發新話題

二手買賣最唔想遇到三種人

遲到。交收時再講價。放飛機。留鎗一星期,之後又唔要。交收後第二日來電,話枝鎗不適合他,想退回和收番$都試過。

中止交易啦!
引用:
原帖由 kirk123 於 28-8-2024 21:11 發表
遲到。交收時再講價。放飛機。留鎗一星期,之後又唔要。交收後第二日來電,話枝鎗不適合他,想退回和收番$都試過。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-8-2024 21:38 發表
中止交易啦!
年紀大了,家中太多玩具了,始終要找有缘人~

引用:
原帖由 kirk123 於 28-8-2024 21:11 發表
賣左要幫佢跟返反而係D所謂朋友先會咁….
衰D講實際係唔岩玩叫你收返支野
二手出左唔會跟唔退某程度上都係約定俗成

有時問價講價都唔係問題,個個人都想買平嘢。
但有d PK 用其他賣家 的post去壓價講價, 但賣的物品同數量又唔一樣
真係好PK

引用:
原帖由 kirk123 於 28-8-2024 21:58 發表

年紀大了,家中太多玩具了,始終要找有缘人~
同感,有時玩具太多,時間太少,不能妥善保養,看著浪費,我也一點點的放出去
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 30-8-2024 05:23 發表

同感,有時玩具太多,時間太少,不能妥善保養,看著浪費,我也一點點的放出去
所以我都放緊出去,留下幾支算數………

引用:
原帖由 msr008 於 30-8-2024 04:20 發表
有時問價講價都唔係問題,個個人都想買平嘢。
但有d PK 用其他賣家 的post去壓價講價, 但賣的物品同數量又唔一樣
真係好PK
叫佢搵返人地買
或者問返佢
會唔會去惠康話人哋百佳平過佢
叫惠康減價

引用:
原帖由 jacko 於 30-8-2024 05:23 發表

真心喜歡先留,以及控制入咗數量
而家個生態唔同晒
會買貴野既人少左好多
貴入二手放好易賤價先有人接
咪鬼信某D人吹捧某D品牌二手保值

曾經已約定'A '君交收,後接到'B '君來電.
我告知佢,已經有人要左;'B '君話比多500蚊,
叫我比佢...?

去到交易又點呢!賣家咪又係遲到!話拒絕驗屍官果D更要小心,真係唔使睇,唔使驗?賣家就係君子?
真金白银,買二手冇覆灼!偷龍轉鳳,移花接木,做色翻新….. 有咩未遇過,問多兩問又西面,E家都係二手啱就鬼揞眼的去買,搵好嘢,我都係落返舖頭.

回覆 25# 的帖子

心頭好,我試過加兩舊,但賣家有品,話∼已留要排.
亦試過賣家話有人加两舊,問我跟唔跟!咪又係咩人都有!

引用:
原帖由 里安 於 23-8-2024 08:19 發表
最近放D野二手買賣,遇到一個奇人(唔知係咪外國人,頭像係個鬼佬,全程用英文,但係又睇得明我d中文)

首先用第一個Account PM我,留埋WhatsApp,問長問短又話拍片又話影呢度影果度都算數

始終價唔係平,我都 ...
岩岩就有個問最平幾錢
之後就開天殺價

即block

引用:
原帖由 0050100 於 1-9-2024 01:42 發表
唔怪之得在'T2 '見有C兄出的帖,
見有1.0元..價高者得..合理價錢...等.

引用:
原帖由 0050100 於 1-9-2024 01:42 發表
我都試過有人話加錢,不過應承左另外人地先就算數

發新話題