發新話題

政治題,不喜勿入 - 民陣話CY講大話,欺騙香港市民要下台,咁....

引用:
原帖由 keane 於 2-7-2012 20:04 發表
政治呢方面, 無論站係那個 立場 / 陣營 都好,  主要分三種人;

1. 煽動人的 ... 組織 / 領導 / 籌劃 / 火上加油, 都係強項專長.

2. 容易被人煽動的 ... 跟大隊就冇錯架嘞

3. 旁觀, 隔岸觀火的 ... 齋吹 ...
的確,遠的不說,我的一個二十多歲的同事就是如此,人家說豺狼,他就豺狼,人家說沒誠信,就沒誠信...我問他原因理據,他就“背稿“ ,我只能說“有獨立思考的羊群愈來愈多“

思歪有今日的禮遇, 全因以往十五年特府的施政錯誤, 建制胡亂硬挺, 打壓泛民所致! 應該是時候讓佢撥亂反正! 唔該各位建制派出少句聲, 讓佢自己搞掂!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

see see

附件

2-7-2012 21:47

引用:
原帖由 tango10 於 2-7-2012 21:14 發表
思歪有今日的禮遇, 全因以往十五年特府的施政錯誤, 建制胡亂硬挺, 打壓泛民所致! 應該是時候讓佢撥亂反正! 唔該各位建制派出少句聲, 讓佢自己搞掂!
對,等他“支付“選舉支票,拿著石頭過河;還是“開空頭支票“,搬石頭砸自己的腳。讓他自己選
不過,近半年來泛民的舉動卻有“做臭自己名聲“之嫌。

引用:
原帖由 fay_927 於 2-7-2012 21:47 發表
see see
呢d根本冇意思....
我都可以打段野出來, 我聽到警察C同警察D對話只有63人.

引用:
原帖由 fay_927 於 2-7-2012 21:47 發表
see see
我想問問搞了舖什麼?因為僭建?

引用:
原帖由 WAIKO01 於 2-7-2012 21:57 發表

對,等他“支付“選舉支票,拿著石頭過河;還是“開空頭支票“,搬石頭砸自己的腳。讓他自己選
不過,近半年來泛民的舉動卻有“做臭自己名聲“之嫌。
所以要比時間人做野先睇得到結果...
上任1日就要人下台? 結果好似日本咁個個做年幾兩年, 十幾年來咩都解決唔到.

引用:
原帖由 carl 於 2-7-2012 22:04 發表

上任1日就要人下台? 結果好似日本咁個個做年幾兩年, 十幾年來咩都解決唔到.
如果這就是他們所提倡的民主的話 ,那我寧願要獨裁了。

引用:
原帖由 carl 於 2-7-2012 22:04 發表

趁呢幾日搞仲有勢頭ㄚ嘛, 加上係假期.

遲D個個返工返學, 你叫阿毛去衝鋒陷陣?

唔係個個都係 政治職業化 架

引用:
see see
我覺得非常假....
老作居多
亦唔覺得魏綺珊身為一個資深新聞從業員會同人講呢d野

引用:
原帖由 gtoray 於 2-7-2012 22:15 發表

我覺得非常假....
老作居多
亦唔覺得魏綺珊身為一個資深新聞從業員會同人講呢d野
咪就係! 公安黎架嗎! 點會講野啲咁野! 一定老作!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

我信唔只6.3萬
但吹到40萬實在離普

次次吹大三四倍......

引用:
原帖由 tango10 於 2-7-2012 22:21 發表

咪就係! 公安黎架嗎! 點會講野啲咁野! 一定老作!
你想見公安,返大陸ok?

d自慰報話有30萬人睇煙花
依個數就真係計埋屋企睇直播啦

兩條海徬會可以塞到30萬人?
咁成個銅鑼灣塞滿會小得過佢?

小極都唔會係幾萬咁少囉

以遊行咁多年經驗.十幾萬差不多吧

6萬人遊行CY都會了解情況, 四十萬人亦只佔少數港人!
大佬, 咪玩數字遊戲啦!

發新話題