58 1234
發新話題

RC truck一問

引用:
原帖由 Boniface 於 10-3-2010 16:26 發表
但真幾好玩
砌個下己經十足挑戰性
普通一部拖頭拖貨櫃無乜特別
而家都無乜人識改拖架 , 尤其係工程用既款式 , 小之又小

個個見人有巴士 , 就一窩蜂整巴士 , 但又雷聲大雨點小 , 整到不倫不類

引用:
原帖由 odaan 於 10-3-2010 16:51 發表

http://i107.photobucket.com/albums/m285/ ...
單神我想問問 貨車波箱 果3個波段 O既齒比分別係幾多?

回覆 46# 的帖子

還要搞咁多機械野....
睇到....
個幾條吹水友,講就天下無敵......

架車總算差唔多....
差鋪線同噴油
單單,唔知點解架車行轉上三波變左空波....

影幾張相睇下啦~

整好先啦...

引用:
原帖由 車厘子 於 10-3-2010 20:38 發表
我想問問 貨車波箱 果3個波段 O既齒比分別係幾多?
一波 1 : 32.49
二波 1 : 17.66
三波 1 : 10.66

引用:
原帖由 Boniface 於 11-3-2010 03:41 發表
還要搞咁多機械野....
睇到....
個幾條吹水友,講就天下無敵......
個個都 "想" 整 , 天花龍鳳
問題一個接一個 , 總之就係想你餵佢
最後整埋 D 野不知所謂
莫講話機械零件 , 連外殼都唔肯花 D 心機 , 淨係識得玩

引用:
原帖由 Boniface 於 12-3-2010 02:21 發表
架車總算差唔多....
差鋪線同噴油
單單,唔知點解架車行轉上三波變左空波....
servo 向後行程唔夠 , 試下將轉波 servo 微調少少
如果轉到三波 , 但一波又空轉 , 即係唔夠行程 , 轉波 servo 舊野有得較長短

引用:
原帖由 odaan 於 10-3-2010 16:51 發表

http://i107.photobucket.com/albums/m285/ ...
真係整4擔勾斗?!咁我又真係想睇下!
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 54# 的帖子

竟然因為呢個原因
而家行到後了

而家有個問題出現了
第三個servo咪用黎甩櫃既
但圖又無教點搞,我連一件類似個樣野既parts都搵唔到

單單,有無相睇下你係點收線架。。。

58 1234
發新話題