發新話題

我的太太

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-12-2009 23:04 發表

應該係一個,o係公主左前方
但係睇D影又真係好似有兩個光源...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-12-2009 22:19 發表
其實, 公主亦一樣係咁完美的人像攝影對像
我覺得古銅色o既公主 好睇d

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-12-2009 23:12 發表

但係睇D影又真係好似有兩個光源...
嗯.......如果睇相入面,公主同其他物件的影,如果有兩個光源入的,在公主對腳o個幾級應該有多一個唔同方向的陰影,但似乎都係得一個方向的影,或者第二支閃power好低or用左sport light,我估支閃個位置o係公主左45度左右的地方(都係估估下)
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

邊到換衫架

CGF 最強女兵 !!

衣著略嫌保守~ (老公唔比 ? )
引用:
同時也是最難影得好的女人
影得不好.....小心喔....

引用:
原帖由 gtoray 於 9-12-2009 02:05 發表
衣著略嫌保守~ (老公唔比 ? )

影得不好.....小心喔....
『衰佬,連我都影唔好 番去跪•玻•璃!!!

講笑only,亞龍師兄千萬唔好介意

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-12-2009 23:38 發表

嗯.......如果睇相入面,公主同其他物件的影,如果有兩個光源入的,在公主對腳o個幾級應該有多一個唔同方向的陰影,但似乎都係得一個方向的影,或者第二支閃power好低or用左sport light,我估支閃個位置o係公主左45度左右 ...
睇公主個影就係, 好清潔o係影果個ge右手面, 但係睇埋上一級由右下上左下ge樓梯位果d欄杆影, 就好似有兩個光源
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-12-2009 09:16 發表

睇公主個影就係, 好清潔o係影果個ge右手面, 但係睇埋上一級由右下上左下ge樓梯位果d欄杆影, 就好似有兩個光源
右上角仲有個太陽呢
另外樓梯邊有陰影,理論上太陽的位置不能製造呢個陰影

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-12-2009 09:16 發表

上一層樓梯的影可能係支閃斜入將d影打左去嗰邊

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 louisli 於 9-12-2009 11:37 發表

右上角仲有個太陽呢
另外樓梯邊有陰影,理論上太陽的位置不能製造呢個陰影
右上嗰個應該係閃

小嵐,瘦左又靚左喎

好閃.......

呢張唔錯呀

嘩~~~好晒呀~~~~~
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

發新話題