發新話題

氣槍運到香港

台灣寄倉唔得
郵寄就得.....

引用:
原帖由 louisli 於 2009-6-1 10:05 PM 發表

唔係咩好野既,係咁岩香港無晒貨,我又要打game嘛
講出來比人笑啦~
要出國入貨,你帶返既野好引起我地既好奇心喎
面書&msn:johnlyqoo@hotmail.com

引用:
原帖由 小雲雲 於 1-6-2009 22:21 發表

同J神開game用架

引用:
原帖由 亞爾多 於 2009-6-1 10:24 PM 發表

同J神開game用架
同j神打場game,要係外國入貨,睇黎都我要行下槍街入返d野先得

引用:
原帖由 小雲雲 於 1-6-2009 22:27 發表

同j神打場game,要係外國入貨,睇黎都我要行下槍街入返d野先得
可能榴彈無貨

引用:
原帖由 小雲雲 於 1-6-2009 22:21 發表

手槍仔o者

引用:
原帖由 louisli 於 2009-6-1 10:45 PM 發表

手槍仔o者
咩手槍仔要係外邊入貨先

引用:
原帖由 亞爾多 於 1-6-2009 22:24 發表

同J神開game用架
同佢玩唔駛咁心急喎

引用:
原帖由 gtoray 於 1-6-2009 22:20 發表
台灣寄倉唔得
郵寄就得.....
thx
我係由台灣運過來
朋友問過海關出境管制組的,佢地話只要是玩具槍,包裝妥當的就無問題
反而係郵寄唔得
anyway都多謝你的意見,多個參考

引用:
原帖由 louisli 於 1-6-2009 22:54 發表

thx
我係由台灣運過來
朋友問過海關出境管制組的,佢地話只要是玩具槍,包裝妥當的就無問題
反而係郵寄唔得
anyway都多謝你的意見,多個參考
我親身試過
舖頭同我拍心口話寄倉 ok
去到check in counter都講明係玩具, 包裝妥當
跟住 ground staff 就 call customs 來啦
海關 check 完(仲舞左兩o野同個partner講 : 很像小王那支啊~~), hand over 比警察
到警察 check, 最後警察(特警)話唔得
佢話知支玩具槍有殺傷力
我同佢講話支玩具槍 make in taiwan, 一定係合法o野, 點解唔得?
佢出絕招 : 我說不行就是不行

結果要 delay flight, 搭車返去怪怪專賣
佢地免費用 ems 寄返香港比我, 超讚~

btw. 你朋友問台灣海關出境管制組?

引用:
原帖由 gtoray 於 1-6-2009 23:49 發表

我親身試過
舖頭同我拍心口話寄倉 ok
去到check in counter都講明係玩具, 包裝妥當
跟住 ground staff 就 call customs 來啦
海關 check 完(仲舞左兩o野同個partner講 : 很像小王那支啊~~), hand over 比警察 ...
係呀,佢打電話問
你當時寄長槍定手槍?會唔會太大枝先咁樣呢?

回復 25# 的帖子

ems 寄返香港係唔係冇問題?過唔過到香港海關?

引用:
原帖由 FPKHG 於 2-6-2009 00:20 發表
ems 寄返香港係唔係冇問題?過唔過到香港海關?
我覺得呢do野以個人名義寄都係有風險

引用:
原帖由 gtoray 於 2-6-2009 16:27 發表

我覺得呢do野以個人名義寄都係有風險
大佬G,由得佢喇......衰咗+萬銀......+四年監.......未到四+又放監
尊重人格, 請勿抄習

發新話題