71 12345
發新話題

上 水 破 軍 火 庫 , 原 來 係 仿 真 槍 . . . .

wow i like it

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-11-2010 13:45 發表

pump action+大大個彈匣, 明明就係maruzen果種四不像
九成係過JJ/"check到"過JJ 咪話係真槍攞彩
蘋果日報條片講,唔係我講

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-11-2010 13:45 發表

pump action+大大個彈匣, 明明就係maruzen果種四不像
似係大陸d土炮 shotgun woo~

請問咩叫 「check到過JJ 咪話係真槍玀彩」?  

[quote]原帖由 F_Fillet 於 5-11-2010 13:45 發表

九成係過JJ/"check到"過JJ 咪話係真槍

引用:

係香港,過兩J已經視為真槍論
咁又同攞彩有何關係?

其實可唔可以 full gear行街

引用:
原帖由 wonglk 於 7-11-2010 01:35 發表

係香港,過兩J已經視為真槍論
咁又同攞彩有何關係?
唔關攞唔攞彩事既
係有d誤導成份咁姐
不過我覺得係生果報搞錯既機會比較大

引用:
原帖由 F_Fillet 於 7-11-2010 03:19 發表
呢個"真槍"梗係講用實彈既真槍
"破獲真槍"同"破獲過2j既玩具槍"
邊個啱d呢? 又邊個好聽d呢?
你理解係咁姐
但警察做野梗係用返法律上既理解同定義啦

引用:
原帖由 F_Fillet 於 7-11-2010 03:19 發表
呢個"真槍"梗係講用實彈既真槍
"破獲真槍"同"破獲過2j既玩具槍"
邊個啱d呢? 又邊個好聽d呢?
香港法例係咁樣詮釋
唔到我地呢D平民講邊個岩D

71 12345
發新話題