發新話題

新開個間野

引用:
原帖由 mkmonkey 於 7-11-2010 16:48 發表
佢o個到有乜野 Oakley 係唔賣比平民,而佢又合法入到貨既呢?小弟都好想知到下 ...
Oakley係香港.....有咩唔合法?

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:26 發表
如果係槍街內街新開果間

係唔洗用乜證物證,態度仲好好!
話要乜證物證既說法,係流既
睇黎真係太耐無行槍街
我仲未知你地講邊間

引用:
原帖由 seamoncheng 於 7-11-2010 23:27 發表

睇黎真係太耐無行槍街
我仲未知你地講邊間
仁安大廈?廣華街?
我都想知呀

行過1次,好多BLACKHAWK野賣
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:27 發表

Oakley係香港.....有咩唔合法?
佢唔賣都大把地方入貨啦

間野有冇Oakley軍boot賣?
如果有就要搵日去睇下

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 23:26 發表
如果係槍街內街新開果間

係唔洗用乜證物證,態度仲好好!
話要乜證物證既說法,係流既
唉…..
其實掉返轉我都可以同你講呢句喎” 唔好意思...始終你太新,真係好難信你”
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢重要話咩呀法例規定唔可以咁裝咩? 有些人做咗大俠就要型足一世, 但係呢個大俠”雞巴男”都係CGF的老街坊出post率及威望分多過好多高人但……咁又如何呢? 咪又係經常老點其他街坊報錯料, 重要唔好提醒佢喎, 唔係佢以為你對佢玩針對, 師兄以上事件係小弟一時有感而發, 呢個世界冇絕對嘅, 小弟相信師兄你可能去查證過間店是否有證先俾買, 相信店內店員得知佢間店已經俾人開post後已改口風, 但係確是曾經發生此事因為小弟當日入店時確聽到以上店員及客人對話確實問客人”取証睇屋企超” 朋友重以為店員問佢有冇會員咭, 所以一睇到師兄你成個 ”流言終結者” 嘅姿態出現話呢單嘢 “係流既” 重要又紅又大字, 小弟覺得有感而發才出此post並非針對而文內如有得罪之處請見諒.

另外大俠”雞巴男”一事, 大家勿要對號入座小弟只係順手借來舉例而已並無惡意但絕非虛構

引用:
原帖由 Smartone 於 8-11-2010 23:41 發表

唉…..
其實掉返轉我都可以同你講呢句喎” 唔好意思...始終你太新,真係好難信你”
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢 ...
smartone師兄,未知你係唔係講緊新開左六日左右,位於"戰四"對面果間舖頭呢?如果係的話,小弟忍唔住要係呢度提醒你一句,如果你認為人地睇到post會改口風,你就唔對喇

是咁的:
皆因小弟今晚同一位朋友落去行下散下心,見到呢間野新開又咁整潔,所以就貢入去睇下d oakley超,見到一副幾好樣,都未話試戴,只係問下幾錢遮,個哥哥仔(拿,人家就真係好有禮貌既,不錯不錯)就一面抱歉咁話"唔好意思呀先生,其實我地當初代理oakley貨物時,已經簽左約只能賣比有軍人證/警察證人仕,其他人仕我地唔賣得架,真係唔好意思呀"
咁我朋友就問"下???咁呢副(指住另一副幼框似行街款)擺明係行街用既賣唔賣得呀?"
哥哥仔就話"都係唔得呀,真係唔好意思,我地oakley聯絡人就企左係後面呀,你自己睇下(指向店內一位講英語既女性)"
我就問"咁係唔係你地所有貨都要證件先賣得呢"
哥哥仔就話"咁又唔係,只係oakley野遮,其他包括刀,衫褲,槍盒呀所有野都可以賣架"
我想搞清楚所以我就追問"咁即係所有oakley野都要有證先買得,其他野都唔使??"
哥哥仔就話"係呀,請隨便睇丫,睇岩衫褲可以試添喎"

成件事就係咁了,真是非常有禮貌的哥哥仔,值得大讚!
不過呢間店舖有d野要有證先買得,係完完全全係真人真事黎既!

強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

回覆 38# 的帖子

下....

引用:
原帖由 Smartone 於 8-11-2010 23:41 發表

唉…..
第一相信與否唔係 = account用得耐信用度就會高, 小弟見過有位CGF大俠 ”雞巴男”裝錯件parts都要企到硬一硬, 人地提佢, 佢 ...
因為小弟第一次入去,都冇立即問我有冇證
但見第一樓講野又似是非是(因為1樓講到好似全部貨都係要證咁,我就歸納左去睇)
然後我去買野都冇叫我拎證
都係一句啦,一個人越活躍,可信性越高(咁呢個世界一定有個別例子既,英文老師都可以教錯讀音)
所以打呢句,如有得罪敬請原諒

以及,我果句
"始終你太新,真係好難信你
同埋諗一諗....香港鬼有人用M92F,P226咁堅既槍(我指真槍)"
係有關連的
如果有證既,又點會用到呢d槍既手槍套?
冇人用,又點會有人買?入咁多貨倒自己米?<~~~~~~果陣時我既思考方式,所以我先有半信半疑既態度

btw,可能我真係好流言終結者,因為我睇呢個post第一印象係"買乜都要證?唔係呀化)
FNP90xvhk師兄既情況比我更清楚,因為佢睇既野比小弟更全面(果陣時我只打算買自己急用既野,冇諗過行街街)

引用:
原帖由 wonglk 於 9-11-2010 00:13 發表

因為小弟第一次入去,都冇立即問我有冇證
但見第一樓講野又似是非是(因為1樓講到好似全部貨都係要證咁,我就歸納左去睇)
然後我去買野都冇叫我拎證
都係一句啦,一個人越活躍,可信性越高(咁呢個世界一定有個別例子 ...
我有個朋友個仔非常/異常咁活躍, 活躍到四維彈, 應該/聽聞/[路邊社]都會幾信得過, 咁我諗我下次見到佢, 都問下佢下期開邊六個數...
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

引用:
原帖由 伯言 於 9-11-2010 00:24 發表

我有個朋友個仔非常/異常咁活躍, 活躍到四維彈, 應該/聽聞/[路邊社]都會幾信得過, 咁我諗我下次見到佢, 都問下佢下期開邊六個數...
姐係你睇到既活躍只係包含行動
OK,你都想抽多下水話我錯姐
好,我錯,唔該晒

BTW,開6個數關呢個POST咩事?同埋我解話又關你事?

請勿 post war
謝謝

喂!各位師兄,真系Sorry,我講野講D唔講D引起小誤會真系唔好意思,不過e家都叫做搞清楚只系某貨品要證,and 我都好認同各位既師兄論點,其實都冇乜衝突,都系有建設性既討論ja
Anyway, thx a lot.
仲有,間野真系幾好禮貌(非廣告)

我前日入去睇都冇問我出證
但係…oakley所以都唔買得?
咁搞笑?

發新話題