發新話題

梁洛施為李澤楷施誕下男嬰

引用:
原帖由 萬寶路 於 7-6-2009 12:15 發表

一個生仔機器,何幸福之有
係你既角度唔係ja....

嫁個有錢人 / 幫個有錢人生仔:
唔憂冇錢洗....唔憂冇得食....
有地位....人地叫你個名起碼有個姐字or嫂字....
得閒買車買樓....拖住廿架林寶堅尼遊街....
幾千幾萬尺既樓有私人游泳池健身室....
得閒坐下私人飛機去旅行....
老公去滾都唔洗憂冇得食....最好老公去滾tim....分佢身家....

嫁個普通人:
供樓搭車食飯都要憂....
冇地位....只係一粒蟻民....
行過地產鋪見到有個單位....指住發白日夢....
幾百尺樓....有廁所....
得閒坐下巴士電車香港一日遊....
老公去滾就poorguy喇....D錢囉哂去果個女人度....拖住個仔女可以搵邊個幫手?

引用:
原帖由 101653 於 7-6-2009 13:13 發表

係你既角度唔係ja....

嫁個有錢人 / 幫個有錢人生仔:
唔憂冇錢洗....唔憂冇得食....
有地位....人地叫你個名起碼有個姐字or嫂字....
得閒買車買樓....拖住廿架林寶堅尼遊街....
幾千幾萬尺既樓有私人游泳 ...
簡簞D講,你是「笑貧不笑娼」嗎?

CGF大部份係普通人!

葡萄心理?

曹生:
引用:
我太太說,我什麼都沒有,只是有錢;而你們什麼都有,只是沒有錢!我一直相信「錢就是一切」,但這一兩年開始覺得不是了。(M:為什麼呢?)有時都唔知賺咁多做乜,以我太太的理論講:第一粒鑽石就話嚇親我;第二粒鑽石,略有驚喜;第三粒,你應酬我嗎?第四粒,我覺得討厭;到第五粒鑽石,喂,搞搞新意思吧。現在班有錢已經多錢到癲癲地亂花錢了。

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 13:17 發表

簡簞D講,你是「笑貧不笑娼」嗎?

CGF大部傷係普通人!
對於我黎講
我覺得果兩位女仕真係好幸福
如果有女人養我過世大把錢我洗又唔係樣衰得去邊
我真係唔介意聽日結婚幫佢生番幾件

衰D講句
窮人有幾多資格出聲
政府又唔係睇你頭
娛樂新聞又唔X關你事
地位都冇個又唔係大把錢
想玩又唔可以玩到盡
想食多少少都要憂冇錢埋單

大部"傷"係普通人
SO?
我講野唔洗睇你頭牙?
發窮惡牙?

哩個POST好酸
delete

引用:
原帖由 101653 於 7-6-2009 13:29 發表

對於我黎講
我覺得果兩位女仕真係好幸福
如果有女人養我過世大把錢我洗又唔係樣衰得去
我真係唔介意聽日結婚幫佢生番幾件

衰D講句
窮人有幾多資格出聲
政府又唔係睇你頭
娛樂新聞又唔X關你事
地位都冇 ...
攞子淇同憂柴憂米無經濟能力女人比, 哽係子淇好好多, 我想講做大富家媳婦唔係你想像中咁好.  初初硬係開心, 名車、遊艇, 大屋、金银珠宝...人人羨慕恭恭敬敬, 見得多, 呢D野變得平常, 生活上你己無乜期望驚喜, 你唔會買新屋與奮, 唔會因換新車而開心, 或去旅行而高興, 因為你想要任何物質生活都有, 一切都係普通野...如果子淇年過五十, 呢D生活絕對好, 廿幾歲後生女困係度生仔揍仔, 無工作,去邊都一大班保標, 想買乜已成屋都係, 每日等老公返來, 日子都幾難過.  

有個富豪女人養起你, 錦衣美食, 靚車名屋比你用, 不過你唔可以溝女, 最好唔好周圍去, 係屋企睇住D仔女, 你去邊最好同老婆一齊, 買乜都得, 一切由老婆作主, 要識做人、睇老爺面色.  Lee D 生活你想要???  除非你現時生活真係好難過.   你想要因為你想有一日分左D身家再復自由身去WET去溝女...

