發新話題

室内外game受傷/受驚經驗

引用:
原帖由 F22 於 22-7-2014 11:49 發表

你最金嗰次唔係比我打中青龍咩?
唔中龍珠應該唔金既

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2014 02:16 發表
我聽過麵粉廠有人響樓梯見到一個全身黑既人
響樓梯窗口(?)做左一個跟住我既手勢之後就跳左出落樓
冇巨響, 望出街落地乜都冇...
好耐之前聽過同一個古仔,不過地點係青衣漆廠。
其實係咪真有其事?定係又係城市傳聞?有無知情人士可以證實吓?

引用:
原帖由 geoprotex 於 22-7-2014 17:26 發表

好耐之前聽過同一個古仔,不過地點係青衣漆廠。
其實係咪真有其事?定係又係城市傳聞?有無知情人士可以證實吓?
又跌穿頭?

唔係跌穿頭,係疑似靈界物體扮game友嚇人.....

引用:
原帖由 geoprotex 於 22-7-2014 17:36 發表

點解成日見到呢味野都係紅色同白色?

引用:
原帖由 geoprotex 於 22-7-2014 17:36 發表
師兄!當講故仔咁講嚟聽下。

引用:
原帖由 dickson688 於 22-7-2014 21:21 發表
點解成日見到呢味野都係紅色同白色?
鬼的顏色係按執著的程度决定

有執著先會停留做鬼,佛經係幫佢地放下執著而非嚇走佢

比如:師兄們有吾開心事(執著),就成日人吾似人,返工就頭暈.就會係cgf上面停留散心...咁心情告解區ge有心師兄們就會講耶穌開解吾開心ge師兄,吾開心ge師兄若過想通了,就不會再去心情告解區,轉去吹水或fun享區了
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 st.john 於 22-7-2014 21:22 發表

師兄!當講故仔咁講嚟聽下。
同阿公喺#72講嘅情節一樣,只係地點唔同。

我聽過有人係古洞游繩撻左落泥的意外故事(非鬼故)

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-7-2014 21:41 發表

鬼的顏色係按執著的程度决定

有執著先會停留做鬼,佛經係幫佢地放下執著而非嚇走佢

比如:師兄們有吾開心事(執著),就成日人吾似人,返工就頭暈.就會係cgf上面停留散心...咁心情告解區ge有心師兄們就會講耶 ...
聽說係有青色、紅色、黑色、白色
青色係最大鑊,白色唔理佢通常冇事

一般係佢停留係牆邊暗角而生人喜歡行正中,這是法則使然...

佢一般吾想撞到你,因為佢撞到你你發燒同時佢都傷...

所以老人家講"七月守則"係有道理的

《河湟有感》司空圖

鬼同人一樣,有道行能力之分,吾係個個曉穿牆變身飛天鬼揞眼,T兄遇到的唐裝人可能係八卦或者想嚇下你想你走,並無惡意

當佢係一種焗住留係到坐監的能量團則可,打等位置就係老鼠小強霉菌青苔出現之地

農歷七月地府暑期,最安全之計係去D有人氣有拜過四角ge新室內wargame場所

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 F22 於 22-7-2014 11:49 發表

你最金嗰次唔係比我打中青龍咩?
打中青龍唔講啦
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 22-7-2014 14:24 發表

唔中龍珠應該唔金既
打中腸仔好金金
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

發新話題