37 123
發新話題

食窮民建聯 票投社民連

引用:
原帖由 learngod86 於 8-9-2008 07:55 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=JSWxumRxmbg
YOU ARE THE MAN!!!!
香港需要呢d敢言既人

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 9-9-2008 20:01 發表

香港需要呢d敢言既人
但係實際上做唔做到o野呢?
我覺得長毛係有 guts, 但係去到真正ge政治舞台, 咁係唔夠ge

引用:
原帖由 gtoray 於 10-9-2008 01:25 發表

但係實際上做唔做到o野呢?
我覺得長毛係有 guts, 但係去到真正ge政治舞台, 咁係唔夠ge
係現有制度入面, 幾做到野但係政見唔同就已經等如做唔到野. 不如索性佢 d 垃圾議案被保皇黨例牌護航咁通過之前, 鬧班狗官一餐仲爽, 我地又有 show 睇.

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 10-9-2008 02:30 發表

係現有制度入面, 幾做到野但係政見唔同就已經等如做唔到野. 不如索性佢 d 垃圾議案被保皇黨例牌護航咁通過之前, 鬧班狗官一餐仲爽, 我地又有 show 睇.
對~!!!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 10-9-2008 03:07 發表

對~!!!
我仲好記得當日通過房署變賣資產俾領匯上市, 民主派有幾位議員受盡千夫所指,上市前又整單官司搞到要壓後, 俾人話阻人發達, 我當日都係其中一個覺得領匯上市係有問題既小市民, 無耐我支持既政黨即使點樣反對最後都改變唔到領匯上市呢個事實.

今日屋村租戶住戶俾領匯加租加停車場加管理費, 而d保安同清潔服務因為外判而質素下降, 好多人到今日先發現到領匯上市既惡果但係又有無人記得曾經有人為佢地出過聲但係無功而還? 呢個係一個最典型既民主派議員力不從心既例子. 所以不如找兩個癲既入去鬧到佢地就算要通過都通過得尷尷尬尬, 呢個應該係大部份投社民連既人既心聲.

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 10-9-2008 04:50 發表

我仲好記得當日通過房署變賣資產俾領匯上市, 民主派有幾位議員受盡千夫所指,上市前又整單官司搞到要壓後, 俾人話阻人發達, 我當日都係其中一個覺得領匯上市係有問題既小市民, 無耐我支持既政黨即使點樣反對最後都 ...
因為人人都諗住又有股票買.

總之大家要知道, 一個行民主體制既地方, 激進派是必然, 更是必需要的,
長毛唔算激喇, 支持佢

37 123
發新話題