發新話題

注意!!!!!出現大老千 UPDATE on p.19 #280

引用:
原帖由 anti_uncle 於 1-6-2012 12:21 發表
請問咁多位師兄我叫受害人仕錄音講出黎放比大家聽好吾好,之後方便的話會影埋入數d證據比大家睇
哩d可以的話我會係哩兩三日內做好
拿。。。樓主。。。。。我唔係大細超。。。你試下答左我D問題先。 。。簡單答就得。。。唔左時間。。。我幫緊你
1,你所知有幾多個你真係認識既人受害?

2,聽你講,受害人有幾多個去報左警?

3.,警方有否受理而立案處理?

4,你,是否受害人之一?

5,你,所提及既律師是否真正存在?

6,律師角色係?資詢?刑事?民事?電話法律服務?

7,你成隊人三十幾人只有你一個識上科林寫野(只須答係&唔係就得)

COPY FROM #1
注意!!!!!出現大老千 UPDATE on p.19 #280
各位師兄, 請問咁多位識吾識一位外号叫 UnXXe的槍界中人呢??

這位仁兄現時可以係本港某大老字号的wargame場 (附設門市及外展中心那一間) 到好似話事人咁!! 打game既用過火槍打人, 不用check 火力之餘又話自己係邊個邊個, 這仁兄多年巳做左好多傷天害理的,受害者不計其數,已達到冇法估計, 如今小弟在此發表這仁兄的往積供各友好槍友關注一下:
事例一
當想整槍的人地買日本料比UnXXe整, 點知換個頭入面全部大陸料, 有好多時我朋友交槍俾UnXXe整,整完打比你啦, 話可以拎槍, 好啦好開心咁打比unXXe約地點交收, 點知唔聽電話不特止仲要cut你線, 問你死未!! 好啦當踫到uncxx的時候直接問佢本人, 點知可以一句話”有d咁的事咩, 你有俾過槍我整咩??” 到最後我朋友只好無奈咁對住UnXXe, 佢老兄仲可以笑笑口對住你, 到最後只好不停追問, 但係依舊唔聽電話呀cut線呀, 依d野每一次都係咁, 這件事已經發生接近一年有多, 聽聞同類案件經估計有幾十人巳受害!!

事例二
UnXXe替人訂金球BB彈, 先收左錢 (約莫千幾蚊三箱bb彈一箱20包) 兩個幾三個月後都交唔到貨比人, 之後又話貴左呀 又收多幾百差額, 之後都仲未收到貨, 跟往有位朋友查探下發現, 原來 UnXXe拎左d錢過去澳門(拎過去做咩野大家心照啦,) 好啦等佢老兄返到黎都係拎唔到彈, 最後等左足足一年先有得拎, 我睇見我朋友真係好無奈咁講左句, 你第一日識這人咩, 到最後先知道先來同類事件亦同样有幾個人中過招!!

事例三
有位朋友的朋友想book場打CQB game 諗住揾UnXXe幫手, 点知佢話收訂收左人地2000蚊, 轉過頭又收多我朋友4000蚊, 這件事發生後我朋友立即打比UnXXe, 佢竟然可以講冇收過,

再番check game 場負責人, 場主可以話完全未曾收過佢的訂金, 之後這朋友要向場地再付足錢, 結果總共失去接近6000多元, 哩件事問左好多朋友, 原來亦有5個人同樣受害過, 相信仍有許多同類案件仍未找出來!!

事例四
Uncle利用我朋友名義係一間槍店到取貨,但係我朋友係完全吾知情, 後來當我朋友去該槍店買野的時候那店主老闆叫我朋友找數,係哩個時候先知道完來uncle利用他名義拎野結果我朋友又死好心地幫佢找數, 因為我朋友同哩個槍店好好交情, 為左唔想老闆難做打後都交代老闆任何人拎野之前打個電話確認先, 而同類案件估計有多間旺畝槍店曾受害

事例五
這件事係關於wargame場的, 那老千幫場地整野, 收左人錢後買一大堆垃圾返黎結果又要買過之後仲問場主借錢約過100000以上到(最後都係走數), 場主叫UnXXe揾人黎試玩. 講明吾收錢, 點知佢係人地後面私自收人錢, 人地話打兩面力結果就1.99, 同類案件受害人數多到冇法估計

事例六
UnXXe 帶客去一個開左好多年的war game場(附設門市及外展中心那一間)玩, 原本此場只係受玩兩面力, 但佢去到拎人地d巳檢槍label整落自己班人d槍到, 但自己果班本身個個都1,9j, 工作人員問UnXXe驗左槍未, 往就講大話有, 結果不下數次有人受傷, 有一次仲打到人d面罩到穿埋,好多已經過左合法火力, 同類事件受害人數估計吾到,實在太多人

其實小弟今日列舉上述事例, 並非要因私人恩怨而專登抹黑某人, 旨在講出事實給予其它熱愛野戰的同好一个警醒, 小心受這類槍界害群之馬所累, 破坏野戰活动的開心健康氣氛, 如各友好遇見過上述事例, 歡迎一齊理性和平討論

Agree! answer #346 C-hing question first!
Refer #1 & #347
呀師兄, 我唔咪唔信你, 不過有冇其他人能夠支持你的文章內容是否確實.

