發新話題

你餓唔餓?

Tic Tac糖一食就會食成盒
知味棒而家轉左包裝,有隻好似叮噹既生物

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 23:23 發表

乖......唔好嘈.....叔叔補番 ......醒多舊痴牙馬仔你嘆
多謝督督

食................

附件

30-10-2012 23:54

30-10-2012 23:54

30-10-2012 23:55

引用:
原帖由 061084 於 30-10-2012 23:54 發表
食................
嘩。。。。肚池餅呀
唔知係咪咁叫。。。。可不過反正我係咁叫

好懷念呀, 有好多已經唔記得左
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

仲有食鬼....同果款正正方方一盒有3粒既香口膠.....好懷念x!!

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 30-10-2012 23:37 發表

咁呢隻呢

呢仲最愛咖哩味.

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 22:40 發表
呢隻吹波膠個包裝紙可以入厠所濕水印紋身架
真正密芽糖以經冇啦!現在食過啲係粟膠!

果然同我地同期!

tango 兄,你這些零食中,當時最便宜的應該係"三粒糖" 和 "紋身吹波膠", 當年沒太多零用錢,記得樽裝汽水是有 "按樽錢"的, 如果在街上拾獲汽水樽,便會立即拿去士多換這兩樣東西吃,很珍惜的, 很懷念那些情懷,年輕的師兄可能未聽過"按樽"。
引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 10:32 PM 發表

無優無慮既童年......除左玩具.....貼紙.....就只有哩D
小時候既零食
1774841774851774861774871774881774891774901774911774921774931774941774951774961774971774981774991 ...

我認老啦....

萬幸的是,它們還未全部絕跡。

引用:
原帖由 tango1997 於 31-10-2012 00:02 發表

嘩。。。。肚池餅呀
唔知係咪咁叫。。。。可不過反正我係咁叫
是花占餅啦… 只吃糖花不吃餅。

引用:
原帖由 WAIKO01 於 31-10-2012 01:45 發表

是花占餅啦… 只吃糖花不吃餅。
係呀係呀 。。。。最好食就係粒花。。。阿媽啤住就成粒食。。。阿媽行轉背就淨食粒花。。。。下邊粒餅就掉鬼左佢。。。。得罪講句。。。粒餅無乜味。。。。溝淡左粒花

引用:
原帖由 GHST 於 30-10-2012 23:42 發表

好味棒.....最鍾意紫菜味

尼到有冇C兄食過一隻"蘑菇型朱古力手指餅"?
最特別既係有幾包野要自己整D朱古力同倒模再雪一陣
細個時覺得好好玩
有!!我以前重想試下雙頭製作,不過唔夠朱古力

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 30-10-2012 23:37 發表

咁呢隻呢

curry味
鵰。豹。狸。獅。狒

發新話題