發新話題

日本日向號下水了

引用:
原帖由 Hamlet 於 29-8-2007 17:23 發表
16000噸的護衛艦……等我第日造隻100000噸既炮艇先……
銀河英雄傳說....!?

[quote]原帖由 MF 於 29-8-2007 16:51 發表
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyuga_class_destroyer

Design and Specifications
The Hy

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 29-8-2007 21:56 發表

只要有VTOL...
不過好似F35 冇VTOL...F-35B只有STOVL ..
有STOVL都夠啦
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 Paul 於 26-8-2007 02:06 發表
:x :x :x :x :x :x :x :x

呢隻野分明唔合法!!!點看也是一隻航母!!!美佬重以D冷戰思維想以座大日本軍力影響大平洋的“歒人”最終會玩死自己
好多報紙話中國將會開始打造自己的航母, 仲會向俄國買Su-33..

引用:
原帖由 RYODLi 於 29-8-2007 22:01 發表

有STOVL都夠啦
日向級跑道好似唔係太夠長...
不過F-35B take off distance 應該是classified..

不過需要起上黎,要改唔會難
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 29-8-2007 22:03 發表

好多報紙話中國將會開始打造自己的航母, 仲會向俄國買Su-33..
多數流的

引用:
原帖由 MF 於 29-8-2007 22:14 發表
不過需要起上黎,要改唔會難
加裝ski jump ,攔阻網,幾條鋼纜...

回覆 #35 天煞孤狼 的帖子

唔係隻艦已經係度喇咩?只不過係唔夠艦載機

引用:
原帖由 14692 於 27-8-2007 13:06 發表
大隅+神盾.......
人家的"理想"可是成為中央指揮艦啊.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 keane 於 28-8-2007 13:18 發表
距離收回 釣魚台 的日子, 又拉遠了 ....
對,其用意相信也是如此,增加地區的影響力.(但我剛想到一個問題,中國照辦煮碗做又可不可? )
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Elf 於 29-8-2007 01:02 發表

上有日本, 下有關島, 再加沖澠, 新加坡, 馬尼拉,
你估邊邊軍力強
這也說明了有一個寫著"美聯邦"的頸圈落到日本頸項上,沒有"美聯邦"國家的話,日本也什麼做不到.
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Paul 於 29-8-2007 13:38 發表
SO>>>> I THINK

美國海軍第七戰鬥羣又有隻新航母了
有咩比用日本錢造由美軍命令既船更對美國好,
但養狗比自己隻狗咬也是很常見的, 例如拉登及伊拉克以前
不過,我想這隻狗最終未必是反咬,而是出走.因為他們神道的對人影響力不及伊斯蘭來的強.戰鬥意志未必及穆斯林的強,而且"電車"文化正在"侵蝕"日本政府的影響力(甚至是人員戰鬥力(資訊戰,黑客不計)),然而這又是日本經濟的命脈,又不能斬下去的.....  ;所以要麼繼續依附,要麼找新的伙伴(們).
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-8-2007 09:39 發表
日本人好野...日本米好食...

香港人繼續日本好啦
的確,不過我想現代的日本人對我們也是友善的 (不包括右翼和否認戰爭罪行者)

另外,我想那些盲目認為日本好的人在認識了日軍二次大戰中的暴行後,也會有所清醒的
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hamlet 於 29-8-2007 17:23 發表
16000噸的護衛艦……等我第日造隻100000噸既炮艇先……
海上浮動基地?
支那人 不等如 中國人

發新話題