發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

回復 30# 的帖子

美加d原居民福利超好
個個有一大塊地,仲有政府養

回復 28# 的帖子

講真,北愛問題上面,英軍當年殺左咁多人都仲未認錯

引用:
原帖由 queen 於 28-5-2009 00:56 發表
其實宜家睇返, 我會覺得攪到咁, 主要責任係喺嗰班宜家係美國歎緊世界嘅"學運領袖"身上

喺6月4日前, 政府已經比咗好多"下台階"班學生, 如果當時班"學運領袖"識見好就收, 局面會好唔 ...
當時班學生領袖搞到咁大件事, 如果肯吹雞讓步撤退,

事後佢地都會無咩好結果 ...... 起馬佢地以後係中國, 呢一世都冇運行,

呢D結果班領袖一定知道, 所以局搏, 賭一舖, 最後結果大家都知道嘞

咁當然有班 " 醒目的領袖 " , 早早揾定後路

一將功成 或 失敗 , 都係 萬骨枯 ,

所以跟大隊, 都要唸清楚先

引用:
原帖由 queen 於 28-5-2009 00:56 發表
其實宜家睇返, 我會覺得攪到咁, 主要責任係喺嗰班宜家係美國歎緊世界嘅"學運領袖"身上

喺6月4日前, 政府已經比咗好多"下台階"班學生, 如果當時班"學運領袖"識見好就收, 局面會好唔 ...
. 起碼無64....無64, 中國各方面起碼比宜家進步10年
一定的嗎?如果當年學生冇出來,個結果咪一樣.
如果當年政府無清場,個結果咪又係一樣.
只不過有64,政府清場, 64先俾人睇得重,先睇重佢的問題.

有冇64,中國是否一定會仲好,係冇理據

呢個世界暫時未發明 ..... 早知藥 或 後悔藥

決定要做要搏, 贏輸的結果都要認左佢

引用:
原帖由 vincent199 於 28-5-2009 14:49 發表

. 起碼無64....無64, 中國各方面起碼比宜家進步10年
一定的嗎?如果當年學生冇出來,個結果咪一樣.
如果當年政府無清場,個結果咪又係一樣.
只不過有64,政府清場, 64先俾人睇得重,先睇重佢的問題.

有冇64,中 ...
如果無64,中國唔會比國際封鎖同限制,起碼軍備上可以買到歐美d 架生
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 keane 於 28-5-2009 14:40 發表

當時班學生領袖搞到咁大件事, 如果肯吹雞讓步撤退,

事後佢地都會無咩好結果 ...... 起馬佢地以後係中國, 呢一世都冇運行,

呢D結果班領袖一定知道, 所以局搏, 賭一舖, 最後結果大家都知道嘞   ...
都唔一定,溫家寶做到總理啦

以ms愚見........無論學生動機如何.......政府禆學生揸住条頸........第二個文化大革命.....勝者為王 到時一發不可收拾
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 Boniface 於 28-5-2009 13:13 發表
講真,北愛問題上面,英軍當年殺左咁多人都仲未認錯
講僅六四.........關北愛乜事........
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 Paul 於 28-5-2009 18:04 發表

都唔一定,溫家寶做到總理啦
政權有時要做野, 唔一定要通知電視台或報館.  

講平反..
最少應該都要等胡總落左先..

引用:
原帖由 Boniface 於 28-5-2009 13:08 發表
美加d原居民福利超好
個個有一大塊地,仲有政府養
咁香港ge新界圍村都唔差丫
鵰。豹。狸。獅。狒

同樣地大家有無留意...
係電視機見到坦克車輾過人鏡頭...又見到有人用身體攔住坦克車唔比通過
設身處地諗諗...如果你係坦克車指揮官...接到命令叫你盡快進駐一個位置...又有人擋住你既去路...
停車...叫佢地走....又唔走....重要成班訓係到擋住你....你會點做呢?

引用:
原帖由 jim1224 於 28-5-2009 23:30 發表
同樣地大家有無留意...
係電視機見到坦克車輾過人鏡頭...
呢個未見過
不過新聞影到地下有肉醬狀ge物體

引用:
原帖由 MS 於 28-5-2009 18:39 發表

講僅六四.........關北愛乜事........
有問題咩??

英軍係咪無做過先??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題