27 12
發新話題

老麥新廣告 蔣志光唱相逢何必曾相識

引用:
原帖由 rho837 於 3-6-2015 07:31 發表
我屋企個賓姊煮雙層芝士漢堡包一流!加自炸chips!
心口兩個漢堡包?。。。

引用:
原帖由 暈又暈 於 3-6-2015 01:10 發表
自從爆出黑心爛肉事件後,小弟免得過都唔再俾錢去食呢間野既黑心爛肉。

當時老麥高調地銷毀食材,看倌信唔信呢? 小弟可能被佢毒傻左,有幾個疑問
1. 實際倉存到底有幾多? 真係拎晒出來? 印象中睇新聞相最多得廿零 ...
我只能說,眼不見為干淨...

或者去下自己成日幫親果間餐聽... 去後巷睇下... 膠水盆浸豬肉就咁放係度... 坑渠邊放碗... 老鼠大過貓...太可怕了....
決定唔食呢間... 去其他干淨d 的!

之後再去後巷睇下...

自己識煮野... 明白好多野其實都真係好...
例如去大排檔.. 佢隻蟹會唔會幫你刷殼?食帶子幫唔幫你唧腸屎?炒炒下跌左舊生炒骨會唔會幫你洗干淨先掟番入獲?so...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 rho837 於 3-6-2015 07:31 發表
我屋企個賓姊煮雙層芝士漢堡包一流!加自炸chips!
雙蛋夾腸又點先?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-6-2015 10:57 發表

雙蛋夾腸又點先?
Hot dog

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-6-2015 10:57 發表

雙蛋夾腸又點先?
....雙包夾腸蛋

引用:
原帖由 Dave 於 3-6-2015 10:40 發表

或者去下自己成日幫親果間餐聽... 去後巷睇下... 膠水盆浸豬肉就咁放係度... 坑渠邊放碗... 老鼠大過貓...太可怕了....

之後再去後巷睇下. ...
97%~~~~你撈廚房

引用:
原帖由 Dave 於 3-6-2015 10:40 發表

之後再去後巷睇下. ...
所以子曰:君子遠庖廚
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

主流野中, 30蚊以下首選應該係非Subway莫屬...

引用:
原帖由 tango1997 於 3-6-2015 10:04 發表

心口兩個漢堡包?。。。
䁫! 隔離屋個印泥妹由心口一望個樣就一定知佢識煮漢堡扒同熱狗!

引用:
原帖由 rho837 於 3-6-2015 15:46 發表

䁫! 隔離屋個印泥妹由心口一望個樣就一定知佢識煮漢堡扒同熱狗!
火喉夠。。。不過鑊氣重

引用:
原帖由 tango1997 於 3-6-2015 16:00 發表

火喉夠。。。不過鑊氣重
何只重!死得人!

個相頭得唔得先?要矇眼入閘㗎就冇得諗喇!
引用:
原帖由 rho837 於 3-6-2015 20:26 發表

何只重!死得人!

27 12
發新話題