UnXXe是誰?
WARGAME場是邊間?
受害人?

睇返樓主寫概野
每個事例都話同類型事件多到無法估計……
甘即係受害人數目眾多
搵一個出黎現身說法都無?!
定係佢地全部"又"係好少上網同上forum ?
(甘似我?!唔通我賴左野唔知??)
另外
估計,聽聞,相信 呢啲字眼出現數次
樓主概然你已經講左甘多
我“相信”樓主應該有啲實證下話?

引用:
原帖由 tango1997 於 1-6-2012 12:19 發表
奇就奇怪在。。。。。編野同一樓寫D野差唔多。。。一樓係濃縮版。。。。原稿一早有。。。。點解叫佢八點幾影上泥睇下要搞到十二點幾呢?。。。。唔通個二頁紙用左幾個鐘鬥出泥?你好難另我咁諗

唔係難為你,世伯D ...
不如由你黎講多D uncle事黎頂住引先啦.有排等好悶.
太陽神

引用:
原帖由 peanuts_friend 於 1-6-2012 14:14 發表
睇返樓主寫概野
每個事例都話同類型事件多到無法估計……
甘即係受害人數目眾多
搵一個出黎現身說法都無?!
定係佢地全部"又"係好少上網同上forum ?
(甘似我?!唔通我賴左野唔知??)
另外
估計,聽聞,相信 ...
事例五涉及既金額達$10萬以上, 而且同類事件多到"無法估計"
Uncle家陣都應該閒閒到有一千幾百萬揸手

引用:
原帖由 tf141 於 1-6-2012 14:22 發表

事例五涉及既金額達$10萬以上, 而且同類事件多到"無法估計"
Uncle家陣都應該閒閒到有一千幾百萬揸手
十萬話多5多話少5少,朋友點FD都好,係真朋友就應該知道5會問借緊多啦,一追起上黎真係冇朋友做.
太陽神

去到呢一刻, 來個小結先.....

1) 樓主講既uncxx, 唔通係ba叔?
2) uncxx講乜都有人信?
3) 受害人眾多, 全部飲左迷藥?
4) 某game場老細唔通撞左邪? ba叔可以為所欲為?
5) 據"你想台"...關於7j svd奇案, 當日咁多人都被施術迷惑而不作反應 (交涉, 報警)?
膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

引用:
原帖由 sergeant3007 於 1-6-2012 14:30 發表

2) uncxx講乜都有人信?
3) 受害人眾多, 全部飲左迷藥?
4) 某game場老細唔通撞左邪? ba叔可以為所欲為?
關於您2,3,4既問題真係有D問題
您呢D問題=問點解咁多呃錢黨,老千仔呃到人?

2) 呃錢黨,老千仔講乜都有人信?
3) 呢個世界受害人眾多, 全部飲左迷藥,包括D政掍呃選民夠咁多人信,全部都飲左迷藥?
4) 龔姐姐唔通撞左邪? 振蔥又可以為所欲為?

正所謂當局者迷旁觀者清
師兄您做左咁多年人都冇俾人呃過?

引用:
原帖由 一舊水 於 1-6-2012 11:53 發表

學校作文紙黎喎
錦當然可以係
1. 樓主拎兩張比"事主"寫
2. "事主"自己屋企有小朋友

不過我係唔明, 事主寫完點樣比正本樓主?
又唔係fax, 洗唔洗咁樣特登寫完親身比樓主 lol
定係寫完寄? 錦信封呢 ...
3. 樓主就係"事主" , 而且屋企有小朋友...

回覆 355# 的帖子

我就梗係有被人呃啦, 不過我發現被呃後,
如果我d朋都有機會被人呃, 我會出聲.
(例如 battle force係低能片, 我唱通街)
而家樓主講緊為數30-40人, 有部份係認識既,
被呃之後唔出聲, 呢個就真係有d......

膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

回覆 357# 的帖子

我唔係針對師兄您而講
只係追POST至今
見有好多師兄質疑樓主
假如樓主講既係真
好多師兄問既問題唔係唔岩
只係想講大家問被騙者點解當時咁都信點解咁咁咁時
=問買股票唔係低買高賣?
係人都知
咁點解都會輸錢?
就係因為當局者迷旁觀者清嘛
唔係邊有咁多騙子?
而被呃之後唔出聲,
樓主冇交代呢三四十人既個別情況
每個個案有唔同既證據都唔一定受理
如果係我有時金額唔大真係會怕麻煩
樓主話報左案
我地繼續追POST咪會清楚
其他354#既師兄已經講左

"受害者不計其數,已達到冇法估計,"  ! 其實係咪同雷慢迷債有關?

我知啦! 呢位UnXXe是誰?

迷底係 Be-rnard Mad0ff

馬多夫 !  
or

馬夫多 !  

發新話題