發新話題

港人非法被殺 菲旅遊警告難撤

引用:
原帖由 coke 於 2011-3-24 13:09 發表

咁如果真係查到喇, 菲國罪該萬死, 咁你話下一部點做?
拉曬D菲國人返黎香港坐監?

我個point係, 眀顯地, 呢個事件, 查到查吾到, 結果都一樣, 都係做吾到D咩, 何必要困擾住家屬更多時間?
而家人地家屬話阻住佢地咩? 連真相同公義都查唔到, 咁先困擾d 家屬呀.
查出黎, 係為死者家屬一個交代. 你講既咩叫人地唔合作就唔好查. 咁人地d 殺人犯唔合作, 又或者個殺人犯都死埋既, 你又唔好查案乎?

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 coke 於 24-3-2011 13:09 發表

我個point係, 眀顯地, 呢個事件, 查到查吾到, 結果都一樣, 都係做吾到D咩, 何必要困擾住家屬更多時間?
masa屋企人講ga, 就算幾辛苦, 都想搵個真相出嚟呀!
人地就係要公義, 要真相呀!
死得不明不白, 真相未明就由得佢?
"都係做吾到d咩, 算把啦"就唔會困擾住家屬?
你講就梗係輕鬆啦

p.s.邊個話要將怨氣發洩落菲人度?拉咩菲國人返黎香港坐監??

引用:
原帖由 VEC 於 24-3-2011 13:12 發表

你拉遠左喇,要追究唔等於憎菲國一時一物成世, 見菲物就鬧, 見菲人就打
跟本9唔搭8

引用:
原帖由 coke 於 24-3-2011 12:15 發表

咁做都不失為一個好選擇, 可以比家屬靜下

但係始終咁樣查落去, 都查左6,7個月, 你緊佢吾緊, 擾攘咁耐, 對邊個都吾好
可能反而係家屬想咁,
你見MASA個媽媽,病住都要上庭,為既就係一啖氣,當然,最理想就係令菲國賠償啦,死左就梗係冇得番生,但受左傷果班人,賠償就有用既
縮縮北行鳥 =口=

死因研訊並唔係要將某人治罪 而係為死者搵番一個準確一D既死亡原因...

我覺得感覺就好似地震塌樓 原來我住響入面 過左1個星期
大家都知道救我唔番 但係都會想搵到條屍一樣...
唔知呢個比喻得唔得啦...
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

如果單case係一開始俾個菲律賓傻佬殺左幾個既....fine...好易去理解
但依家好明顯件事係一開始就有得用唔同方法解決既,最後就搞到變左慘劇
咁追究責任真係好正常喎...

照樓主咁講
日本都唔需要認有南京大屠殺啦

引用:

我個point係, 眀顯地, 呢個事件, 查唔查, 係唔到你出聲
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:

你去到靈堂, 當你見到"沉冤待雪"呢4個大字的話, 就唔會有理由唔明白點解要開庭
鵰。豹。狸。獅。狒

香港正苦做啲唔做啲 ! 如果比一般市民揸其! 即時加新來港"飛容"visa稅! 再咸八成"飛容"來港申請, 舊容出境不得4年內回港....... 吹咩! 到時! 睇下飛正苦交唔交人出來!

引用:
原帖由 rho837 於 24-3-2011 17:26 發表
香港正苦做啲唔做啲 ! 如果比一般市民揸其! 即時加新來港"飛容"visa稅! 再咸八成"飛容"來港申請, 舊容出境不得4年內回港....... 吹咩! 到時! 睇下飛正苦交唔交人出來!
講就易lor....
實際上為難d菲傭只會更加煩到香港人

引用:
原帖由 gtoray 於 24-3-2011 17:32 發表

講就易lor....
我發覺港人真是唔可以缺乏菲傭!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 gtoray 於 24-3-2011 17:32 發表

講就易lor....
香港加陣都唔知有幾多人屋企係靠菲傭打理
一陣班菲傭唔GUR玩野,學之前果D咁倒幾滴廁所水落你杯水度....
縮縮北行鳥 =口=

樓主有時有d野係要有清清楚楚既真相.....唔可以話查到又點吖...可以做d咩吖噤就得過且過算數.....
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:

生活唔生活,結果都係會死,都做唔到d咩野,何必困擾咁多個十年,不如而家死左佢?

你係咪想咁?

發新話題