發新話題

原來之前係差館涉嫌強姦人果個警察...

引用:
原帖由 gtoray 於 2-12-2008 23:55 發表

如果真係咁簡單
叫d神父修女去叫佢地轉會就得啦
或者咁講呀,,
在下咩人都唔係,,咩人都唔識,,點解在下又會知道佢地幾無惡不作呢??
delete

引用:
原帖由 RMP 於 2-12-2008 23:53 發表
呢絛友係活該的,但嗰位師兄講到要其他二萬幾差人要同佢陪葬咁....

看來你是二萬幾分之一
不過樹大有枯枝...
差人都係人也會犯錯
只不過佢是執法者

回復 38# 的帖子

佢自己都PG咗,唔怕講喎,不過唔好拉其他人落水嘛

回復 34# 的帖子

新聞只睇一份都會被人昆

真與假要自行判斷

【新報記者陳永發報道】旺角警署內發生駭人聽聞的強姦案。一名色膽包天的刑事偵緝隊探員,涉嫌在本周一深夜誘騙一名少女返警署施暴。該探員昨日獲知東窗事發不知所措而失更,及後終自行返警署協助調查,終被落案控以一項強姦罪,今天在九龍城裁判法院提堂。
涉嫌在警署內強姦少女的男子姓梁(29歲),為旺角警署刑事偵緝隊探員,任職警隊近10年,已離婚。據悉,一名任職娛樂場所、樣貌娟好的19歲少女,早前因一宗盜竊案到旺角警署報案,而梁剛巧當值而認識女事主。由於兩人頗投契,故自此私底下多次約會。及至本周一(24日)晚上,兩人再相約到旺角警署附近一間酒吧飲酒消遣。在酒酣耳熱之餘,於深夜有人建議同返旺角警署休息,帶有醉意的女事主隨梁同往警署後,被帶到4樓的證人室,滿身酒氣的男女事主並在室內發生性行為。

涉案探員返警署助查

據悉,兩人完事後,女事主離去返回寓所,但因徹夜沒有回家,被男友追問其去向,終和盤托出,稱遭一名探員施暴,與男友商量後決定到新界區一間警署報案。警方接報後高度重視,西九龍重案組探員奉命接辦此案,為免打草驚蛇,沒有接觸涉案探員,先掩至旺角警署證人室的案發現場蒐證。
不過,涉案探員終警覺東窗事發,在驚惶失措下將佩槍留在警署後不知所終。由於他本應在警署當值,故上級以因他失更而在警察電台通令找尋其下落。梁可能自知總要面對事件,於昨午已自行返回警署協助調查。稍後,他被落案控以一項強姦罪,今天將在九龍城裁判法院提堂。

http://www.hkdailynews.com.hk/news.php?id=14789
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 derek_lok 於 2-12-2008 23:56 發表

或者咁講呀,,
在下咩人都唔係,,咩人都唔識,,點解在下又會知道佢地幾無惡不作呢??
不如你講下幾無惡不作啦

引用:
原帖由 gtoray 於 2-12-2008 23:59 發表

不如你講下幾無惡不作啦
有意思嘛?
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 3-12-2008 00:01 發表

有意思嘛?
哦....咁...冇o野喇
多謝你ge回覆...

引用:
原帖由 gtoray 於 3-12-2008 00:05 發表

哦....咁...冇o野喇
多謝你ge回覆...
大佬G~
我相信我唔係第一個係度討論香港警察負面形象既用戶,,
據我所知,,此論壇亦有甚多警務人員既朋友,,但我發覺每一次當有用戶討論香港警察負面形象時候,,先會有一論罵戰,,而再被扣上"反警"既帽子,,
試問於咁大壓力既情況下,,列舉例子有何用處呢??

再者, 無聊的話可翻看我過往關於香港警察既討論內容,,我絕對唔係盲目反警,,
我亦強調好多次,,在下相信香港仍有小部份既好警察,,我發誓,,至少我見過
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 3-12-2008 00:17 發表

大佬G~
我相信我唔係第一個係度討論香港警察負面形象既用戶,,
據我所知,,此論壇亦有甚多警務人員既朋友,,但我發覺每一次當有用戶討論香港警察負面形象時候,,先會有一論罵戰,,而再被扣上"反警"既帽子,,
試問於 ...
嗯, 了解~

引用:
原帖由 gtoray 於 3-12-2008 00:24 發表

嗯, 了解~
無話可說
delete

開topic果陣我都唔想叫佢做"警察"

引用:
原帖由 derek_lok 於 3-12-2008 00:25 發表

無話可說
真心ga....

引用:
原帖由 gtoray 於 3-12-2008 00:33 發表

真心ga....
當然....在下真心的無話可說
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 2-12-2008 23:14 發表

咁未係囉,,其身不正
執法同犯法都分唔到啦
在市民角度,當然要有禮文明

但個人覺得,做反黑點都會有少少"以暴易暴"feel

有禮文明...............

發新話題