發新話題

你餓唔餓?

仲有媽咪麵

芥子/幻奶咀糖都幾好味, 細個好鍾意
你的日子如何,你的力量也必如何

從來雪條唔會買孖條(同喜歡既女同學例外):XXX 。。。實比人騎劫x!! 。。。唔係比同學搶半邊就係遭遇家姐既毒手

引用:
原帖由 rho837 於 31-10-2012 00:38 發表

真正密芽糖以經冇啦!現在食過啲係粟膠!

果然同我地同期!
禾係後期嫁。。。。

引用:
原帖由 33tt 於 31-10-2012 01:20 發表
tango 兄,你這些零食中,當時最便宜的應該係"三粒糖" 和 "紋身吹波膠", 當年沒太多零用錢,記得樽裝汽水是有 "按樽錢"的, 如果在街上拾獲汽水樽,便會立即拿去士多換這兩樣東西吃,很珍惜的, 很懷念那些情懷,年輕 ...
三粒糖真係抵食夾大件 。。。而乖乖算係頂級野。。。。當年每包乖乖裡刀有小玩具。。。。食完上堂玩暗器互射。。。。
按樽長期刀有。。。。由幼稚園飲鮮奶到現在七仔買熱維他奶刀有

引用:
原帖由 pursuer 於 31-10-2012 06:50 發表

有!!我以前重想試下雙頭製作,不過唔夠朱古力
我未玩過呀

引用:
原帖由 tango1997 於 31-10-2012 02:09 發表

係呀係呀 。。。。最好食就係粒花。。。阿媽啤住就成粒食。。。阿媽行轉背就淨食粒花。。。。下邊粒餅就掉鬼左佢。。。。得罪講句。。。粒餅無乜味。。。。溝淡左粒花
唔知係咪因為咁,所以近期的花占餅的“花占“甜到死… 你唔連餅食的話,會很難頂…

引用:
原帖由 WAIKO01 於 31-10-2012 14:27 發表

唔知係咪因為咁,所以近期的花占餅的“花占“甜到死… 你唔連餅食的話,會很難頂…
唔知呀。。。。禾矛食幾廿年。。。。對上係四年幾前禾個仔樽花塔餅。。。。知到生積食。。。。所以無偷食

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-10-2012 12:25 發表
芥子/幻奶咀糖都幾好味, 細個好鍾意
奶咀糖還好。。。。嘉頓D波版糖食成個禮拜呀。。。有時食食吓擺理唔記得。。。食三個禮拜呀

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 23:35 發表
整多罐"克力架".......其他牌子食唔番呢隻味.......最正係罐底D餅乾碎.....要用鐵匙羹仔泥享受
克力架浸甜奶水!

引用:
原帖由 mujiadam 於 31-10-2012 16:23 發表

克力架浸甜奶水!
練奶重要溝水

引用:
原帖由 mujiadam 於 31-10-2012 16:23 發表

克力架浸甜奶水!
甜奶水
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

在我的年代不是叫了結糖的,叫"連結糖",糖是長方形一塊的,裡面沒有花生,而且整塊糖一半是朱古力味,一半是云利拿味的。不知有沒有師兄吃過 ?
引用:
原帖由 hang2 於 30-10-2012 11:12 PM 發表
點解無了結糖

咸奶水更好 !!! 我也是喜歡咸的 !!! 哈哈哈哈哈哈 !!!!!
引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 31-10-2012 05:13 PM 發表

甜奶水

呢隻野重有無?

史蜜夫糖果廠有限公司 -  香港
成立年份:1961
業務性質:製造商
主要出口市場:香港
產品/服務範圍:糖果

發新話題