發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

好阿!JBL道兄終於也出來討論了......明天開始軍醫有D真人真事鬼故講下.....100%真實,唔知大家想唔想聽.....

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 JBL 於 19-9-2012 22:30 發表
呢幾+首詩我老早知道,其中二首

稱雄東土日己終 物歸原主非奇事

此時國恥一齊消 四海昇平多吉兆

好似係指日本衰落戰敗,中國收回釣島同南沙群島並非什麽奇談咁話,
所以話 物歸原主非奇事,此時所有國 ...
不知真的會否武力解決....台灣或許有可能跟中國聨手.....??

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 19-9-2012 13:30 發表
第二道乩 文:

紅日落完白日落 五星燦爛文明國

中山傾頹草木殃 豺狼虎豹同一鑊

兩重火土甚光明 士農工商皆有作

木子楊花真武興 小小天罡何足論

強反弱兮弱反強 王氣金陵黯然盡

故都陜地聚英華 ...
話時話...好多都似抄考推背圖喎......

頭段嘅, 如果係1933年寫....只要有分析當年型勢.....唔難吹出嚟....

只係如果後段都係1933年寫嘅就太堅啦....但係...又同頭段立場好茅盾.....
頭段好名顯係唔like老共嘅, 但到後段...好似又好buy喎.....

紅日落完白日落 五星燦爛文明國<---唔洗解啦卦.....

中山傾頹草木殃 豺狼虎豹同一鑊<----中山..可解作國民政府, 傾頹草木殃即係唔方好啦....

兩重火土甚光明 士農工商皆有作<----士農工商......好共吓...

木子楊花真武興 小小天罡何足論<----唔識, 不過「天罡」好推背圖

強反弱兮弱反強 王氣金陵黯然盡<----本來強嘅係國民政府, 弱嘅係老共, 之後倒轉, 金陵即係南京, 亦即係國民政府首都.....

故都陜地聚英華 文物衣冠頭尚白<----故都陜地...指南京班有$佬, 英華...嘅英且華...咪香港囉...文物衣冠..可能都係有$佬, 頭尚白, 即係有$$佬仲係白頭鬼佬

氣運南方出豪傑 克定中原謀統一<----有無邊位領導係南方人呀??

佳人絕色自西來 弄權竊國氣驕逸<----呢度講江青搞文革, 同推背圖42卦基本相同

狐兔成群功狗烹 倒亂君臣誰與匹<----文革...倒亂君臣, 仲唔係文革.....都係抄考推背圖42卦

太陽沉去霧雲收 萬國低頭拜彌勒<---太陽沉去霧雲收...日不落帝國要日落啦...要歸還香港啦...萬國低頭拜彌勒...唔通講....鐵娘玉PK!!??(笑)

治亂循環有定時 根樹生枝惟四七<---治亂循環有定時, 當年老共以人民去推返民國, 呢次到佢啦.....學生示威啦...根樹生枝, 即係建國時期班老人家嘅子孫啦...至於47....我點都解佢做64架啦....無原因!!!!亦同推背圖43卦有d似

老人星出現南方 紀念化為公正堂<----唔識

西南獨立曇花現 飛虎潛龍勢莫當<----西南獨立...西藏!!??

聯軍東指成一氣 劍仙俠士有奇秘<----同推背圖45卦.....似

水能剋火火無功 炮火飛機何處避<----同推背圖45卦.....似

此是陰陽造化機 土意發明成絕技<----陰陽造化機, 即係化學嘢.....土意發明成絕技..呢樣武器可能係老共發明嘅秘密武器????

稱雄東土日己終 物歸原主非奇事<----咁打法...唔稱雄東土都難啦....而日本......亡咗國啦......

此時國恥一齊消 四海昇平多吉兆<----中國獨大, 仲唔四海昇平??

異術殺人不用刀 偃武修文日月高<----殺人不用刀, from推背圖46卦.....偃武修文, from推背圖47卦.....比較在意呢句....唔通講...網上發文借刀已經可以殺人!!

三教聖人同住世 群魔妖怪豈能逃<----宗教嘢啩....唔識

可嘆草頭燒不盡 野外春風吹又生<----亦該講亂臣賤人太多

宮門拔劍除奸佞 白頭變作赤頭人<----有人反政府啦........

田間再出華盛頓 造福人群是真命<----田間再出華盛頓, 似推背圖47卦, 即係終於有創造民主中國嘅人出現啦....仲造福人群

此人原是紫微星 定國安民功德盛<----即係呢位"華盛頓"定國安民啦...原是紫微星....唔過...姓愛新覺羅!!???

執中守一正乾坤 巍巍蕩蕩希堯舜<----都係講呀"華盛頓"係好嘢...功比堯舜

百年世事不勝悲 誠恐諸君不及見<----即係....1933至2033呢100年.....無好日子...唔係呀.....

好脩功果待來生 將相公侯前世善<----即係別1933年嗰代人.....下世先有好日子過???

或是星辰下界來 或是神仙搖一變<----以下都似導人向善多....

