發新話題

香港政府真係廢既..唔識變通下

各位使乜勞氣呢?只要唔好對特衰政府有期望咁就唔會失望啦..................

一向都無期望
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

點解香港有個咁垃圾既政府

一年入面有幾多建樹

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 19-2-2009 21:44 發表
點解香港有個咁垃圾既政府

一年入面有幾多建樹
我地澳門個正虎咪仲垃圾
十年黎除左頭3年外,其他都無咩好日子過
外勞黑工滿街走,貪官奸商互勾結,市民百姓無肉食

引用:
原帖由 tktom 於 19-2-2009 22:23 發表

我地澳門個正虎咪仲垃圾
十年黎除左頭3年外,其他都無咩好日子過
外勞黑工滿街走,貪官奸商互勾結,市民百姓無肉食
呢d人睇你好, 你睇人好ge o者

引用:
原帖由 gtoray 於 19-2-2009 22:30 發表

呢d人睇你好, 你睇人好ge o者
係呀,阿公
所以話:家家有本難念的經

梁國雄今次算係噤
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

政府點會派錢比巿民呢!
往年派錢都是入中電, 港燈數!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

今次電費又無埋, 其實上年我覺得電費呢樣真係值得一讚, o係我最需要錢果下真係唔洗交電費仲要係幾期, 真心講句多謝, 但係今次又真係令人失望, 成日都驚直接俾市民會有人從中搵著數咁, 但係入基金又咪係死?

不如我下年死, 今年退休, 咁就有我份, 仲要我無供mpf起碼5年, 都唔知仲有幾多o係度...
鵰。豹。狸。獅。狒

入基金可以托下個巿, 拖得一時得一時咁囉!
不如免供MPF幾個月啦!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 19-2-2009 22:42 發表
今次電費又無埋, 其實上年我覺得電費呢樣真係值得一讚, o係我最需要錢果下真係唔洗交電費仲要係幾期, 真心講句多謝, 但係今次又真係令人失望, 成日都驚直接俾市民會有人從中搵著數咁, 但係入基金又咪係死?

不如我 ...
我覺得政府非常抗拒直接派錢
不過入落 mpf 到又有咩意思....
不如慳返好過!

引用:
原帖由 一等兵 於 19-2-2009 22:36 發表
梁國雄今次算係噤
梁議員次次發言雖然都係開火 , 但下下都射中point

引用:
原帖由 gtoray 於 19-2-2009 22:49 發表

我覺得政府非常抗拒直接派錢
不過入落 mpf 到又有咩意思....
不如慳返好過!
落得mpf..根本就係掉落咸水海

派6000個一蚊銀比我掉落海都話有得比我發洩下無咁嬲

正一狗官..官官相衛..

mpf呢個垃圾產物根本係官商勾結既成果

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 19-2-2009 23:13 發表

落得mpf..根本就係掉落咸水海

派6000個一蚊銀比我掉落海都話有得比我發洩下無咁嬲

正一狗官..官官相衛..

mpf呢個垃圾產物根本係官商勾結既成果
一蚊拎黎將煲呔當龜掟我覺得舒服啲

引用:
原帖由 亞延 於 20-2-2009 00:11 發表

一蚊拎黎將煲呔當龜掟我覺得舒服啲
掟左又唔會有好運ge

發新話題