發新話題

前機輪落唔到,可以點?!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 19-5-2010 12:06 發表
其實部野有幾重?...
CH-53大約是10.7噸空重

強!!人手開
delete

強機師 強維修人員

做得軍用直昇機機師就一定有返咁上下技術,唔覺得太意外

引用:
原帖由 kei_2000s 於 15-5-2010 09:27 發表
咁都得??!

一個側風下面幾條友可以蓋國旗.
咪係.
其實話個機師勁.
不如話個機師及管制那班人蠢.
架機都差唔多落到甲版上.你機腹落地咪落地law.
你架海王,個底又無雷達.噤降落最多咪機底花.
比我.
就算係反潛型有大大個雷達都照落.
你個機輪落唔到而直接落到甲版.係意外.就算爛了什麼都唔會有事
像E家,唔理有側風又好,你控制得唔好又好.隻艦突然有個浪又好,真係突然落下來而壓死幾個人.
以美國人名大過天的國家.你同管制那班人比家屬及軍事法庭告你唔殺都唔出其....

同意, 除非成海都係敵方潛艇, 你架反潛機要加油掛彈再出發, 咁樣搵命搏都無可厚非,
和平時期就算機腹落地都係小問題, 係我o既話隊條車呔之類俾你墊下就算~

真係好危險

藝高人膽大, 佩服佩服。

好有技術

http://www.youtube.com/watch?v=6LAEw7dEcxg

又係機輪出事

其實講美軍D機師實力,一條片已經可以說明
http://www.youtube.com/watch?v=S ... =1&feature=fvwp

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 4-6-2010 16:39 發表

其實講美軍D機師實力,一條片已經可以說明
http://www.youtube.com/watch?v=S ... =1&feature=fvwp
勁~
呢招佢地都幾常用

引用:
原帖由 mk23 於 20-5-2010 11:40 發表

咪係.
其實話個機師勁.
不如話個機師及管制那班人蠢.
架機都差唔多落到甲版上.你機腹落地咪落地law.
你架海王,個底又無雷達.噤降落最多咪機底花.
比我.
就算係反潛型有大大個雷達都照落.
你個機輪落唔到而 ...
救到一定救...你以為而家放假玩具落地,
成十幾噸唔用油壓積就咁成份架訓落去架機要積返起都麻煩啦...
個個機師好似你咁唸真係

你認為架機直錢定人名直錢呢?
記著.那條片是在海上發生.
就算你個機師架駛技術點勁.
此終有機會有側風及大浪掛.
都話了,就噤落地,係因為意外,無計.最多比人話的唔係個機師,只係班技術人員.
唔果在這樣的落而使到那班底下的人員有意外傷亡.就係關你事.

正確方法應該像樓上那C-47條那樣.
首先找物件做個差唔多高的平台.然後架機降到差唔多位置,重用地勤幫助固定.

引用:
原帖由 mk23 於 22-6-2010 10:35 發表
你認為架機直錢定人名直錢呢?
記著.那條片是在海上發生.
就算你個機師架駛技術點勁.
此終有機會有側風及大浪掛.
都話了,就噤落地,係因為意外,無計.最多比人話的唔係個機師,只係班技術人員.
唔果在這樣的落而使到 ...
其實我個人覺得海王錶板分析左一定知前轆咩事落唔到,機師再叫地面幫佢放轆
c47果道係成支轆無左。。。你咁講佢遇橫切風推積埋去果個咪一樣要死
咁不如學你話成架訓落地。。。直升機又好飛機又好機肚落地唔係一件好安全既事,條片都見到佢幾支缸響左右
訓得唔好穿左真係一齊死。。。不過總結既係,呢d team work。。。幾掂都好,係唔應該有囉

發新話題