發新話題

Hi capa絕種了??

其實5.1同1911彈量都唔差得遠姐
1911 28發
5.1 31發

可能我唔識玩IPSC,但3發真係舉足輕重?
一個course應該一匣打唔曬,點都要reload吧

不過hicap裝補品方便就真既,同埋可能grip質感較好同容易玩7吋管

引用:
原帖由 一舊水 於 28-4-2012 16:31 發表
1911 28發
5.1 31發

不過hicap裝補品方便就真既,同埋可能grip質感較好同容易玩7吋管
氣呢?

引用:
原帖由 tf141 於 28-4-2012 16:36 發表

氣呢?
氣缸容量?

引用:
原帖由 一舊水 於 28-4-2012 16:39 發表

氣缸容量?
1911用簿匣, 氣化未必有Hi-Capa咁好

引用:
原帖由 tf141 於 28-4-2012 17:38 發表

正解!

引用:
原帖由 tf141 於 28-4-2012 17:38 發表

這是事實

引用:
原帖由 一舊水 於 28-4-2012 16:31 發表
1911 28發
5.1 31發

彈數就要追溯返大多數人用WA打ipsc年代,嗰時啲1911得唔知11定13發

IPSC STANDARD 隻匣好似唔俾入滿嫁WO~好似最多18發?

1911打得11~13飛.....

引用:
原帖由 阿仁 於 28-4-2012 18:44 發表
IPSC STANDARD 隻匣好似唔俾入滿嫁WO~好似最多18發?
17+1

hicapa呀,快d返貨吧

引用:

Hi-capa 叉滿氣平均打 35 以上 , 即係一夾半
1911 扣得密 , 連一夾都未必夠氣打晒

引用:
原帖由 odaan 於 29-4-2012 10:55 發表

唔怪得之1911唔會斷貨
馬記出咁多1911 warrior都無人買

BTW, hicapa唔同型號上下身是唔是共用的? 唔計xtreme
假如換內外管同slide,就可以將4.3變身5.1?

引用:
原帖由 odaan 於 29-4-2012 10:55 發表

記得之前有post講過,用MEU匣會好d
不過我唔知點解....

發新話題