發新話題

[歷史]點解廣華街會有咁多鋪頭賣槍

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 3-5-2012 23:04 發表
係咪筲簊灣電車總廠側邊好細果間?
I think...yes.....there knife.....really great...

引用:
原帖由 T-800 於 4-5-2012 01:13 發表
嘩!幾位大哥d資料十分詳盡,難得記性重咁好 ....軍醫年紀大尤其近年記性差了,浄係記得自己早年幚襯過廣華街以外買槍的:
官塘模型( 30年前 SS9000時代,好細間路邊檔位... )
官塘巴士站偉利
佐 ...
10幾年前官塘戲院斜路(唔記得叫乜名....? )<----呢間係西京....
20年前銅鑼灣近禮頓道轉灣位果間(唔記得叫乜名....? )<----興記囉...

你唔講都差D唔記得紅磡個度...
仲有買美國槍要去星光行呀...........

引用:
原帖由 queen 於 4-5-2012 03:26 發表

10幾年前官塘戲院斜路(唔記得叫乜名....? )
太后即係太后....好野....
死啦...唔記得自己有無去過星光行tim...應該有掛? 但最記得袁大哥係「倫敦」果陣我去得最多....後期先知金巴利仲有間....前幾年再去過大角咀搵過佢一次,感覺好像面目全非了...

Happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

太后:咁您記唔記得20幾年前灣仔近修頓又近交加里裡面位果間叫乜名......

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 queen 於 4-5-2012 03:26 發表

10幾年前官塘戲院斜路(唔記得叫乜名....? )
戲院斜對落斜係有另一間鋪仔。。。唔係指西京 。。。間野主要賣軍用品軍服。。。深刻既係有M7刺刀(無買,因為M8套)。。。開山刀。。。閹彈。。。開左應該唔夠一年。。。摺左。。。無留意乜名

引用:
原帖由 T-800 於 4-5-2012 04:01 發表
太后:咁您記唔記得20幾年前灣仔近修頓又近交加里裡面位果間叫乜名......

三根

隔離係國泰新宇大廈

九七後阿祖唔玩後搬落旺角

偽君子!永遠虛偽!

引用:
嘩!幾位大哥d資料十分詳盡,難得記性重咁好 ....軍醫年紀大尤其近年記性差了,浄係記得自己早年幚襯過廣華街以外買槍的:
...20年前集成中心(好似唔係叫蛇3.....叫國際....??
應該可能係叫遠東啊

引用:
原帖由 T-800 於 4-5-2012 03:50 發表

太后即係太后....好野....
死啦...唔記得自己有無去過星光行tim...應該有掛? 但最記得袁大哥係「倫敦」果陣我去得最多....後期先知金巴利仲有間....前幾年再去過大角咀搵過佢一次,感覺好像面目全非了...
...
我無記錯佢賣4.5mm野
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 tango1997 於 4-5-2012 09:06 發表

應該可能係叫遠東啊
又好似係”遠東”
偽君子!永遠虛偽!

溶舍係吾係係上海街定新填地街果間?記得好多英佬野,最深印象係有樂隊塊苦/炮皮.......

23-8-2010  Manila, Philippine
Never forget

引用:
原帖由 tango1997 於 4-5-2012 08:58 發表

戲院斜對落斜係有另一間鋪仔。。。唔係指西京 。。。間野主要賣軍用品軍服。。。深刻既係有M7刺刀(無買,因為M8套)。。。開山刀。。。閹彈。。。開左應該唔夠一年。。。摺左。。。無留意乜名
icic...I really don't know this shop.....

引用:
原帖由 輝輝130 於 4-5-2012 09:33 發表
溶舍係吾係係上海街定新填地街果間?記得好多英佬野,最深印象係有樂隊塊苦/炮皮.......
nono....溶舍 is in Kowloon City.....beside 食為先

引用:
原帖由 T-800 於 4-5-2012 04:01 發表

係米靠金鐘個邊, 轉入譚臣道個兩間呀? 街口的冇記錯係m溫? 門口擺了好多custom parts, 街尾記得, 搬去天樂里前的興kee~
講開舊舖, 以前長沙灣同ssp之間, 美居商場口都有間賣swat野, 重有guhkar刀, 不過好貴....唔記得咩名了
另外十幾年前度啦, 家維邨附近都有間野係地庫商場(商場係數字名...唔記得, xx8的), 有唔少二手cap槍...

眼光光~

引用:

20年前改槍搵麥林(唔記得乜嘢商場....?  ,舊年再重蓬打過海灣......
乜諗哥你刀識。。。回想當年新星個期。。。乜諗哥玩新扎老差骨幹深CID碌。。。典解係新扎又老差骨碌呢 。。。新扎=朝行晚拆。。。老差骨=吋半管左輪+高腰皮袋 。。。一路幫小雲打天下。。。一路不離不棄。。。(盡深盡食)盡心盡力(私幫野) 。。。章太想郁佢好耐。。。無耐小雲人太好(認真)一個好人(但佢刀幫小雲頂唔小野。。。直至玩到早兩年係登打士OK門口。。。比三件老雜押返鋪頭。。。。小雲真係頂唔住。。。乜諗哥先另辟新夭地。。。仙達~~!

PS:  此歷史仟純屬野史。。。未含確實數據。。。無得追究

溶舍係舊機場富豪酒店後一條街上一樓!
偽君子!永遠虛偽!

發新話題