發新話題

[認真] 真假律師?

回復 30# 的帖子

"被他辱罵的會員就不用保護"
如果你係認為佢在 cgf 有辱罵他人, 胡亂生事
而我地 cgf 冇做o野歡迎你投訴

我明白佢一直以來唔少人對佢恨之入骨
但絕大部大家認定ge罪行都並非在 cgf 發生
在 cgf 裡就是跟 cgf 版規行事
唔可能因為佢犯眾憎或者群眾壓力 cgf 就 ban 左佢

希望你明白
多謝

星期日檔案

今晚730時

真利害,為了他制作專題!

大家都看吧,可能互有反思呀!

小弟有一席話想講, 就係其實當大家立場一致時, 由於可能大家位置唔同, 表達方式亦有唔同,

即係過程可能未必係大家預期, 但最重要係結果出左尼之後, 大家睇到都會拍手

我諗各位聰明ge看倌都會明白, 我講緊咩
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 於 22-2-2009 18:52 發表

我又唔夠聰明..又未到果d位置...唔係幾明..
你係觀眾, 有可能..食花生/講感受
如果你對某些人不滿, 見到人地有事...心涼
如果你係被抵毀者, 你會覺得討論緊既人係到講緊自己, 要反敵和保護自己
同上 , 你會開始想會唔會係出post既forum既招式....會開始不滿,,,對那forum敵對
參與討論既人見到被抵毀者係到反罵...就開始粒粒字咁睇and以自己的想法分析, 再講回去...
直到有人道歉叫停or封post為止, 不斷重復..

所以我覺得友台set左高權限係算係好做法.....起碼可以停止無謂既推測, 同停止對事件緣頭加以討論. 可以比時間事主解決and淡忘. 老實說人地大可以kill左post一了白了.

如果你係lee度既版主....心主面就覺得慘同無辜...又要控制場面又唔可以講出自己言論之餘又要想住友台既面子 (我相信各版主有自己既想法, 不過因為身份唔敢post)
如果你係受害地方的版主...你會開始搜索資料, 問當事人 , 去另一台討論情況如何....研究如何把傷害減最小....封人會有反效果嗎?公道嗎? 最理想的後果嗎? (如果是真的律師信) 要做什麼行動回應才好...

我地做既動作就只有講 , 同食花生, 但係兩台版主既辛苦好多人都唔知....受害方更大壓力...還有需要因為一封"有心人" 做出來的信去再討論下去嗎.... (而家都搞到有人出事...想信"有心人"已經笑到轆地...)

我係兩台都有玩, 個人覺得cgf真係言論上汁得好緊, 不過有人監官就可以保持內容質素同免除事端 , 這就是這裡出post量不夠友台我都會留在這裡看的原因.

版主, 這次事件辛苦啦

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2009 17:18 發表
小弟有一席話想講, 就係其實當大家立場一致時, 由於可能大家位置唔同, 表達方式亦有唔同,

即係過程可能未必係大家預期, 但最重要係結果出左尼之後, 大家睇到都會拍手

我諗各位聰明ge看倌都會明白, 我講緊咩;m ...
我覺得版主你d唔會啦!
要令一個害群之馬不再網上生事!
當然大家立場一致啦!
有什

引用:
原帖由 飛哥仔 於 22-2-2009 19:46 發表

你係觀眾, 有可能..食花生/講感受
如果你對某些人不滿, 見到人地有事...心涼
如果你係被抵毀者, 你會覺得討論緊既人係到講緊自己, 要反敵和保護自己
同上 , 你會開始想會唔會係出post既forum既招式....會開始 ...
請師兄你清楚什

[quote]原帖由 loeouonog 於 22-2-2009 20:01 發表

請師兄你清楚什

引用:
原帖由 飛哥仔 於 22-2-2009 20:24 發表

我唔會再講下去, 這是無止境的問題, (我自己既意見係主post有講, 請溫書)

不過講你足到個abc君搞事....你都做唔到d咩..他另一日可以做bcd君. 比係我既, 我會係網巴搞事, 版主點trace & block...比你知道他真名 ...
如果唔係Olka在+四日後自已主動再挑起依件事, 今次事件就會悄悄地結束 而你亦唔駛寫咁大篇嘢...

但係我絕對唔同意你d睇法.

同埋唔該唔好再用懷疑語氣提封律師信, 想知真定假,問間律師行就知, 而家資訊咁發達, 無嘢可以隱瞞.
1/ 大舰巨砲主義
2/ Train Hard, Fight Easy
3/ 這個世界是沒有免費午餐的...
4/ 活在當下,珍惜眼前人
5/  閒時買來急時用, 急時想買難相逢
6/ 本人之強項: 食同瞓,仲有就係揸流灘..........

引用:
原帖由 thomas93190728 於 22-2-2009 21:12 發表

如果唔係Olka在+四日後自已主動再挑起依件事, 今次事件就會悄悄地結束 而你亦唔駛寫咁大篇嘢...

但係我絕對唔同意你d睇法.

同埋唔該唔好再用懷疑語氣提封律師信, 想知真定假,問間律師行就知, 而 ...
Yes, 是佢挑起依件事在先
P.S.隔離台ヌ有版主唔做

[quote]原帖由 loeouonog 於 22-2-2009 19:55 發表

我覺得版主你d唔會啦!
要令一個害群之馬不再網上生事!
當然大家立場一致啦!
有什
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 B20_hk 於 22-2-2009 21:28 發表

Yes, 是佢挑起依件事在先
P.S.隔離台ヌ有版主唔做
我諗佢只係看破紅塵姐
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2009 22:00 發表

我諗佢只係看破紅塵姐
"玄"

引用:
原帖由 B20_hk 於 22-2-2009 22:01 發表

"玄"
我都覺得好玄

我無懷疑封律師信, 我一直都無覺得lee封係真既, 不過自己唔知所以唔想估估下

發新話題