發新話題

重案組又要出動!!

引用:
原帖由 josephlau 於 22-7-2011 12:36 發表

呢幅圖又幾正wor

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 22-7-2011 12:34 發表
其實又抽得無錯架喎...
really?

膠少陣啦...

依家D人真係越來越反智。
食得塑化劑多?

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2011 12:46 發表

呢幅圖又幾正wor
我諗左陣....笑了!

引用:
原帖由 里安 於 22-7-2011 12:50 發表

really?
如果塗鴉形式一樣就應該一視同仁

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 22-7-2011 13:57 發表

I think it's a misunderstanding of Police Force's structure and the function of different Unit/team......

引用:
原帖由 josephlau 於 22-7-2011 11:55 發表

唔出重案就分明大細照, 當我地港產 Artist 九龍皇 冇料到!!
九龍皇犯案紀錄咁多,明顯要出SDU啦

呢個睇法表面上無問題,
但卻太流於表面,亦容易引致(其實經已引致)誤導。

可惜呢個睇法都係某些傳媒,
以及某些「別有用心者」刻意去「推廣」/「推銷」既睇法。
引用:
原帖由 CrazyBoy 於 22-7-2011 13:57 發表

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 14:09 發表
呢個睇法表面上無問題,

yup, that's why I classified this is "misunderstanding"

it is ART!!!

引用:
原帖由 gd1893 於 22-7-2011 14:09 發表
呢個睇法表面上無問題,

咁請問艾未未果單點解要出動重案組?
定係傳媒誤導, 根本無出動過?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 22-7-2011 16:47 發表

咁請問艾未未果單點解要出動重案組?
定係傳媒誤導, 根本無出動過?
就算出左,其實都唔奇
你試下去美國街頭噴個阿桑奇
FBI咪又係打鑼咁「挖」你…

果單野......一發出黎全港都有, 有部分係塗鴉有部分係刑毀, 明顯同一人/伙做, 各區CID各自做, 做野重覆資源用多左, 加上各區CID人手, 時間等等都無重案組咁充足, 所以咪比佢做囉

生果果陣話重案組只係查謀殺, 強姦呢類案,其實邊個同佢地講架

引用:
原帖由 里安 於 22-7-2011 18:27 發表
果單野......一發出黎全港都有, 有部分係塗鴉有部分係刑毀, 明顯同一人/伙做, 各區CID各自做, 做野重覆資源用多左, 加上各區CID人手, 時間等等都無重案組咁充足, 所以咪比佢做囉

生果果陣話重案組只係查謀殺, 強姦 ...
生果話係就係ga啦
師兄你識唔識o野ga?
而且我睇咁多年tbb刑事偵緝檔案,重案組都無查過塗鴉囉!

發新話題