發新話題

$500人情向高登挑機

引用:
原帖由 rho837 於 9-11-2012 00:24 發表
我地真係唔明家下係乜世界!結婚係男方連全家及女方連全家既事!要男方自己成擔所有金錢!到擺酒時,一定計左有班朋友係呀爸呀媽及外父外母請來!人情就幾百成家食冇得走!擺酒唔好計掙錢!對新人係人原好,大家起碼 ...
一個人帶全家去飲,一坐低就斑球伊面嘅場面,
真係只在啊爸啊媽口中同老夫子中聽過見過.

引用:
原帖由 abcd123 於 9-11-2012 00:37 發表

一個人帶全家去飲,一坐低就斑球伊面嘅場面,
真係只在啊爸啊媽口中同老夫子中聽過見過.
蝦球伊麵。。。鮮搾燈汁。。。bee撲克兩副。。。。萬寶路四包。。。。

哈哈哈。。。。我真係見過

講得好好啊 師兄 !!!!
引用:
原帖由 VQ30DETT 於 8-11-2012 10:26 PM 發表
結婚請人飲,都係想人祝福自己姐,人情的本意係補貼一對新人,如果要賺(或者收支平衡),咁不如賣入場卷,明碼實價,
朋友唔使唔好意思推,自己又唔使抓爛塊面打劫人~

重有,派帖講句"早D到"就好,唔好講咩"影响你經 ...

只可以講如果d reply 真係佢寫。
佢內心強大到冇人有。正面挑高登巴打機。

引用:
原帖由 tango1997 於 9-11-2012 00:48 發表

蝦球伊麵。。。鮮搾燈汁。。。bee撲克兩副。。。。萬寶路四包。。。。

唔只!連完場時個個走去拿;未開既紅酒走!

不過自己輸一次!到現在外家一句聲音都冇出過!呢啲錢値得比!

引用:
原帖由 tango1997 於 9-11-2012 00:48 發表

我都見過, 但部長即時比埋張單要你埋~ (我諗應該係主人家一早訂落既指示)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

呢個八婆都算典範lor, 全港九報紙都有報道, 全城圍插~

都話明"請"飲嘛, 搞到好似老奉大家夾錢比佢一齊食飯咁...

講野咁市儈抵X佢比人玩
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

可不可能還我五舊!
http://www.youtube.com/watch?v=aPnTwhSVKVo
心酸呀!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

實請佢係咪講女定其實係大綠來講一段時間既大綠妹?

如果係大綠背景就算把啦!

如果係土生土長就真係講女extreme!

結得婚預左洗錢架啦, 唔係點會話無錢學乜膠人結婚
不過如果我未來老虎係錦就
題外話:
引用:
我地真係唔明家下係乜世界!結婚係男方連全家及女方連全家既事!要男方自己成擔所有金錢!
傳統思想同女家縮數囉, 有錢銀野,就男比女收, 大佬, 賣女咩家陣

唔好比小過5舊水有乜問題呀 。。。。如果我有份去飲。。。比夠$501佢啦

我見過個case,情侶間感情很好,個女的唔係港女,幾好人,好nice! 唔係下下計較果類人!
但佢屋企人係痴線既,嫌棄個男仔唔得! 講到出面要幾錢幾錢先嫁個女比你! 重指住我fd 個鼻嫌佢窮! 但女家根本唔夠我fd 家有錢!
就算我fd 本身都有份正當職業月入過7萬!
咁你想個女嫁比邊個至滿足??
有時結唔成婚唔關有無錢,或者條女性格有無問題事,重有其他原因的!

呢位500港女都只不過是小菜一碟! 真係痴線既都唔知有幾多!!
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 潛陣水 於 10-11-2012 01:25 發表
結得婚預左洗錢架啦, 唔係點會話無錢學乜膠人結婚
不過如果我未來老虎係錦就
題外話:

傳統思想同女家縮數囉, 有錢銀野,就男比女收, 大佬, 賣女咩家陣
你唔係唔知好多人都係噤諗下

禮金聽過收10萬叫抵哦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

我只係想講...高登..係返工先上

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-11-2012 13:28 發表
我見過個case,情侶間感情很好,個女的唔係港女,幾好人,好nice! 唔係下下計較果類人!
但佢屋企人係痴線既,嫌棄個男仔唔得! 講到出面要幾錢幾錢先嫁個女比你! 重指住我fd 個鼻嫌佢窮! 但女家根本唔夠我fd 家有錢! ...
講真...我預左同未來老婆既父母鬥長命

發新話題