠d呢,就講求個power"

wargame運動既弱點就 ...
呢個係事實
不過可以表達得好d免除誤解

事實上,有幾多組織或者個人
為呢個wargame出分力?

少一分挑剔,多一分支持

引用:
原帖由 johnmok 於 18-3-2013 19:59 發表
想問下咁多位師兄...
新野??^^
氣槍ipsc係唔洗特登買防彈眼鏡戴的,一般近视鏡都得

我都認同唔洗理紅氣,大壓力唔代表大力吧?!而且外人睇,根本唔知咩黎,岩岩開始玩fhing可能唔知134a同top gas有咩分別

引用:
原帖由 gtoray 於 18-3-2013 20:30 發表
呢條片唔係比d hardcore airsofter 執錯處睇ga!

依家有條官方片教d旦散唔好亂來

我唔明挑佢支”紅色”樽同副眼鏡做乜野?
大佬好嘢
其實很多打IPSC,個匣入咗topgas然後再加一嘢紅氣。
第二,打IPSC本身載眼鏡,唔需要再載護目鏡。

唔該少啲批評

引用:
原帖由 gtoray 於 18-3-2013 20:34 發表

呢個係事實
不過可以表達得好d免除誤解

事實上,有幾多組織或者個人
為呢個wargame出分力?

少一分挑剔,多一分支持
周生真係有心有力去搞IPSC

引用:

1 j 射得遠過你 1.9 j 已聽得厭了...

引用:
原帖由 ohmydie 於 18-3-2013 20:03 發表

當然是

wargame運動既弱點就 ...
大支野d 咁講,人家ipsc 有哂組職,搵埋警信黎上tv ,已經做足野,人家講野傾重ipsc 都好合理,出埋雞唔係比你食先啊?

一係邊個唔服咪搵警信整一篇wargame 友很善良篇去補完,冇人阻你,人家做實事都要被插,還是想人家打開ipsc 淨係講wargame 唔提ipsc 先滿意 ?

但佢講野都算中肯,佢對白係一般wargame 係會追求更高power 去增加射程,但!不會超過法例 2 j 耳。有問題咩?冇wo

希望大家唔好企係一個「老手」位置睇,呢段片唔係比你睇的。係比一d 「唔知頭唔知路」的市民睇的,細節野不足好隨意,因為佢地唔會知,如果佢地好清楚,亦唔需要睇呢段野。

利申,只打wg 從未打過或打算打 ipsc 者

引用:
原帖由 johnmok 於 18-3-2013 19:59 發表
想問下咁多位師兄...
新野??^^
你與其抽水, 不如又諗下你有冇, 又或者可唔可以為 WARGAME/槍友 出分力?

引用:
原帖由 B20_hk 於 18-3-2013 21:57 發表

周生真係有心有力去搞IPSC
我覺得佢未必可以代表" WARGAME界"
但至少佢響 AIRSOFT 界是有份量的

發新話題