發新話題

如果恐怖活動發生?

引用:
原帖由 051039 於 28-8-2014 23:36 發表

你說出了重點
帶工具鉗,雨傘有印象分

帶水,紙巾有清潔分

當然儀表,口試同操行要好
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我覺得在香港發生最恐怖既活動係。。。。

入境處掃黃行動 。。。。北方佳麗呀

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-8-2014 10:27 PM 發表
沉船太快,炒車倒可以一博....

其實:
一把萬用鉗,日常生活真係好幫手...
一把三縮纖維骨遮,擋刀擋雨,
一支水,洗傷口或飲用亦得,
一把紙巾,抹嘴抹汗...

帶齊都市四寶,溝女,自救,勝人一籌
電視廣告都有教 遇上突然事情 身上有一張v耍 萬事包搞掂

引用:
原帖由 0v0 於 28-8-2014 18:43 發表
師兄有冇望過
Swiss Soldier's knife 08?
好似瑞士軍隊都有公發,應該唔錯
有看+想過,想買德軍版

引用:
原帖由 T-800 於 28-8-2014 18:58 發表

香港地....無合理辨解下,幾乎無乜野"工具" 帶出街係吾犯法架喎....

HAPPY SHOOTING!
多謝軍醫提點,所以想找到把可以“合理解釋”架羅

引用:
原帖由 jacko 於 28-8-2014 20:53 發表

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 2060&highlight=
電筒戰術筆等等我都帶左兩三年,怕嘅唔係恐怖活動,而係想有意外時可以自救及救家人,自從早年沉船意外後,我成日諗-如果當其時我 ...
對呀jacko兄我都是為意外準備,
恐怖活動果D就吾到我黎啦做戲先有

其實香港發生有計畫恐怖活動機會高唔高?

一向都有,但吾係泥搞事
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 38# 的帖子

高,香港蠢人多,各方面嘅蠢人都夠晒多。

回覆 40# 的帖子

+ (可能離題) 係一個人比人話生活不如意, 佢又去信足嘅時侯呢個世界有兩種人: 一種叫你戰勝自己, 一種叫你摧毀別人. 係社交媒體同傳媒特登定唔覺意嘅影響下, 後者聲音不斷被放大, 好似病毒噤愈傳愈多.

引用:
原帖由 cccarlos 於 29-8-2014 13:15 發表
+ (可能離題) 係一個人比人話生活不如意, 佢又去信足嘅時侯呢個世界有兩種人: 一種叫你戰勝自己, 一種叫你摧毀別人. 係社交媒體同傳媒特登定唔覺意嘅影響下, 後者聲音不斷被放大, 好似病毒噤愈傳愈多.
說到底都係魚蛋理論

引用:
原帖由 cccarlos 於 29-8-2014 13:15 發表
這不算離題,你道出了“動力“是如何產生出來 ,而這股“動力“多是邪教和分離份子所愛用,甚至可能就是製做者。

以前它們可能要拥有一兩份報紙,或者電台,甚至電視台才能完成的事,現在只要在網絡的社交,分享媒體中開一個帳戶就可以了

遺憾的是,傳播媒體進步了,但人們的判斷力不但沒有進步,反而出現倒退現象。

說回香港,香港唯一幸運的是,即使是形成了這類“動力“,也不可能演變成什麼“大單野“,因為有中國人的劣根性為我們把關
“沒著數既,睬你有味“………所以再大的口號恐嚇,最後也只會停在口頭上。

可惜的是,我們這些想過平穩生活的普通人,就真的“多得佢地吾少“………

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 rho837 於 29-8-2014 11:29 發表
其實香港發生有計畫恐怖活動機會高唔高?
可以話係極高,而且經常發生,喺中央嘅角度黎睇個個星期日嘅遊行示威都係有組織恐怖活動。

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-8-2014 16:45 發表

可以話係極高,而且經常發生,喺中央嘅角度黎睇個個星期日嘅遊行示威都係有組織恐怖活動。
睇恐怖片都係恐怖既一種

發新話題