發新話題

依個世界D新手真係得意

我係超新手...想用新手的角度講幾句

其實樓主所講的事, 同係咪新手的關係不太大...
反而要focus的係, 某一個年齡層的人,
特別冇左一份對別人的尊重, 呢個係態度同個人修為的問題 =[

點樣去令wargame 呢樣野繼續發展, 其實可以講得上係需要佢地呢個年齡層的人去接力
點樣令佢地明白要尊重自己和別人, 才是王道

p.s. 其實有咩方法可以更認識大家?
見之前有師兄出post 同大家say hello...
我唔想騎劫佢個post, 又唔想俾大家一種"係咁有人出新手post"的感覺...
點都好, 各位多多指教

引用:
原帖由 westdog 於 12-5-2009 23:19 發表

咁你就要轉會啦~我個團契都有隊槍隊~
師兄教會係咩區?

引用:
原帖由 Ar_Ming 於 13-5-2009 00:01 發表
我唔想騎劫佢個post, 又唔想俾大家一種"係咁有人出新手post"的感覺...
點都好, 各位多多指教
多d參予討論區ge討論
如果係想更認識大家, 最好ge地方當然係吹水廣場~

引用:
原帖由 lahc 於 13-5-2009 17:13 發表

師兄教會係咩區?
九龍城區~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 westdog 於 13-5-2009 17:17 發表

九龍城區~
PM個地址同返咩時間OK?
之前返開的教會,因為我搬左屋,太遠.已經無返

引用:
原帖由 Ar_Ming 於 13-5-2009 00:01 發表
點都好, 各位多多指教  
首先歡迎你先~

其實開一個新丁報到post係無問題,最大問題係有好多新手成日諗到d問題就會post上來問,但係明明呢到有好多資料可以睇到,但係都無自己搵過就開post,仲有就係唔好理新唔新手,問人問題或者同人溝通都要有基本禮貌,只係現在多左好多無禮貌的年青人...
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:28 發表

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
仲有
km 衝鋒槍 - mp5
雙槍 槍神.40 - Beretta Elite
228 緊緻型 - p228
ES C90 - p90

學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 13-5-2009 17:28 發表

仲有km 衝鋒槍 - mp5
其實我最常聽到都係;
輕機槍 = mp5...
重機槍 = m249 or m60...

引用:
原帖由 westdog 於 13-5-2009 17:32 發表

其實我最常聽到都係;
輕機槍 = mp5...
重機槍 = m249 or m60...
仲有果D乜Q野重狙連狙cybershortgun單散連散銀雞黑星…

引用:
原帖由 RYODLi 於 9-5-2009 23:01 發表

師兄你呢個情況令我諗起問港女去邊度食飯…
  give me five

回復 54# 的帖子

仲有如果步槍裝左彈箱/鼓,D人就會當係重機

例:我上次打game,有個和我年几相約的年輕人走埋黎同我講,你把重機買左几$ ??(我把G36C只係問人借裝左game友個彈鼓和自已裝左支棍仔)
        我唔知點應佢好,之後講左句:「呢把係步槍黎」
陰晴不定,本是人性。

引用:
原帖由 tinyau1134 於 13-5-2009 17:28 發表

仲有
km 衝鋒槍 - mp5
雙槍 槍神.40 - Beretta Elite
228 緊緻型 - p228
ES C90 - p90
我見過咁cso論壇仲勁
1.卡賓(M4啦)
2.5.56(好似係指famas)
3.強化版(真係解讀唔到...)
仲有D唔記得
同埋你唔記得加埋"夜鷹"啊

我記得當年細個果陣都比CS1.5洗左腦,銀雞,cyber,重機等名詞充滿係個腦度,
自從f.1真正研究槍同wargame真係覺得自己以前好白痴
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍
我認為,作為一個新手(什至係一個人),對人一定要有禮貌同要衷心去學習,去研究,咁先成事架嘛...

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 18:43 發表
我記得當年細個果陣都比CS1.5洗左腦,銀雞,cyber,重機等名詞充滿係個腦度,
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍 ...
我都比cs洗過腦
好彩玩hp果陣已經有研究槍同wargame,否則......

引用:
原帖由 skydogdog 於 13-5-2009 18:43 發表
不過宜家d新手唔識槍名都唔太可以怪佢,不過冇禮貌同以為自己岩曬果d就真係不能容忍 ...
同意...
這個不是wargame的問題,不是online game的問題,
是現今青少年的問題。

話說這個問題不簡單呢= =

發新話題