發新話題

[認真] 南丫島撞船事故

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:27 發表

其實個船長都有錯,眼見比你撞架船沉緊,就咪鬼聽人講,留係現場,你架船未沉,但佢就沉緊,又唔見條友叫人落去檢查! 你架船D救生設備一定好過港燈船,點解唔掉D救生設備落去比人用?
你又知D咩野呢?

已閱

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:04 發表
小弟係到想,點解撞人船嗰個船長可以咁冷血,撞完人走左去,吾係應該停船返去救人咩,你架船又唔系要沉,係人都知你甘快炒埋去就一定有事la.佢今次死硬,搞出八條人命,重要係至少八人,你呢個船長同D船員真係個個白痴 ...
港九渡輪幾+年來每日幾十班船永遠行同一航線, 相反港燈船係呢一日特別租給員工去睇煙花.
而你乜都未知就一定要先判人有罪. JSTFU.

引用:
原帖由 seamoncheng 於 2-10-2012 01:28 AM 發表

你又知D咩野呢?
小弟兩種船都坐過,印象中被撞船種只有救生衣同水抱,而雙體船印象中好似有埋吹氣救生船,而且全部救生衣同水抱都較新淨

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:27 發表

其實個船長都有錯,眼見比你撞架船沉緊,就咪鬼聽人講,留係現場,你架船未沉,但佢就沉緊,又唔見條友叫人落去檢查損毀情況! 你架船D救生設備一定好過港燈船,點解唔掉D救生設備落去比人用?
唔響現場既人真係冇咩資格批評邊個o岩邊個錯,何況而家仲未搵返全部人

引用:

其實個船長都有錯,眼見比你撞架船沉緊,就咪鬼聽人講,留係現場,你架船未沉,但佢就沉緊,又唔見條友叫人落去檢查損毀情況! 你架船D救生設備一定好過港燈船,點解唔掉D救生設備落去比人用?
鍵盤英雄同事後孔明係好容易做

引用:
原帖由 loveless 於 2-10-2012 01:42 AM 發表

港九渡輪幾+年來每日幾十班船永遠行同一航線, 相反港燈船係呢一日特別租給員工去睇煙花.
而你乜都未知就一定要先判人有罪. JSTFU.
港燈船係港燈所擁有

引用:

唔知整件事唔係當事人都可以吹到似層層
生果唔叫你做記者真係浪費
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:42 發表

小弟兩種船都坐過,印象中被撞船種只有救生衣同水抱,而雙體船印象中好似有埋吹氣救生船,而且全部救生衣同水抱都較新淨
死傷人數眾多似乎同救生設備無直接關係
而且消息指船上有足夠救生衣
意外發生突然,下沈迅速,比你有火箭都未必有用

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:44 發表

港燈船係港燈所擁有
we don't need you to yap about.
we don't need you to lay blames.
and we certainly don't need you to judge.
if you have so much time doing nothing remotely constructive why don't you just say a prayer for the victims, quietly?

引用:
原帖由 Vindicator 於 2-10-2012 01:49 發表

個like制呢?

引用:
原帖由 Vindicator 於 2-10-2012 01:49 AM 發表

小弟只係從外行人發表自己的意見... 有怪莫怪

引用:
原帖由 sunny2014 於 2-10-2012 01:52 發表

個like制呢?

like制

09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 2-10-2012 01:53 發表

小弟只係從外行人發表自己的意見... 有怪莫怪
知自己係外行人咪好,可以STFU未?

引用:
原帖由 enochtam2 於 2-10-2012 00:42 發表

block左佢只係唔俾回呢個post得唔得?
乾手淨腳BAN左佢

發新話題