引用:
原帖由 alexl 於 7-6-2009 15:20 發表

攞子淇同憂柴憂米無經濟能力女人比, 哽係子淇好好多, 我想講做大富家媳婦唔係你想像中咁好.  初初硬係開心, 名車、遊艇, 大屋、金银珠宝...人人羨慕恭恭敬敬, 見得多, 呢D野變得平常, 生活上 ...
咁當然
銀人生活都有銀人既痛苦
btw我只係想講佢已經比好多女人幸福好多

引用:
原帖由 101653 於 7-6-2009 16:06 發表

咁當然
銀人生活都有銀人既痛苦
btw我只係想講佢已經比好多女人幸福好多
咁哽係好過好多好多人, 不過佢選擇嫁李生未必係佢想像中甘好, 未必係好選擇, 而家比佢再選擇過, 我睇佢未必嫁李生做富豪太太.
廿幾年以前, 睇載安娜嫁查理C, 童話式婚禮, 少女既夢想, 人人都想載安娜是最最幸福, 點知剛剛相反, 載安娜一D都唔開心, 因而有嚴重抑鬱症, 自殺傾向.  最終佢既結局你知啦

引用:
原帖由 101653 於 7-6-2009 13:29 發表

大部"傷"係普通人
SO?
我講野唔洗睇你頭牙?
發窮惡牙?
大部"都"係普通人
寫錯個字啫!

仲乜無里頭發皮四
乜叫做「發窮惡牙」?

唔通我又要睇你頭呀?
寫句野都唔得呀?

唔該你唔好成日係CGF借D位鬧人!
無人想同你Post War !

致各有立場的版友 :

大家講求自由的同時 , 請記住法國思想家伏爾泰的一句關於自由的說話

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

道理並非要抵毀他人才能獲得

從「餅」兄都借回來的!

係人都知做有錢人好過做窮人!

但D錢是自己合法找回來的才有義意!

像陳X聰,看風水,一個客仔就可袋二十幾億!

負上「太監」及「騙徒」罵名,我就無福消受!

引用:
原帖由 alexl 於 7-6-2009 15:20 發表

攞子淇同憂柴憂米無經濟能力女人比, 哽係子淇好好多, 我想講做大富家媳婦唔係你想像中咁好.  初初硬係開心, 名車、遊艇, 大屋、金银珠宝...人人羨慕恭恭敬敬, 見得多, 呢D野變得平常, 生活上你己無乜期望驚喜, 你唔會買新屋與奮, 唔會因換新車而開心, 或去旅行而高興, 因為你想要任何物質生活都有, 一切都係普通野...如果子淇年過五十, 呢D生活絕對好, 廿幾歲後生女困係度生仔揍仔, 無工作,去邊都一大班保標, 想買乜已成屋都係, 每日等老公返來, 日子都幾難過.  

有個富豪女人養起你, 錦衣美食, 靚車名屋比你用, 不過你唔可以溝女, 最好唔好周圍去, 係屋企睇住D仔女, 你去邊最好同老婆一齊, 買乜都得, 一切由老婆作主, 要識做人、睇老爺面色.  Lee D 生活你想要???  除非你現時生活真係好難過.   你想要因為你想有一日分左D身家再復自由身去WET去溝女...
絕對同意!

話說年幾前,她剛生完第一胎!
係半山寶雲道見到「李生」同「子淇」!
坐在Audi R8 車內,有講有笑都幾幸福!
車牌係「ARRIVED」,可能是送給她的禮物!

祝佢一世都咁幸福啦!

引用:
原帖由 seals 於 7-6-2009 16:49 發表

大部"都"係普通人
寫錯個字啫!

仲乜無里頭發皮四
乜叫做「發窮惡牙」?

唔通我又要睇你頭呀?
寫句野都唔得呀?

唔該你唔好成日係CGF借D位鬧人!
無人想同你Post War !
你咁大個人都唔識感嘆號點用嗎?
我唔知你話CGF大部都係普通人咩意思wo
點解又要加個感嘆號係後面呢?

由頭都尾都冇發脾氣
如果發脾氣就唔係用咁既語氣同你條謬利講野啦
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -30 2.帶侮辱/挑釁性字句 7-6-2009 19:25
  • gtoray 金錢 -30 2.帶侮辱/挑釁性字句 7-6-2009 19:25

唔好同人地嘈啦

發新話題