發新話題

男子在富昌邨疑抹槍走火腳傷

引用:
原帖由 Paul 於 16-4-2011 19:34 發表
.22 大過D  6mm豆少少, 過千粒子彈我估可能只係一箱仔今大
.22LR確係好細粒係一箱仔咁大,但都大過6mm BB豆好多架........因為有彈殼,兩者係無得比嘅......

happy shooting
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

議員又要準備發偉論啦

話時話,load咗嘅thompson center .22要手動起咗鎚先打得響,點會咁易走火架........
ps:睇TVB NEWS 片講咋,實際唔知係咪比果支thompson center .22打中.............

happy shooting!

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

自己可唔可以係家中有子彈(有槍牌)?
thz

其實....係咪比老婆開槍打......

引用:
原帖由 gtoray 於 16-4-2011 20:03 發表
咦?!都唔奇喎.......

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 gtoray 於 16-4-2011 20:03 發表
http://hk.news.yahoo.com/article/110416/4/nu80.html

深水埗公屋藏槍械及彈藥的案件,一名59歲女子涉嫌「無牌藏有槍械及彈藥」被警方拘捕。

警方昨日下午約6時53分接報,指有人在深水埗富昌村富韻樓一單位內意外受傷。警員到場後,發現一名63歲男子左大腿被槍傷,送往瑪嘉烈醫院    治理。經初步調查,警方懷疑上址曾有長槍走火。警方其後在上址檢獲一批槍械、模型槍、氣槍及不同口徑和型號的子彈。警方軍械法證科及爆炸品處理課人員檢走有關槍械及子彈檢驗。警方在現場拘捕一名59歲女子,她涉嫌「無牌藏有槍械及彈藥」,她已准保釋候查,4月底返署報到。案件現交由西九龍總區重案組跟進調查。

警方昨晚調查上址的一宗槍械離奇走火事件,中槍男子姓梁(64歲),據悉是退休懲教署人員。事發昨晚約6時53分,事主在深水埗富昌村富韻樓住所內,擦抹存放在家中的槍支,並為槍支抹油,惟其間一支來福槍突然走火,事主右大腿中槍,頓時血流如注,負傷自行致電報警。

(即時新聞)
偽君子!永遠虛偽!

佢咁多槍, 會唔會係整第二支槍打中揸???

俾老婆打都有可能性~~~

引用:
原帖由 hung 於 16-4-2011 14:23 發表
埃! 60幾歲人記憶上可能會有啲問題, 或者因為記憶而出咗今次之意外, 攪到自己辛苦又惹官非, 希望呢位老人家樣樣都能大步欖過啦!
係啦! 睇來佢只係太過鍾意先會有咁多, 而並非作非法用途! 希望唔洗重判啦!
(不過以後有真槍的朋友就煩囉! 想續牌就要做多好多野囉)
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

太多了.........好難唔重判.......

引用:
原帖由 T-800 於 16-4-2011 21:56 發表
太多了.........好難唔重判.......

個日本仔都係罸錢及充公了事

引用:
原帖由 B20_hk 於 16-4-2011 22:37 發表

個日本仔都係罸錢及充公了事
可惜佢唔係日本仔...anyway......good luck to him......
happy shooting!

玩得假槍之易過 唉!佢叫啹喀,ms教過佢!其實NSP都唔做 莫非真係老到回咗
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 16-4-2011 23:01 發表
玩得假槍之易過 唉!佢叫啹喀,ms教過佢!其實NSP都唔做 莫非真係老到回咗堂
NSP (Normal Safery Precautions)
所以有人話鬼槍鬼槍...唔做NSP,走火...就唔好話支槍...

引用:
MS兄, 小心

發新話題