發新話題

[認真] 唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

起風了……
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

呀公我地應該鼓勵樓主! 鼓勵他成立一此乜乜關注會! 自己帶頭去行出第一踄!

引用:
原帖由 rho837 於 18-8-2014 16:09 發表
呀公我地應該鼓勵樓主! 鼓勵他成立一此乜乜關注會! 自己帶頭去行出第一踄!
鼓勵樓主成立乜乜關注會

既然樓主心中有團火,點解唔嘗試帶頭聯絡各射擊會、業界。
又或者喺面書開個"合法氣槍使用者約章"之類嘅page,列出合法/安全/自律嘅守則,呼籲全港氣槍界師兄加入,當人數夠多,外面嘅人會留意到原來玩氣槍嘅唔係只有冷血槍手。
喺wargame討論區開post呻有幾多街外人睇到唧?一係唔做一做梗係要全世界都知先有用!

引用:
原帖由 geoprotex 於 18-8-2014 16:34 發表
既然樓主心中有團火,點解唔嘗試帶頭聯絡各射擊會、業界。
又或者喺面書開個"合法氣槍使用者約章"之類嘅page,列出合法/安全/自律嘅守則,呼籲全港氣槍界師兄加入,當人數夠多,外面嘅人會 ...
我就自己同班朋友提倡唔玩鋼珠及under 2J 戴mask安全玩槍 , 見師兄你咁有興趣,不如你都轉貼上facebook , 出一分力?

引用:
原帖由 rho837 於 18-8-2014 16:09 發表
如果有CGF班大哥支持,我出面有有咩所謂? 可唔可以幫手置頂個post同放係一般區? 我相信會比較多人睇到

拿!吾駛講到咁遠咁大乜團結ge,各位拎幾百出泥登個小小的廣告反駁下泥生先咯
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 16:48 發表

我就自己同班朋友提倡唔玩鋼珠及under 2J 戴mask安全玩槍 , 見師兄你咁有興趣,不如你都轉貼上facebook , 出一分力?
打wargame一向都係用BB膠彈ga啦
Under 2J, 載保護裝備更加係必然定律

我會建議你加大規模同力度向大眾宣揚正面訊息

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-8-2014 16:51 發表
拿!吾駛講到咁遠咁大乜團結ge,各位拎幾百出泥登個小小的廣告反駁下泥生先咯
我D少兵都無咩能力有面出聲,如果CGF出面搞,我幾百蚊能力上支持到又有咩所謂?

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 16:50 發表

如果有CGF班大哥支持,我出面有有咩所謂? 可唔可以幫手置頂個post同放係一般區? 我相信會比較多人睇到
我絕對支持呀, 推舉你做主席都得
當然內容要夠詳細同得到一般玩家認同先得啦

引用:
原帖由 gtoray 於 18-8-2014 16:54 發表

打wargame一向都係用BB膠彈ga啦
Under 2J, 載保護裝備更加係必然定律

我會建議你加大規模同力度向大眾宣揚正面訊息
我地覺得必然姐,好多未玩過都唔會知,甚至係屋企試槍之前都唔會戴mask保護隻眼,基本都係最重要?
係我能力之內我都以經做左,雖然做左可能未必好多人知,如果班大哥出手效果當然唔同拿

引用:
原帖由 gtoray 於 18-8-2014 16:56 發表

我絕對支持呀, 推舉你做主席都得
當然內容要夠詳細同得到一般玩家認同先得啦
咁不如壇主你幫手修改下? 我能力所知都寫曬, 壇主你咁大力支持真係好開心
不過相信主席就無能力做拿,做下跑腳應該仲得,要搵主席當然要搵D有公信力

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 16:48 發表

其實關鋼珠咩事呢?玩氣槍唔係只得wargame,仲有IPSC & 運動射擊,假如wargame界提倡禁鋼珠,咁同黎會長建議禁airsoft有咩分別?
做任何事都要過得自己過得人,雖然我都唔玩airgun。

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 17:00 發表

咁不如壇主你幫手修改下? 我能力所知都寫曬, 壇主你咁大力支持真係好開心
不過相信主席就無能力做拿,做下跑腳應該仲得,要搵主席當然要搵D有公信力
以下係我地08年專登為軍展會做既宣傳海報,當時有位版友重做左個power point上台做講解

引用:
原帖由 geoprotex 於 18-8-2014 17:06 發表

其實關鋼珠咩事呢?玩氣槍唔係只得wargame,仲有IPSC & 運動射擊,假如wargame界提倡禁鋼珠,咁同黎會長建議禁airsoft有咩分別?
做任何事都要過得自己過得人,雖然我都唔玩airgun。
提倡唔玩鋼珠,airgun係我個人理念,因為作為一支原意打臘用加氣槍,我實在認為佢本身設計根本就不合適成為一支玩具槍
如果師兄覺得唔合理,歡迎自行減去此項目再轉貼上facebook提倡正確玩槍態度

發新話題