發新話題

神舟插天宮

引用:
原帖由 samsamyu 於 18-6-2012 20:42 發表
地球有引力..有氣壓,但太空無,所以唔會比太空"抽乾"
錯誤Concept

流體永遠由高流向低壓
但由於地心吸力(萬有引力)所以吸住左d氣體

有女太空人一齊!男既點打飛機!

引用:
原帖由 061084 於 18-6-2012 21:45 發表

邊個話要放佢地出機?
飛機E個時候開艙真係會解體!
其實佢係機艙裡面冇晒D座位,好似之前有位C兄話架機會升到最高點跟住飛機下降,之後上升到最高點,(E個時候機艙會開始冇重,D訓練員可以係E短短1分鐘學習「漂浮」 ...
可口可樂廣告都有用過架機

引用:
原帖由 一舊水 於 18/6/2012 09:57 PM 發表

可口可樂廣告都有用過架機
冇錯!

↓↓↓有片有真相!
http://www.nasa.gov/multimedia/videogallery/index.html?media_id=65696581

唔知劉洋除左件太空衣
對乳房會唔會向下垂呢.....定會變左牛屎波架

引用:
原帖由 rho837 於 18-6-2012 21:53 發表
顏之一發........浮精

061084 & $100

明白了

呢個壇既風氣開始變...
放下屠刀阿..

引用:
原帖由 MinG325 於 2012-6-18 23:26 發表
唔知劉洋除左件太空衣
對乳房會唔會向下垂呢.....定會變左牛屎波架
起太空, 邊個方向先係下面.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 於 19-6-2012 00:11 發表

起太空, 邊個方向先係下面.
以地表面為下面

引用:
原帖由 tango1997 於 2012-6-18 23:56 發表

顏之一發........浮精
無限射程喎.

美國太空人上太空有槍..........唔知中國有無?

唔好話水槍

引用:
原帖由 rho837 於 18-6-2012 21:53 發表
夾埋間碟衛星射死光穿大氣層打飛機籮

引用:
原帖由 tango1997 於 2012-6-19 00:20 發表
美國太空人上太空有槍..........唔知中國有無?

唔好話水槍
可能有帶蝗蟲.

引用:
原帖由 一舊水 於 17-6-2012 15:18 發表

典會係Free fall
從頭到尾太空船都係做緊Circular motion, 距離不變

冇錯飛船係做緊圓周運動,人feel到重力係因為有向下既重力加速度,當人係一部斷纜電梯入邊free fall果一刻就係失重,
試想像呢部free fall緊既電梯連人係以秒速7.98公里係百幾公里既上空進行你既Circular motion
咁佢地依舊係free fall緊但係足夠既速度令電梯連入邊(失重狀態)既人一同進行圓周運動(進入軌道)
直至呢部電梯失去圍持Circular motion既速度,咁佢地今次就真係連人帶電梯free fall直到墜地

http://en.wikipedia.org/wiki/Weightlessness

發新話題