或是前生因果大 當然轉世功名顯

山人復對諸生談 續上前文同一線

千年萬載事悠悠 縱使神仙難預算

略將一二說君知 酬答諸生還了願

山人告別返西川 來年再會諸生面

諸君各自顧前程 好向靈山勤修煉

純係自己老吹, 無根無據

引用:
原帖由 JBL 於 20-9-2012 00:16 發表
嗱.......!呢個象就真係用核武, 飛者非鳥 潛者非魚戰不在兵 造化游戲即係用潛艇互射飛彈,不過有牌先到,
睇預言要幾過不同作家嘅出品一齊做對比先會準確d.......

http://www.angelfire.com/hi/h ...
呢個卦如果用現代軍事概念嚟諗...唔似講核武喎

飛者非鳥 潛者非魚, 都好明係飛機潛艇, 但"戰不在兵, 造化遊戲", 會唔會似未來全部用無人武器, 根本唔洗用真人, 而係好似坐喺電腦前面咁, 打仗似打機呢??
而"海疆萬里盡雲煙 上迄雲霄下及泉", 又可唔可以上天下海甚至地底都打呢??"金母木公工幻弄"......似乎"金母木公工"就係代表武器啦, 但.....以男左女右, 要木放左邊而亥放右邊, 做核字, 又應該係"水母木公"(五行裡亥代表水), 除非....佢無端端用"亥為陰"嚟解啦......

而且睇圖, 兩個兵識噴火.....唔通係機械人???
睇推背圖....睇埋圖有著數呀......

引用:
原帖由 JBL 於 20-9-2012 00:16 發表
嗱.......!呢個象就真係用核武, 飛者非鳥 潛者非魚戰不在兵 造化游戲即係用潛艇互射飛彈,不過有牌先到,
睇預言要幾過不同作家嘅出品一齊做對比先會準確d.......

http://www.angelfire.com/hi/h ...
吖...講開核武, 有人分析過推背圖第46卦最似..........唔洗幾耐咋.....

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2012 00:44 發表
好阿!JBL道兄終於也出來討論了......明天開始軍醫有D真人真事鬼故講下.....100%真實,唔知大家想唔想聽.....

想呀!

引用:
原帖由 queen 於 20-9-2012 01:28 發表

頭段嘅, 如果係1933年寫....只要有分析當年型勢.....唔難吹出嚟....

只係如果後段都係1933年寫嘅就太堅啦....但係...又同頭段立場好茅盾.....
頭 ...
不是抄考推背圖,只是兩者有很多地方不某而合而已,而推背圖更隱晦,有排估,但武候乩則明白很多...最利害係講明鼠年尾、牛年頭會爆發序幕戰(中日正式開戰)....而頭尾二段都係1933年十二月既乩文,(神明分開前後兩日下降指示),更利害既係當年1933年已經講有五星旗了( 頭尾二段都有講,實情在1933時年五星旗係乜跟本無人知.....),所以確實好堅,千真萬確也...重有一句話”文明國”係中共立國後先最多講:文明乜、文明物....

而最後幾句亦是勸人努力修行、修善,自求多福方為上策....

引用:
原帖由 queen 於 20-9-2012 01:28 發表

頭 ...
再透露多d....文中一句:三教聖人同住世,軍醫相信已經出現咗...

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2012 02:21 發表

不是抄考推背圖,只是兩者有很多地方不某而合而已,而推背圖更隱晦,有排估,但武候乩則明白很多...最利害係講明鼠年尾、牛年頭會爆發序幕戰(中日正式開戰)....而頭尾二段都係1933年十二月既乩文,(神明分開前後 ...
呀....有無抄考....好難講, 當然如果講同一件事, 似係唔奇, 但去到用詞都一樣就............以我個人睇法, 似係去到某D位, 譯乩文位師父唔係咁解到, 參考咗啲推背圖.....

而共產當權, 5星旗, 江青, 文革, 37開打呢D, 真係堅呀.............所以之後嗰D, 都咪話唔驚....

引用:
原帖由 queen 於 20-9-2012 02:33 發表

呀....有無抄考....好難講, 當然如果講同一件事, 似係唔奇, 但去到用詞都一樣就............以我個人睇法, 似係去到某D位, 譯乩文位師父唔係咁解到, 參考咗啲推背圖.....

而共產當權, 5星旗, 江青 ...
係幾得人驚...所以都係果幾句:斷惡修善、自浄其意、自求多福...是必須的,彼此互勉之...

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2012 02:29 發表

再透露多d....文中一句:三教聖人同住世,軍醫相信已經出現咗...

睇咗D網上分拆, 三教聖人呢句都解得太神化, 又唔似呢編預言嘅風格........會唔會係講一個統一中港台嘅人呢?????
軍醫兄相信已經出現咗.....願聞其詳

依小弟見解, 中式預言都係跟時序嘅, 而"聯軍東指成一氣.....四海昇平多吉兆"呢幾段似乎都未實現..."三教聖人同住世"....未有咁快掛.....

引用:
原帖由 queen 於 20-9-2012 02:45 發表

睇咗D網上分拆, 三教聖人呢句都解得太神化, 又唔似呢編預言嘅風格........會唔會係講一個統一中港台嘅人呢?????
軍醫兄相信已經出現咗.....願聞其詳
Sorry...這是不可說的,因說出來會引起世人大毀謗...sorry..
但跟政治無關(軍醫認為啫....)

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2012 02:50 發表

Sorry...這是不可說的,因說出來會引起世人大毀謗...sorry..
但跟政治無關(軍醫認為啫....)
明白明白....若以對呢個topic有興趣嘅人嚟講, 我又似乎估到D......

引用:
原帖由 T-800 於 20-9-2012 00:44 發表

好有興趣聽呀, 仲未講既?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題