發新話題

秋風起, 又係時候野外露出了~

其實小弟重有支50W HID不過果支係cheap野所以費事拎出黎, 勝在夠平, 平過上面任何一支筒
果支真係純粹當玩具唔會用黎做d critical既野(假如真係天災/求生既話)
After all唔防水, ABS(?)膠身, 鉛電

引用:
原帖由 潛陣水 於 14-11-2012 04:09 發表

OMG M6身加配件
願聞其詳
-----------
T60CS T40CS係兩支我認為性價比極高既筒之二, 兩支合作, 遠射散光耐力樣樣齊, 真係雙劍合壁
no la, m6 早兩年賣左了
呢支不過係陳年 gp771 35w hid
gp680 我都有買, 照得超遠, 但真係重得過份.....

t60cs 應該係下一個目標

Sunwayman 我有技 M10A / V10R-T6 都系返工用,用左3個用就壞壞地 [磁環控制無反應,扭一半以上先著,用用下閃......整左幾次

我比較喜用 AA電 而家搵甘有乜電筒用AA電

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 YSL 於 14-11-2012 04:21 發表

those very cheap ones

引用:
Sunwayman 我有技 M10A / V10R-T6 都系返工用,用左3個用就壞壞地 [磁環控制無反應,扭一半以上先著,用用下閃......整左幾次

V系筒有個問題係用一粒3.7V電, 唔知係咪因為用到半路電壓唔夠(鋰電接近無電一般會落到2.75-3.0V; 一般用既Range係3.2-4.2), 搞到磁控不穩定, 我支V20C都有呢個問題, 用用下閃係因為唔夠電壓而又唔係max檔, 所以電路會猛禁跳
另一件事就係, 個磁環會比外來磁場影響, 個人認為不夠可靠(同樣係Critical situation既問題,比磁環攞命), 一般daily work可以接受
M系未試過
T系就無事, 好使好用, 支T20CS比我粗用緊

引用:

大把啦
Fenix,nitecore,jetbeam,sunwayman等等全部有出AA筒
但AA高輸出筒,呢4間好似得Fenix有, 一式一樣8AA既TK4_系列
例Fenix都係好評既筒廠, 平實一d錦囉, 表面做工"望落"麻麻, 色水同街邊筒差唔多, 我未用過, 純粹睇相所評

T60/40/20CS
無敵鐵三角
---------
各位有咩關於電筒想知道既都可以分享下,小弟定必盡力解答

引用:
原帖由 潛陣水 於 14-11-2012 04:29 發表

V系筒有個問題係用一粒3.7V電, 唔知係咪因為用到半路電壓唔夠(鋰電接近無電一般會落到2.75-3.0V; 一般用既Range係3.2-4.2), 搞到磁控不穩定, 我支V20C都有呢個問題
另一件事就係, 個磁環會比外來磁場影響, 個人 ...
諗甘換技尾制輕觸控制個D,不過都系想用AA電,方便日常使用,後勤補給

我去露營用甘 PA40[W] 4拉AA電,尾制輕觸式,黃光,都系行 AA 電
Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 潛陣水 於 14-11-2012 04:32 發表

大把啦
Fenix,nitecore,jetbeam,sunwayman等等全部有出AA筒
但AA高輸出筒,呢4間好似得Fenix有, 一式一樣8AA既TK4_系列
例Fenix都係好評既筒廠, 平實一d錦囉, 表面做工"望落"麻麻, 色水同街邊筒差唔多, 我未用 ...
我近期都買左幾支玩下, Fenix LD20, LD22等等,
就係貪佢用AA電又防水, 不過光度一般夠用,
返而野外露出我比較擔心d蚊 x!! 請問大家點樣防蚊
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

請問各位師兄有邊支電筒行cree T6 但係有得較FOUCS?

題外話:會唔會有野外格仔照

http://siuhakfans.blogspot.com/

野外露出仲要打哂燈, 真係高境界
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 KILLMACHINE 於 14-11-2012 11:01 發表
請問各位師兄有邊支電筒行cree T6 但係有得較FOUCS?
有! 鴨記車仔檔D cheap野咪會囉!
有幾可見專業電筒有得Fo

引用:
原帖由 HunterX 於 14-11-2012 16:06 發表
野外露出仲要打哂燈, 真係高境界
浪漫!
引用:
原帖由 甜甜 於 14-11-2012 15:15 發表
題外話:會唔會有野外格仔照
有,等下啦

說好了的野外露出!

附件

16-11-2012 23:07

發新話題