發新話題

政治題,不喜勿入 - 民陣話CY講大話,欺騙香港市民要下台,咁....

四十萬都係自慰數字而已

引用:
原帖由 gtoray 於 2-7-2012 22:25 發表

你想見公安,返大陸ok?
你地再玩野! 公安升呢變城管!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

其實“數字“只是政棍們(不論建制還是泛民)表現自己“存在“的技倆。

引用:
原帖由 gtoray 於 2-7-2012 22:30 發表
四十萬都係自慰數字而已
有 其他訴求, 其他請願 架喔

老老實實 ..... 數還數, 路還路, 點會入晒佢條數架 ???

唔知唔覺, 俾佢側側脖添,

總之呢條數好亂呀

呀公明既!呢度一曰唔推兩個三!港人都係河蟹!一推啲話就真係四五十萬人出街!到時河蟹變打㴬纙蟹就大鑊!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-7-2012 22:25 發表

有d又真係不當既
自64Tee男後,大聲向老胡提問都可以比人的去問話
*錦可能記者又講d唔講d, 可能出言過激或表現出不當意圖而自己唔寫埋出新聞*
但只從大聲提問黎講, 唔覺得構成咩威脅要被問話, 現代邊會有獅吼功

引用:
原帖由 一舊水 於 2-7-2012 23:52 發表

有d又真係不當既
自64Tee男後,大聲向老胡提問都可以比人的去問話
*錦可能記者又講d唔講d, 可能出言過激或表現出不當意圖而自己唔寫埋出新聞*
但只從大聲提問黎講, 唔覺得構成咩威脅要被問話, 現代邊會有獅 ...
呢D 9成係個警察自己叻唔切啦......佢可能.....從此前途似咁啦

四十萬人...

那天我有事不能去, 但我不支持CY, 認同遊行者訴求, 咁點計?
多少人上街, 和CY有冇講大話有甚麼關係? 為甚麼怕遊行人數多少?

其實胡主席, 比得記者入去就預左點答, 警方有資格為主席過濾問題嗎?
現在累主席在國際傳媒前出醜, 以下犯上, 不怕斬頭 ?

引用:

呀公...你呢句真係笑到我拍爛個鍵盤

http://hk.news.yahoo.com/blogs/s ... A4%BA%E5%BC%B1.html

^- 似返d樣既社評
引用:
不滿警察限制遊行,卻偏偏仍要向警察報數,按照警方的指示行動。等如不滿中共逼死李旺陽,卻偏偏要向共產黨請求調查。 同理,警察封路,大家就央求他們開路,卻不會留在原地,靜坐不走。為何求他們開路?大家靜坐,警察開路也來不及。這叫做不合作主義。你與暴政的執行者合作,還搞什麼示威遊行?

引用:
原帖由 一舊水 於 3-7-2012 13:46 發表
http://hk.news.yahoo.com/blogs/s ... A4%BA%E5%BC%B1.html

^- 似返d樣既社評
這就是他們最近常做的奇怪“自臭“行為。

香港遊行幾和平
佔領華爾街果d先叫示威

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-7-3 13:46 發表

^- 似返d樣既社評
呢d咪就係果d 煽動搞事既粉人囉.

UNDER DEVELOPING

發新話題