發新話題

[認真] 軍醫叔幾拾歳人回歸自然之: 露營好去處一問

引用:
原帖由 gtoray 於 28-6-2012 21:20 發表
唔知大家知唔知
其實屯門蝴蝶灣公園入面都有個camp site
唔係掛....咁近民居, 露咩鬼野營...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 gtoray 於 28-6-2012 21:20 發表
唔知大家知唔知
其實屯門蝴蝶灣公園入面都有個camp site
下? 講真架?
係邊到?_?

引用:
原帖由 ea4101 於 28-6-2012 20:56 發表
貝澳係已經俾蝗蟲入侵
我上兩個星期行80K 有晚訓貝澳係有大概2-3個營係唔會動既長居
另外有3-4個係蝗蟲營 佢地仲用大陸名牌牧高笛嫁

P.S. 好彩果日係落狗屎 如果唔係3點後唔使旨意有營位
自由行唔租酒店?!

引用:
原帖由 一舊水 於 29-6-2012 14:42 發表

自由行唔租酒店?!
個度環境設施真是好好呀! 仲唔洗錢!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

離島既海灘都好似唔錯
無食水無電 但有廁所同鹹水
夠曬wild 又可以隨時游水
但要自己帶好多supply 沖涼稍為麻煩 用鹹水
或自帶食水抹身

分流都好靚!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tf141 於 29-6-2012 14:40 發表

下? 講真架?
係邊到?_?
同貝澳差唔多

引用:
原帖由 gtoray 於 29-6-2012 19:05 發表

同貝澳差唔多
去咁多次都竟然見唔到

呢個真係正喎!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2012-6-29 14:00 發表

唔係掛....咁近民居, 露咩鬼野營...
離家出走用.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 T-800 於 27-6-2012 11:23 PM 發表
話説軍醫叔幾拾歳人想話回歸自然,因已有幾拾年無在香港露營,請問各巴打有無本港露營好去處呢.....求請比D意見一齊討論下.....THANK YOU VERY MUCH!

HAPPY SHOOTING!
軍醫兄會否帶枝珍藏去射吓靶,玩一下 ?

引用:
原帖由 33tt 於 29-6-2012 22:35 發表

軍醫兄會否帶枝珍藏去射吓靶,玩一下 ?
下.....吾好la....掛 ,不過其他合法防身自衛野就梗要有既...

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

題外話,不知軍醫兄或其他師兄有沒有印像,約二十年前,有一位槍痴師兄去大嶼山露營,仲帶了枝真鐵.22 掌心雷去練靶,但人算不如天算,被一位外籍人事撞破 ( 因槍聲), 最後被報警拘捕 !

引用:
原帖由 33tt 於 1-7-2012 04:35 發表
題外話,不知軍醫兄或其他師兄有沒有印像,約二十年前,有一位槍痴師兄去大嶼山露營,仲帶了枝真鐵.22 掌心雷去練靶,但人算不如天算,被一位外籍人事撞破 ( 因槍聲), 最後被報警拘捕 !
帶埋出街都算, 重要射
果時槍械法例咁鬆既, 定係非法擁有
引用:
原帖由 T-800 於 29-6-2012 23:12 發表

下.....吾好la....掛 ,不過其他合法防身自衛野就梗要有既...

happy shooting!
萬用刀/小刀?

有D營地係郊野公園入面
而郊野公園唔俾拎槍(真鐵同氣槍都係)

刀仔就無問題
我上次去貝澳(無過夜,只係BBQ)
帶左把刀峰四寸長既刀
都無問題~

發新話題